Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-12, 04:01 PM   #2176
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 騎蘿蘿 查看文章
你呢句由mhp 1 到而家 我聽過不下數十次

事實上就係 唔好玩就係唔好玩
玩耐d 只會令我評價由差去到更差.....

其實由p1 到而家3DS 版
每代我都有朋友買 每代班fd 都會主動叫我入手一齊玩 仲直頭拎埋部機話呢代改左幾多野又點點點
結果玩完咪又係放低唔買

最正係問返班fd mh 有咩好玩 佢地又答唔到我wo.....

其實而家mh 咪變到好似winning 咁
話佢進步又唔覺 但每代總會有班人話好玩之後買又叫人一齊玩....
mh實際上先出到3代 唔理佢d g版加強版其實每集都改好多
始終呢類game係要花好多時間去煲
外國紅唔起都係因為咁 外國人act game好講求一玩上手就要爽
唔岩玩咪玩其他game囉w
不過psv出完隻初音好似又要靜一排
隻SOUL SACRIFICE快d出試玩版啦~
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 06:21 PM   #2177
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
完全認同

當年就係一班fd 叫我買先買 結果玩左半個鐘都冇就封印
到而家我都唔明點mh 邊度好玩
我到最後都堅持完全不玩

我覺得RO psv 都好玩過佢是怎樣一回事

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 08:16 PM   #2178
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
其實有SYSTEM BUG應該點反映?

玩FF9時,START制同入MENU的三角會經常失靈,要按死中間出PSV MENU再出返去D制先用得返一陣, 之後一轉MAP又失效。

舊 09-11-12, 08:17 PM   #2179
zerosdf
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
引用:
作者: pet3 查看文章
我到最後都堅持完全不玩

我覺得RO psv 都好玩過佢是怎樣一回事
咁mhp系列呢? 拿我冇針對咩 利申出左psv幾個月
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 08:28 PM   #2180
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: zerosdf 查看文章
咁mhp系列呢? 拿我冇針對咩 利申出左psv幾個月
一樣
我唔中意玩MH 所有系列

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 08:40 PM   #2181
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我初頭都玩唔掂MH
打到去大怪鳥成日俾佢三下打死真係冇哂心情,當年又唔知MH係重技術同觀察嘅ACT
最後大怪鳥都未打死就放棄

去到MHP2
見到GAME鋪SHOW DEMO出嚟,見到用劍可以斬斷隻怪條尾發覺好有趣
之後就正式去深入玩哩隻GAME,到咗依家已經不能自拔

啱唔啱玩都係睇自己個心點睇,依家唔鐘意唔代表將來唔鐘意
所以我都唔會迫同事陪我玩MH(佢哋鐘意玩波),亦都唔會特登响佢哋面前放毒同傾MH新情報
反之佢哋都唔會响我面前講波

有大家啱玩嘅咪傾下吹下,唔啱嘅咪自己一個人HIGH咗佢算

好似MH4改玩法,可能咁又吸引到一班之前唔玩MH嘅人去試呢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:21 PM   #2182
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
一隻game可以賣幾百萬隻,好玩與否不言而喻.
正如我唔玩寵物小精靈,但見佢代代賣個滿堂紅,
自然有佢過人之處的~

終於買左隻bio3玩,而家玩番真係..感嘆時代的進步

舊 09-11-12, 10:44 PM   #2183
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
經過信和, 即決左部白機

盈高 白機+ hori 紅面貼 + capdase (?) 背貼, 2295

為LBP 同DJMAX做好準備

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 09:19 AM   #2184
ricky828
Senior Gamer
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
MH係技術加持,就算您有一把好勁既武器,無技術一樣會俾怪秒
同埋狩獵、仲要掘料、打怪、儲料、賺錢、打任
所以MH先咁吸引人

不過唔係個個人都岩玩,正如有人會唔鍾意打Winning、賽車咁
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 01:43 PM   #2185
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
冇錯 打game睇人既o者
正如我機人大戰個d game最高紀錄最遠打到35排就放棄
又唔鐘意打足球丫運動個d 大作如fifa winning 個d game 都冇興趣 , 賽車 , 育成 又唔好 , RPG仲要係偏愛西方奇幻口味 日式接受唔到個d咁 諗諗下我打機都好偏

舊 09-12-12, 11:48 PM   #2186
柚原このみ

PS GAME放係PSV邊個FOLDER?a

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:58 PM   #2187
fhdelibird
Insane Gamer
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
PS GAME放係PSV邊個FOLDER?a
你指PSS還是...?
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 12:02 AM   #2188
柚原このみ

以前PSP DL左PS舊GAME
想經電腦放落PSV度繼續玩
PSP度COPY落電腦之後
要放PS VITA邊個FOLDER
同埋要唔要幫PS舊GAME個FOLDER改名至認到?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 12:09 AM   #2189
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
以前PSP DL左PS舊GAME
想經電腦放落PSV度繼續玩
PSP度COPY落電腦之後
要放PS VITA邊個FOLDER
同埋要唔要幫PS舊GAME個FOLDER改名至認到?
PSAVEDATA
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 10:28 AM   #2190
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
想問下PSV隻MGS,買左PSV版就會可以免費下載PS3版?還是我想多了?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 11:26 AM   #2191
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
想問下PSV隻MGS,買左PSV版就會可以免費下載PS3版?還是我想多了?
你想多左
舊 09-13-12, 12:53 PM   #2192
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
因為你只係玩左半個鐘,玩耐D會慢慢體驗到更多好玩地方
引用:
事實上就係 唔好玩就係唔好玩
玩耐d 只會令我評價由差去到更差.....
M人先會願意花時間俾隻Game虐待
舊 09-13-12, 01:15 PM   #2193
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
M人先會願意花時間俾隻Game虐待
你呢句可以乜都對到入座喎,冇得輸啦你
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 02:48 PM   #2194
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: teealpha 查看文章
你呢句可以乜都對到入座喎,冇得輸啦你
S同M 一線之差架姐
舊 09-13-12, 03:41 PM   #2195
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
其實玩芒亨最enjoy 的過程係先被monster 虐待, 之後虐待番佢的成功感
如果係儲大細金,齊章,我先係覺得俾隻Game虐待

假設玩足一日GT, 只係對住部電視追求快一兩秒, 唔明白的都係覺得虐待嫁啦..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 04:46 PM   #2196
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: diabloex 查看文章
其實玩芒亨最enjoy 的過程係先被monster 虐待, 之後虐待番佢的成功感
如果係儲大細金,齊章,我先係覺得俾隻Game虐待

假設玩足一日GT, 只係對住部電視追求快一兩秒, 唔明白的都係覺得虐待嫁啦..
我反而覺得最好玩地方係自己可以虐怪o既同時又可以搞到隊友俾怪虐到危機一發……

離題很大了
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 11:06 PM   #2197
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
我覺得mh好玩在同朋友間果種合作性,同差少少俾怪秒殺果種感覺
例如唔用死位/麻打jump炎王,鬥技場激昴雙金獅
不過p3以後改到好似R痕咁已經無果種感覺,玩唔夠一個月已經悶
而家mh有就打,無都無咩所謂了

另外日psn bio 1-3降價到400羊,期間限定

舊 09-14-12, 03:58 AM   #2198
square-enix

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
WiiU 都有HD版做首發, 家用/手提機都送晒俾老任做禮, PSV應該唔會再有新MH玩
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 04:52 AM   #2199
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
就算唔出MON HUN用返同一個遊戲模式出過隻新GAME都得架,不過CAPCOM根本連O係PSV度出GAME都廢事,凈係慳水慳力PORT哂D PS3 GAME過去算

舊 09-14-12, 07:37 AM   #2200
yorkyork

註冊日期: May 2010
如果唔係xbox日本唔賣得,
gapcom根本唔會出ps3版遊戲添
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 03:38 AM

手機版 | APP版