Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-05, 09:53 PM   #101
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 阿聰
bid 緊雪人兄弟!

便宜貨都可以有野睇架嘛!
聰兄,
10500 yen 咋喎,在你的預算內。

勝出的就是星人嗎?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-05, 10:57 PM   #102
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
Angry

引用:
作者: 八仙果
聰兄,
10500 yen 咋喎,在你的預算內。

勝出的就是星人嗎?
星人唔知道點解冇做到野!我俾佢出到 16000 yen 的。

依家極度失落!我志在必得的雪人兄弟再一次同我擦身而過。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 07-10-05 11:00 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-05, 11:01 PM   #103
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
星人唔知道點解冇做到野!我俾佢出到 16000 yen 的。

噢 ...... 可惜,
那要等下次了。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 07-10-05, 11:09 PM   #104
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

引用:
噢 ...... 可惜,
那要等下次了。
其實日本 yahoo auctions 仲有一隻可以即決,
但係我覺得好似少左 d 野咁……決定再等下一次機會。

舊 07-10-05, 11:37 PM   #105
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:

嘩o下!?咁重槌???
不過志在必得的東西忽然間無o左,我明白點都個心好唔舒服的(因為我都試過 N 次了).........
唔怕!!!一定會等到的............我支持你~~~

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 12:10 AM   #106
八仙果
youtube 頻道

剛剛開了 DC 版的莎木 2,
內裡的莎木 Collection 真的精彩,
收錄了一些經典的好遊戲,可惜還欠一個,
有朋友知道那是什麼遊戲嗎?

已有的遊戲包括:

1. Space Harrier
2. Outrun
3. After Burner II
4. ????

下圖:以 SS 的機能也做出如此畫面

舊 07-11-05, 12:11 AM   #107
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
其實日本 yahoo auctions 仲有一隻可以即決,
但係我覺得好似少左 d 野咁……決定再等下一次機會。
支持你,
希望下次可以手入成功!

舊 07-11-05, 12:17 AM   #108
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
剛剛開了 DC 版的莎木 2,
內裡的莎木 Collection 真的精彩,
收錄了一些經典的好遊戲,可惜還欠一個,
有朋友知道那是什麼遊戲嗎?

已有的遊戲包括:

1. Space Harrier
2. Outrun
3. After Burner II
4. ????
那個不就是 HANG ON 嗎???

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 12:45 AM   #109
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
topic 名吸左我來
burning rangers 係我 ss 時最鐘意既 game
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 12:59 AM   #110
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
topic 名吸左我來
burning rangers 係我 ss 時最鐘意既 game
哈哈,歡迎加入「大家的世嘉年代」。
其實這遊戲已是幾天前的了,
不過劉兄的收藏實在太多,
所以標題的更新要一段時間才會更換。

歌絲兄現在這遊戲還健在嗎?(迷)

舊 07-11-05, 01:00 AM   #111
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 劉公子
那個不就是 HANG ON 嗎???
咦?當真?
我那個 save 只有這 3 個遊戲罷了。

都唔知點先可以玩到 ...

舊 07-11-05, 01:39 AM   #112
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
下圖:以 SS 的機能也做出如此畫面
其實ss果個沙木,真係好勁,完全超越ps!
可惜既係,世嘉真係,完全谷晒去某一隻遊戲,ps就十隻七隻都唔錯既!ss就十隻五隻2d,四隻都可以既3d,一隻勁既3d遊戲…難怪比對手比下去…

舊 07-11-05, 02:05 AM   #113
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: A HoManTin Work
其實ss果個沙木,真係好勁,完全超越ps!
可惜既係,世嘉真係,完全谷晒去某一隻遊戲,ps就十隻七隻都唔錯既!ss就十隻五隻2d,四隻都可以既3d,一隻勁既3d遊戲…難怪比對手比下去…
還記得看過一些文章,
指那是鈴木先生只用了一晚時間來製作的片段罷了。

舊 07-11-05, 02:09 AM   #114
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
還記得看過一些文章,
指那是鈴木先生只用了一晚時間來製作的片段罷了。
其實,無乜可能,ss既開發機,有幾難開發架喇。
仲有整個莎木計劃,用左七十億!包括開發「莎木引擎」…

舊 07-11-05, 02:25 AM   #115
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

你入黃天樓時無去打機
在二樓222室遊戲機中心遊玩遊戲《HANG ON》

引用:
咦?當真?
我那個 save 只有這 3 個遊戲罷了。

都唔知點先可以玩到 ...

舊 07-11-05, 02:28 AM   #116
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: A HoManTin Work
其實,無乜可能,ss既開發機,有幾難開發架喇。
仲有整個莎木計劃,用左七十億!包括開發「莎木引擎」…
對!70 億!
初時還說會分 16 章來發售,
到現在,有沒有第 3 章也成問題。

此外,莎木 online 又好像沒有聲氣似的。

個人來說很喜歡莎木系列。
當然很想他出下去,
可惜這遊戲叫好不叫座。

舊 07-11-05, 02:30 AM   #117
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: KTN
你入黃天樓時無去打機
在二樓222室遊戲機中心遊玩遊戲《HANG ON》
我也不記得了。
遊戲中,是否只有一間遊戲機中心呢?
很想為 Hang On 而再玩一次莎木 ... (汗)

不過一玩就想玩齊一、二集 ...

舊 07-11-05, 08:27 AM   #118
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
看來不少朋友都對這遊戲有不錯的評價,
有機會的話,也要買隻來玩玩。
玩是好玩但和nights一樣有致命缺點
只得六關實在是太短了.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 08:36 AM   #119
阿聰

wink

引用:
作者: HAKAIDER
玩是好玩但和nights一樣有致命缺點
只得六關實在是太短了.................
咁遊戲時間短都有佢既好處既,就係可以得閒時拎出黎回味一下,又唔會花你好多時間。

當年有 d 遊戲既遊玩時間都好短,不過我都好鍾意玩的,超任既魂斗羅係例子之一。

舊 07-11-05, 08:45 AM   #120
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

應該只有灣仔個間~~去到九龍城就無機舖~~
HANG ON就係收係你入黃天樓救人時的那一層
不小心都會走漏......但我自己的Shenmue Game就還差幾個先齊

引用:
我也不記得了。
遊戲中,是否只有一間遊戲機中心呢?
很想為 Hang On 而再玩一次莎木 ... (汗)

不過一玩就想玩齊一、二集 ...
Shenmue Collection HANG ON圖補上

舊 07-11-05, 09:13 AM   #121
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
以前就一隻game入邊送一大埋classic game,真係好有誠意。

而家一札classic game就可以出隻collection黎呃錢… 唉。
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 06:26 PM   #122
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
想當年細個乜都唔識
用 超任個 火牛 隊落 部 gg 黎玩
玩左幾年都無事...................不過而家已經 魂歸天國了

到我 中 6-7 個陣睇番隻牛同部機先發現..............隻牛係 10v 的........部機係 9v 的
唔怪得之前玩 gg 個陣 d 聲大到同部電視差唔多 ............

其實一路都有 d 想買番 部 gg
不過硬係過唔到自己個關...............^^
ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-05, 06:53 PM   #123
ericwpk
Crazy Gamer

細個阿媽唔會買機過我玩
所以無超任 世嘉5 等 主機
多得老死關照
賤價出讓部 gg 過我 (賤到呢.....等同一餅 gg 帶)
我先有 d 野玩

等我都分享下自己既 gg 收藏

右邊隻 last bible, 我玩左 6-7 次 !!
個陣唔知呢隻 game 有無功略
自己盲摸摸咁玩
每次重新玩一次都發現 d 隱藏野
於是就玩左咁多次........陪左我生活 3-4 年 !!

左邊個隻 last bible s, 唉.........
畫面比之前個隻靚左好多
不過變番 第一身視點迷官..........坦白講有 d 失望
買左番黎唔玩又對自己唔住
於是都係焗玩
但係 玩左幾個月 都係過唔到第一關
有個門口位行極佢都唔俾我過, 又唔識日文唔知佢講乜
戰鬥又難左
最後忍痛放棄...............( 有無人可以話我知點過, 等我了左件心事......... )

咦, 點樣 出圖架 ?

此篇文章於 07-11-05 07:28 PM 被 ericwpk 編輯。
舊 07-11-05, 07:27 PM   #124
ericwpk
Crazy Gamer

幽遊白書, 無人不知啦

右邊 係第一集, action game 黎既, 打大佬個陣變左 玩 boxing game 咁
要左右避, 幾好玩架
最後大佬係 暗黑武術會 入面 個 一恒鬼 博士........

左邊係 第二集, 呢一集變為 超任幽遊 式 入指令
簡單黎講就係 超任幽遊 既簡化版
個陣無超任
唯有玩呢隻頂癮
唯一缺點
爆機畫面竟然cut 番 game 入面 d 出招畫面就算......真係................
舊 07-11-05, 07:35 PM   #125
ericwpk
Crazy Gamer

右邊 忍空 1 (後期先知原來係老番 game.....)

正 !!!!!!!!
格鬥 + rpg
兩方面都唔會唔拖唔水
又有得升 lv
格鬥方面梗加係做得唔錯
讚 !!!!!!!!!!!!!

左邊 忍空 2

見隻 1 咁正
出 2 就一於支持
點知................

無左 rpg 個 part
而且 格鬥 方面好似 弱左
真係唔多掂..............

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 我的世嘉年代 八仙果 電視遊戲討論版 1022 05-28-22 12:26 AM
大家還在玩DREAMCAST嗎?[廉價DC GAME報料區] IDGAF 攻略及心得交流區 616 11-19-11 10:56 PM
Dreamcast 之死因 ?????? labeebilly 電視遊戲討論版 32 07-13-06 11:04 PM

現在的時間是 07:56 PM

手機版 | APP版