Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-09-16, 02:52 PM   #126
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
中國危則香港有機,香港開埠百幾年既定律
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 02:53 PM   #127
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
今翅(全世界)X街鳥。

從香港到英國到美國,2016年真係好似每個國家地區喺度鬥邊個亂啲咁。阿寶幾乎要頻頻出動,而且唔係每日,係每小時計。

除咗比Gary Johnson周街界票外,啲原本支持Sanders嘅80-90後同黑人選民情願唔出嚟投票都唔肯「含淚投希拉莉」真係好傷。後者乃民主黨高層自作孽,Sanders明明號召力同奧巴馬可以相比,係都要喺初選機制做手腳,安排比個建制形象鮮明嘅希拉里選。

相反特朗普嘅藍領白人票基本盤全部出晒嚟,尤其中北部逐漸衰落緊嘅工業區Michigan,Wisconsin,甚至賓州呢啲以往民主黨嘅票倉都開始失守埋。完全無眼睇。

個候任癲佬總統萬一同強國開戰,真係要考慮逃離香港。

但除咗外太空,都唔知可以逃去邊。(俄佬普京同佢咁friend,應該都唔會反面掛?)

有冇人肯集資喺東南亞深山起個防核爆地洞?

抑或集資大家一齊盡快去火星成立自護公國?
係時候集資開發GUNDAM

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 02:55 PM   #128
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
同意,但Trump係暗暗同中國/俄國有計傾0既

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 02:57 PM   #129
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出
如果佢視香港=中國既,咁就真係…
事實上香港有咩可以令佢搵到錢先

舊 11-09-16, 03:03 PM   #130
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
睇番2012年

奧巴得票62m,希拉里目前只得54m,大大流失成8m,Gary Johnson就有成5m,對上一次第三候選人只得1m升咗成4m。

相反,2012年Romney 58m,特朗普目前55m,基本盤可以話冇郁過。

即係話民主黨少咗呢8m,有4m係情願射落海比Johnson都唔益你希拉里,另外一半就心灰意冷連出嚟投票都費事。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:14 PM   #131
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
加拿大移民局網站hang機 XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:29 PM   #132
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
而家完全係自摸等叫糊

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:29 PM   #133
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
蘋果宣佈trump贏咗
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:30 PM   #134
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
Trump 已WIN 276張選舉人票
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:31 PM   #135
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: flpchoho 查看文章
Trump 已WIN 276張選舉人票
係yahoo睇到Trump win了

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:33 PM   #136
Yakumo Fujii
Moderator
珍惜眼前人

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDYakumoFujii
218 VS 276
GAMEOVER

C75魚穫一覽
C76魚穫一覽
B-Mobile記錄
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.pixelate(maxsquare=8)" contentEditable="false">意味不明</font>
<font style="filter:Progid:dximagetransform.microsoft.blur(pixelradius=9);" contenteditable="false">意味不明</font>
Yakumo Fujii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:37 PM   #137
麥魚仔
岬命

引用:
走難dna

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:38 PM   #138
埃及使者
玻璃般的存在

癲佬贏左
等睇佢有咩搞作

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:39 PM   #139
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
雖然我自己覺得希拉莉佢本身都唔好得特朗普幾多,
但係我都希望希拉莉可以勝出嘅,
只係因為特朗普嘅言行同佢嘅言論真係令我覺得反感

喺 FB 睇到啲人對今次大選結果嘅反應,
又話搬去加拿大又話世界末日來啦諸如此類嘅 Comment,
我就反而會咁諗:
有幾人當選做總統上左位之後真係可以講得出做得到呢?
特朗普喺之前講嘅野有幾多真係會實現呢?
有啲野唔係話佢想點就點啵,
總之依家佢仲未正式上任真係唔知佢是龍是蟲,
只有放長雙眼睇下佢未來四年會點做啦...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:42 PM   #140
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇死條癲佬得把口
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:43 PM   #141
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Super Bus 查看文章

我就反而會咁諗:

其實在下覺得大多數投佢既人都係咁諗。
咁至少同脫歐唔同,唔係投咗就事在必行既…

舊 11-09-16, 03:44 PM   #142
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
當年G. Bush上台都好多人爭住講末日到架,
點知俾佢連任兩屆都無末日,so sad

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:45 PM   #143
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇死條癲佬得把口
由手機版發出
問題係佢把口可以搞到人地出手

舊 11-09-16, 03:46 PM   #144
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
安倍表示今次真係俾你地美帝玩死

舊 11-09-16, 03:46 PM   #145
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
有錢佬話事

多災多難

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:47 PM   #146
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Super Bus 查看文章

我就反而會咁諗:
菲律賓已經有版你睇

當然美國國會制衡 修憲起牆呢d唔會過
但有d軍事決定佢作為commander in chief係可以即時落order咁滯架

舊 11-09-16, 03:49 PM   #147
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: JMi 查看文章
菲律賓已經有版你睇

當然美國國會制衡 修憲起牆呢d唔會過
但有d軍事決定佢作為commander in chief係可以即時落order咁滯架
兩會共和黨揸哂旗喎,仲阻到乜

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:50 PM   #148
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
安倍表示今次真係俾你地美帝玩死
的確,今次真係有機過8算
大概一郁就可以升級為匯率操縱國

舊 11-09-16, 03:53 PM   #149
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
兩會共和黨揸哂旗喎,仲阻到乜
共和黨都一班唔妥佢吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-16, 03:54 PM   #150
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
入得番, 但都係好慢

美國人:咪鬼阻住我F5

引用:
作者: 真!DC 查看文章
共和黨都一班唔妥佢吧
由手機版發出
係喎, 之前黨內同佢割席果班依家唔知係咪拎緊鞋油

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Formula E 2019-20討論區 !!!德國站6連擊!!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 161 04-25-20 06:36 PM
[西片] Warcraft (2016) david 電影版 13 06-25-18 07:27 PM
第六十三屆殖民星大賽車(2016/11/17~2016/11/20) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 145 11-23-16 12:25 AM
賣 PS4 UEFA Euro 2016 Winning Eleven 2016 (日版_) hokhin 買賣專區 0 09-26-16 10:22 AM
[日本] 爆漫BAKUMAN (7/1/2016) david 電影版 21 01-23-16 07:10 PM

現在的時間是 08:23 AM

手機版 | APP版