Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-06-10, 10:59 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
心靈相通

有無試過同另一半或鍾意o既人,
出現心靈相通、大家同時間諗到同一樣野o既時候?

例如你心血來潮想去某個地方食飯,
然後下一刻,對方就同你講不如去果度食飯......

可能唔係成日有,
但當遇到o既時候,又可以開心大半日。 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 11:32 PM   #2
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
只係環境帶動你思考方式,唔係咩心靈相通

例子:
1,男女走到公廁附近,各自同對方講:我想去廁所<--你唔會心大半日掛
2,去到M記同對方講:[我想食野],回答:[好,我啱啱都想食]
3,到投注站門口就話想買六合彩等等

舊 08-06-10, 11:37 PM   #3
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
咁如果相反, 完全冇, 係米代表兩個人唔夾?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 11:42 PM   #4
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
只係環境帶動你思考方式,唔係咩心靈相通

例子:
1,男女走到公廁附近,各自同對方講:我想去廁所<--你唔會心大半日掛
2,去到M記同對方講:[我想食野],回答:[好,我啱啱都想食]
3,到投注站門口就話想買六合彩等等
咁如果大家唔係o係同一個環境,又或者唔係一切遇到某d 觸媒呢?
有時係o係唔同環境底下,大家都會有心靈相通o既一刻嘛

舊 08-06-10, 11:44 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: funnyfun 查看文章
咁如果相反, 完全冇, 係米代表兩個人唔夾?
又未必係唔夾,
可能係呢一刻大家唔同步ja ?
即係好似上面果個肚餓例子咁,
你想食野時對方唔肚餓唔想食野,
但唔等於兩個人唔夾

舊 08-06-10, 11:49 PM   #6
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: Middle 查看文章
咁如果大家唔係o係同一個環境,又或者唔係一切遇到某d 觸媒呢?
有時係o係唔同環境底下,大家都會有心靈相通o既一刻嘛
或者咁講,講同你題目差唔多的事:緣份

無約過對方,但可以多次係街撞得到,而且地方次次都唔同,呢個驚喜感覺好難形容

舊 08-06-10, 11:50 PM   #7
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:

無約過對方,但可以多次係街撞得到,而且地方次次都唔同,呢個驚喜感覺好難形容
比你搞到我好絕望

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 11:51 PM   #8
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
經常會一齊打電話比對方, 撞晒線

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-10, 11:56 PM   #9
Middle
Moderator
K歌之王

引用:

這個遇到的時候的確會好開心。
未一起的時候就會視為緣份,
一起的時候就會視為心靈相通? 或許。 ~ ~

又說回肚餓的例子,
有時是別人肚餓了、而你不肚餓,
但你忽然無端說不如去吃東西吧,
沒有原因的、但不知為何你就是想去吃東西......
或者真的不是甚麼心靈相通,或者只是你下意識感到對方肚餓了,
不過將這些想法向對方說出來的時候,就覺得很滿足了。

舊 08-07-10, 12:02 AM   #10
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: chunwai0091 查看文章
比你搞到我好絕望
唔使絕望
我又唔介意踢爆自己,其實到最後我地都無一齊過,當緣份過哂後,就係你想見對方都因為好多原因而無法想見,依家想起的就只有心酸的回憶

引用:
作者: Middle 查看文章
這個遇到的時候的確會好開心。
未一起的時候就會視為緣份,
一起的時候就會視為心靈相通? 或許。 ~ ~
OK

舊 08-07-10, 12:28 AM   #11
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
打咸露,時對方跟住就打....
見定唔見,就算講住電話都傳到過去.
算唔算?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-10, 01:07 AM   #12
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
打咸露,時對方跟住就打....
見定唔見,就算講住電話都傳到過去.
算唔算?
聞說打喊路係會傳染架sosad

所以唔算

舊 08-07-10, 01:08 AM   #13
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

所以唔算
又好似係wo.

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-10, 01:59 AM   #14
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

所以唔算
呢個經常發生...

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 12:46 AM   #15
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
我最常發生就係同一時間一齊互send SMS問對方做緊咩、食飯未、收工未~

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-10, 04:57 PM   #16
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
成年都無去m記食樂雞McNuggets
心血來潮叫左黎食點知佢話:你又知我想食既?

舊 08-09-10, 07:12 PM   #17
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

有試過
仲比我見到...見到我個樣添...
唔係約定先...唔見好過見

雖然果一刻我係好開心...
----->------>------->-------->(這是心情的變化
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-10, 11:13 AM   #18
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
同情人未試過.

反而多數同大姊, 遇到某些事, 會有同一個反應, 或說同一句話(語氣, 用詞一樣).

或者應該叫做默契會更貼切.

舊 08-16-10, 04:47 PM   #19
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
係lor! 我好日唔抹琴, 尋日下午o係度抹
點知佢好日唔抹套鼓, 點知尋日下午佢自己o係家抹lor

計唔計

舊 08-16-10, 05:32 PM   #20
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
以下咁樣應該都唔算心靈相通... 但就真係好有緣...

我試過有一次跟她都去了同一個地區, 各自和自己的家人食飯...
那時我跟她都未正式拍拖... 只知對方都在同一區但唔知道對方exactly既位置... 我地就玩緣份遊戲... 試下撞唔撞到對方... XD
期間我們兩個都一直在SMS對方... 她說起了扭旦... 剛好我見到對面馬路有扭旦機... 就跑去扭...
扭完旦後, 我正想過番原本條馬路... 向前一望... 就見到她在對面馬路出現...
果一刻真係覺得緣份好神奇...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版