Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-06-16, 02:19 PM   #401
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
個預告, 諗起人馬....

舊 07-10-16, 08:53 AM   #402
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我最期待既法露小姐用斬龍劍磨豆腐下集肯定cut

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 12:04 PM   #403
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
但OP有基頭鷹強上卡思嘉
尺度去到邊係一個謎
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-16, 01:51 PM   #404
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
....冇點就唔叫做露?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 12:13 AM   #405
細路翔
The One

漫畫新一話連載

我居然有睇烙印見到巨乳黑長直魔法少女登埸既一日lol......

三浦:抱歉上一回登場時距離現在有點久不小心把奶畫大了(無誤

英國說大家抱團死
舊 07-11-16, 01:05 AM   #406
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
舊tv只係見佢比怪圍同埋一聲慘叫,其實冇明示過佢死埋
剪接&分鏡問題
寫得佢係蝕入面基本上就等於死左架啦
呢點我諗唔駛質疑........我相信係當年動畫組無諗到里基特將來會係勁到可以一巴車落基頭鷹度既強者

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 01:05 AM   #407
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
個預告, 諗起人馬....
差D比馬姦果幕應該無架啦

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-11-16, 01:30 AM   #408
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
寫得佢係蝕入面基本上就等於死左架啦
呢點我諗唔駛質疑........我相信係當年動畫組無諗到里基特將來會係勁到可以一巴車落基頭鷹度既強者
問題係佢一直都唔係係蝕入面
佢係同令一班小隊係外面,出去攞水返黎見到小隊死曬然後比怪圍,而蝕嗰陣佢唔係現場
所以動畫組先咁樣表達佢退場而唔係見屍領便當
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 01:52 AM   #409
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
差D比馬姦果幕應該無架啦
最精彩既演出唔可以冇左

此篇文章於 07-11-16 01:55 AM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 09:05 AM   #410
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
可能我要求低第二集感覺都ok
最不滿係冇乳頭
你一係用角度摭都好吖
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 02:28 PM   #411
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

第二集既問題就係堆CG太頹而手畫既太靚
由手機版發出
舊 07-11-16, 07:59 PM   #412
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
其實我幾鐘意呢種CG手法. 至少人樣夠穩定唔會成日崩先.

條紋陰影好似睇緊故事書咁, 都幾match個feel.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-16, 08:50 PM   #413
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Nemesis09 查看文章
問題係佢一直都唔係係蝕入面
佢係同令一班小隊係外面,出去攞水返黎見到小隊死曬然後比怪圍,而蝕嗰陣佢唔係現場
所以動畫組先咁樣表達佢退場而唔係見屍領便當
原來唔係入面 太耐無睇記錯了/\

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-11-16, 09:45 PM   #414
細路翔
The One

其實比起3D好明顯套野最大問題係運鏡

英國說大家抱團死
舊 07-12-16, 08:34 AM   #415
gingq7

第一集已經話佢無厘頭都不斷360度轉個鏡頭, 第二集又keep住係咁, 睇黎之後都唔會改架啦...
舊 07-15-16, 09:01 PM   #416
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
8/12~実施の献血応援イベントに参加する事が決定致しました!
オリジナルポスター
http://www.c-agent.net/kenketsu/index.html
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 09:59 PM   #417
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
今話「奇跡の夜」原創係三浦做原案

引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 02:07 AM   #418
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
有馬bbbbbbbbbbbbb

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 11:01 AM   #419
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
成集係咁拋呀拋呀, 不過無顏色睇, 得動畫先有少少形狀出嚟
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 07:05 PM   #420
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
有馬
又有磨豆腐好似磨到出血
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 07:31 PM   #421
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問漫畫係休刊咗定未出?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 08:00 PM   #422
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

竟然有磨劍

不過呢個原創劇情有點頹:o)
特別係隻使徒 太多野講了 但內容又無咩脈絡
除非表現到格斯超卑鄙之外真係無咩可以讚.....

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-18-16, 04:27 PM   #423
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

隻馬死得好慘

舊 07-18-16, 04:45 PM   #424
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
竟然有磨劍

不過呢個原創劇情有點頹:o)
特別係隻使徒 太多野講了 但內容又無咩脈絡
除非表現到格斯超卑鄙之外真係無咩可以讚.....
佢要原創補番cut左既內容講既野麻
咩係使徒
格斯目的
烙印既意思

估唔到馬同磨劍保留+1
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 05:22 PM   #425
gingq7

其實尺度已經遠遠超出我想像,
不過無睇過原作的話應該睇到一頭霧水

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 冬川基「とある科学の超電磁砲」総合THREAD丨鎌池和馬「とある魔術の禁書目録」総合THREAD Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1018 03-16-23 07:28 PM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[神降臨] かみちゅ![/神降臨] 小特特 日本動漫畫討論版 163 09-25-06 05:09 PM
2月行貨預訂vol.2 大食王降臨!! T.K. T.K.專區 30 12-06-05 05:44 PM
【遊戲王online討論區】VoL.4 「假面之Pack9,血魔之降臨」 catho7 PC電腦遊戲討論版 1002 03-11-05 10:29 PM

現在的時間是 06:06 AM

手機版 | APP版