Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-10, 03:06 PM   #226
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
曹操講果番說話又真係講得唔錯

關老二呢類人肯定好buy
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-10, 03:42 PM   #227
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: longsonufo 查看文章
痾斗係唔係瓜左
應該唔係阿斗
似係上次二爺出場時o係馬車入面個細路

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-10, 03:52 PM   #228
>G<
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: longsonufo 查看文章
痾斗係唔係瓜左
非三國誌文獻混亂地記過下劉備仲有個大仔既記載...
係lee期病死or失散的...
真實與否不予置評, 陳某借題發揮好波

痾斗三國誌講應該係荊州出世的.
>G< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-10, 07:17 PM   #229
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
孫策真的要受百日之苦...
最悲哀的還算得上是自己的信念給父親否定...
"孫堅"無否定過佢個仔
真正否定果個係佢自己
表面上冠冕堂皇
實際上佢過唔到自己(忠臣兒子)果關

舊 05-08-10, 07:26 PM   #230
葛葉雷堂
Insane Gamer
在心中

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDiweng
見到伯符咁樣, 我好想喊...
BTW...孫權大個仔左好多...
葛葉雷堂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-10, 01:51 PM   #231
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
孫策真係慘...仲要捱多百日!
曹操繼續老吹..強啊!
下期竟然冇休刊!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-10, 01:55 PM   #232
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: mark20hk 查看文章
孫策真係慘...仲要捱多百日!
曹操繼續老吹..強啊!
下期竟然冇休刊!
雙週仲休刊a

其實我諗佢早就度好官渡之戰
呢場東漢末年的大戰我諗起碼做夠兩三期先打完

舊 05-09-10, 04:53 PM   #233
Sar8
The One

小霸王孫策
你上路吧

孫家死呢兩件(凌操+孫策)真係好深刻
我身邊好多有睇都話凌操登場三期,已經型過唔少人

舊 05-09-10, 10:35 PM   #234
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
應該講除左孫堅就無忠臣

舊 05-10-10, 09:57 PM   #235
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
唔係好記得, 借問聲魯肅出過場未?
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-10, 12:35 AM   #236
>G<
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: nerv173 查看文章
唔係好記得, 借問聲魯肅出過場未?
仲未出場~~~網上八奇既猜測人選之一~~~
反而陸遜出先過佢~
>G< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-10, 12:49 AM   #237
Sar8
The One

顏良flag已立

舊 05-26-10, 11:14 AM   #238
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
有馬有刀有顏良, 下期仲出唔到『刄馬一體,逸騎刀閃』?上次用唔到響小霸王身上,令人期待!
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-10, 12:48 PM   #239
Sar8
The One

關羽可能玩秒殺

舊 05-26-10, 03:17 PM   #240
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sar8 查看文章
關羽可能玩秒殺
多年前(真係好多年囉)一招打殘華雄(真係打到變殘廢)嗰一幕,響腦內不繼回帶~~~
舊 05-26-10, 03:39 PM   #241
肉羊哩咖
griffin611

火鳳燎原 第三一二回: 真真正正進入官渡戰役, 袁軍襲白馬, 但補給跟不上; 上回『刼城』成效顯現, 劉備不能『就地』把物資『調度』, 同時發現對手是二爺... 顏良登場, 下回應該有大戰爆發吧?! 幾時寫到袁陣裡的內鬥?
舊 05-26-10, 03:47 PM   #242
Sar8
The One

袁家3子向來互鬥(不過冇畫,早就講3兄弟搶甄姬)
鬥到出面應該都要打完官渡之後
不過陳某既然寫左36期係官渡之戰
咁36期如無意外顏文二將可以玩完

舊 05-26-10, 04:16 PM   #243
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Sar8 查看文章
袁家3子向來互鬥(不過冇畫,早就講3兄弟搶甄姬)
鬥到出面應該都要打完官渡之後
不過陳某既然寫左36期係官渡之戰
咁36期如無意外顏文二將可以玩完
啱,同埋袁家軍師各有山頭,早響城下一聚時鬥郅出晒面~~~
舊 05-26-10, 04:18 PM   #244
Sar8
The One

袁尚同袁譚都出過場(不過都係好樣衰..袁尚一出場就比假呂布擊敗,袁譚岩岩比兩隻怪物追)

講到干定北方又到令人傷感既時間
老四旗已準備

睇下司馬懿係咪做「絆腳石只有一種結局」

舊 05-26-10, 04:42 PM   #245
肉羊哩咖
griffin611

回帶講番孫策, 據英文維基所講, 孫策點死有兩個可能, 陳某用左最狠嗰種:重傷、中毒、失明、失心兼毀容, 仲要折磨成過百日先死得。有人話好唔抵,不過既然要稱霸就先要泯良心,無良心響陳某個世界裡頭就唔洗旨意會死得安安樂樂。

計番以下霸者都不得好死:

二公子:捭隻怪物(燎原火?)千矛貫胸死;
董卓:捭呂布行刺,重傷死唔去,睇住承繼人女婿被殺,白頭人送黑頭人先死得;
李傕、郭氾:兵敗被守長安個部下所擒殺;
公孫瓚:被袁方圍城糧絕;失心之下先殺盡妻兒,再自殺;
呂布:兵敗被擒,枭首,但衺在太硬凈,一時三刻都勒唔斷氣,都應該幾辛苦下先被斬頭;
袁術:兵敗糧盡;失心下被二公子手下殘兵毒殺。

而孫策算死得最戲劇性~~~唉。

陳某所謂『天』係唔係即係『良心』?
舊 05-26-10, 05:07 PM   #246
Sar8
The One

可能因為孫策爆seed爆得太勁
佢除左關二帝果場之外根本無輸過
加上又曾經拿過忠臣凌操出來鞭一下

當然要有代價

舊 05-26-10, 05:34 PM   #247
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
回帶講番孫策, 據英文維基所講, 孫策點死有兩個可能, 陳某用左最狠嗰種:重傷、中毒、失明、失心兼毀容, 仲要折磨成過百日先死得。有人話好唔抵,不過既然要稱霸就先要泯良心,無良心響陳某個世界裡頭就唔洗旨意會死得安安樂樂。

計番以下霸者都不得好死:

二公子:捭隻怪物(燎原火?)千矛貫胸死;
董卓:捭呂布行刺,重傷死唔去,睇住承繼人女婿被殺,白頭人送黑頭人先死得;
李傕、郭氾:兵敗被守長安個部下所擒殺;
公孫瓚:被袁方圍城糧絕;失心之下先殺盡妻兒,再自殺;
呂布:兵敗被擒,枭首,但衺在太硬凈,一時三刻都勒唔斷氣,都應該幾辛苦下先被斬頭;
袁術:兵敗糧盡;失心下被二公子手下殘兵毒殺。

而孫策算死得最戲劇性~~~唉。

陳某所謂『天』係唔係即係『良心』?
公孫瓚好似都唔算好無良心o者... (定係有 d 劇情我唔記得左?)

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-10, 05:46 PM   #248
Sar8
The One

權力不是庸人的玩物
袁術,公孫讚,李催就係一個例子

舊 05-26-10, 05:58 PM   #249
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: kevinltb 查看文章
公孫瓚好似都唔算好無良心o者... (定係有 d 劇情我唔記得左?)
公孫瓚響《火鳳》裡面,講野望相對於董卓袁紹之流當然係不成氣侯,但在參與倒董聯盟, 同埋之後同袁紹反枱,都入得想稱霸之流。
舊 05-26-10, 06:01 PM   #250
肉羊哩咖
griffin611

上面嗰句應該係咁講:不過既然陳某講到明要稱霸就先要泯滅良心,不過無良心響陳某個世界裡頭就唔洗旨意會死得安安樂樂。

後加:真係幾期待袁紹同曹操點收場~~~

此篇文章於 05-26-10 06:05 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 06:47 AM

手機版 | APP版