Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-15, 08:22 PM   #651
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
金星瘋子3人組的機真的延強啦(大清水是NEWTYPE?)不過駕駛感覺不行啊

打穿人家的「星球」一個洞,今次大件事了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-15, 07:30 AM   #652
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
金星瘋子3人組的機真的延強啦(大清水是NEWTYPE?)不過駕駛感覺不行啊
瘋子3人感覺好弱~係個玩近戰(究竟係男定女~?男人聲男人身形但係有胸~ )無出過醜~
瘋子大佬~只係衝動既傢伙~架機係威係勢~結果都係比貝仔玩弄~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-15, 07:43 PM   #653
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我重以為背包係牛油炮,點知係光劍……

舊 02-20-15, 10:40 AM   #654
鐵之侍

今回MS戰的作畫和分鏡動作簡直是神回!最後數回果然去盡嗎

最感動看到很多UC時代MS/MA的影子呢

無能大尉總算還有責任心,不過他就這樣要退場了嗎?

子安又多一個在高達的角色了,金髮+接近200歲……老頭你故意的吧?

以為G路西法是最後BOSS機,竟然會給兩位以為不會坐機的青梅竹馬駕
舊 02-20-15, 11:31 AM   #655
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今回MS戰的作畫和分鏡動作簡直是神回!最後數回果然去盡嗎

最感動看到很多UC時代MS/MA的影子呢

無能大尉總算還有責任心,不過他就這樣要退場了嗎?

子安又多一個在高達的角色了,金髮+接近200歲……老頭你故意的吧?

以為G路西法是最後BOSS機,竟然會給兩位以為不會坐機的青梅竹馬駕
有肉食啦咩~?我搵唔到既~
睇你咁講~今集好想快d睇~
富野老頭終於上力啦~

舊 02-20-15, 12:39 PM   #656
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

食左~

唔換op/end~將隕算用晒係最後幾集~
隊長用自己條命補返自己隻鑊~真漢子~
而且炸彈都只係假野~睇得出隊長只係一心想返地球~唔係壞人~無奈佢心口得個勇字~可惜~
話說~隊長部MA應該係X個部~
化妝個新男角好JOJO FEEL~
G路西法偷返去比假面前輩用~?定轉比MONDAY用呢~?
子安為何你老是常出現~GUNDAM最多角色聲優當之無愧~
子安突然冒出~佢先係LAST BOSS~?定係白頭大佐~?
直覺LAST BOSS機最後1-2集先會出~而啱啱做個時~所傳聞既G-SELF第7個最終決戰背包~重會唔會有呢~?(6包中有4包只出過半集~感覺上係笨大迫老頭做~)

舊 02-20-15, 02:53 PM   #657
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

そして、3/27発売の第4巻のパッケージイラストも完成しました!

舊 02-20-15, 05:08 PM   #658
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

http://www.g-reco.net/mechanic.html

ジット団のメンバー。
ズゴッギーに搭乗する。

CV:諏訪部順一

ビーナス・グロゥブの首都ロザリオ・テン
を統治する高貴な人物。

CV:子安武人

此篇文章於 02-20-15 06:08 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 06:31 PM   #659
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: money 查看文章
貝仔vs子安vs大佐~?ma是大佐吧~

舊 02-20-15, 07:05 PM   #660
Efreet
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
新機機設型返好多
單眼系幾隻都幾有氣勢
Efreet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-15, 08:52 PM   #661
Efreet

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
貝仔vs子安vs大佐~?ma是大佐吧~
右下角有奇怪的東西混進去了
舊 02-21-15, 01:14 AM   #662
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

去金星圈玩架
咁玩嬉

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 07:11 AM   #663
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

官網有資料啦~
last boss機/單腳MA/3角錐體係大佐個邊~
成個波/3隻腳係天才個邊~
最後大戰無金星/月球軍份~?

話說官網寫LAST BOSS機係假面前輩~佢既戰鬥力做LAST BOSS~好似太弱了吧~感覺上好似嘉美尤對尊尼咁~

引用:
作者: Efreet 查看文章
右下角有奇怪的東西混進去了
turn-a有卡普路~依套有魔蟹~

此篇文章於 02-21-15 10:09 AM 被 (=v=)b 編輯。
舊 02-21-15, 09:02 AM   #664
鐵之侍

最後居然出一堆自護海鮮機

最後boss 是黑色那部也延型,但真是給假面先輩會浪費了嗎。。。。。
舊 02-21-15, 12:29 PM   #665
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
真係唔習慣v系土偶樣……佢地去金星做乜……成班金星人的智商又係向下突破到一個景界,命長左智商低左所以先絕望對吧。

舊 02-21-15, 01:38 PM   #666
Efreet

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
官網有資料啦~
last boss機/單腳MA/3角錐體係大佐個邊~
成個波/3隻腳係天才個邊~
最後大戰無金星/月球軍份~?

話說官網寫LAST BOSS機係假面前輩~佢既戰鬥力做LAST BOSS~好似太弱了吧~感覺上好似嘉美尤對尊尼咁~

turn-a有卡普路~依套有魔蟹~
魔蟹隔離仲有acguy
舊 02-21-15, 01:53 PM   #667
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
世界大同真好...全部機都係通用系統......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 02:48 PM   #668
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩套d機設好正
(對,我唔鐘d四平八穩冇新意設計)
戰鬥場面做得好好
可惜故事太亂了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 09:12 PM   #669
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
有冇人覺得黑色果部個面相有D似TURN A?
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 04:28 AM   #670
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
竟然有 evolve 9 舊玩具
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 08:05 AM   #671
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: SUNLOK 查看文章
有冇人覺得黑色果部個面相有D似TURN A?
似唔奇~依套都turn-a~d機好多都似其他gundam作品~
不過~就算爆左黑色層甲~都唔會係turn-a呱~個胸太細~turn-a好大~

舊 02-22-15, 11:32 AM   #672
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
富野真係好仲意子安XD。。。又一套有子安。。。。如果他有機用。子安戰隊又多一名成員
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 12:43 PM   #673
利家
Game Master

引用:
作者: ouki 查看文章
富野真係好仲意子安XD。。。又一套有子安。。。。如果他有機用。子安戰隊又多一名成員
Uc 系冇乜邊套有子安
Turn a算嗎?

舊 02-22-15, 01:16 PM   #674
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 利家 查看文章
Uc 系冇乜邊套有子安
Turn a算嗎?
F91

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 01:22 PM   #675
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 利家 查看文章
Uc 系冇乜邊套有子安
Turn a算嗎?
V同F91都有佢份...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[3DS] ガンダム トライエイジ SP l AC 2021年5月31日に稼働終了 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 79 05-28-20 04:46 PM
徵[3DS] SD ガンダム GGENERATION 3D $120 BRA武藏 買賣專區 2 02-03-14 08:11 PM
吹水專區 vol.2054 《ガンダム!買うよ!》 題外: 今日MG X日本發賣日 Thaws 吹水專區 1031 02-01-14 06:43 PM

現在的時間是 06:49 PM

手機版 | APP版