Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-05-16, 05:55 PM   #101
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 真!DC 查看文章
老一輩先見識多中共做野手法吧
不過佢地會話你反中攪事抵你死
由手機版發出
NONONO
見過中共手法還見過
新聞咁報佢地就信架啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 05:56 PM   #102
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
正如見到請廣傳就真係會係咁share一樣的確信

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 05:59 PM   #103
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
佢地係因為少左返大陸,所以主觀覺得大陸好左
加上睇開嘅嘢大把5毛假acc洗版,咪覺得係真囉
大話幾時都係講100次變真架啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 06:05 PM   #104
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
人生在世二十幾年,堅第一次聽到有人為左嫖妓而用「自己的方式」偷渡返大陸
大陸d妓女質素真係咁好?
睇來星仔同佢d「商界老朋友」經常都光顧
果然老當益壯
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 06:19 PM   #105
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
D老野其實知中共咩料,
再講男人知男人事,要偷渡去叫雞係男人都知有問題
反而係最得閒無事搞周街吹水既無知c9先會真係信
所以作去叫雞就開正佢地果範
c9一聽到呢d字眼就一定上哂身
論宣傳效果同行動能力,c9真係第一稱職
到時邊駛蒙頭,中共捉返5個人出黎迫佢地除哂光豬擺幾個裸女影幾張圖就咩生豬肉都砌得入
民賤聯+共媒又可以借題發揮再話香港有班人專搞白色恐怖
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 06:24 PM   #106
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
佢地係因為少左返大陸,所以主觀覺得大陸好左
加上睇開嘅嘢大把5毛假acc洗版,咪覺得係真囉
大話幾時都係講100次變真架啦
乜唔係返多左所以覺得好左咩?只要唔關政治事環境、經濟樣樣都好左喎重自由左TIM
又特首同星爺係咪覺得香港人唔多笑出來講笑話咋

舊 01-05-16, 06:37 PM   #107
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
以為其他人同佢一樣係腦殘

舊 01-05-16, 06:48 PM   #108
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
我只係知有人偷渡黎港做雞
無聽過偷渡上去叫雞
我真係太落後

舊 01-05-16, 06:50 PM   #109
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
見"洗頭艇"個名咁特別,以為好普遍,點知search internet 得1個地方有提及

3.""Shampoo Boat" [Illegal High Speed Ferry]"“洗头艇”〔非法高速船只〕

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 06:50 PM   #110
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
呢堆咁既阿伯聽到嫖妓唔用下腦就咁快有反應就知道呢班廢物後生到而家係食開雞,
亦都係呢班廢物搞到好多香港婚姻悲劇
講開又講阿吳某議員都幾似呢堆年齡既人

此篇文章於 01-05-16 07:03 PM 被 華倫君島陽平 編輯。
華倫君島陽平 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 07:22 PM   #111
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 尼路 查看文章
乜唔係返多左所以覺得好左咩?只要唔關政治事環境、經濟樣樣都好左喎重自由左TIM
又特首同星爺係咪覺得香港人唔多笑出來講笑話咋
回鄉探親就係算少咗喇
真正返去生活同度假睇到嘅差好遠
生活過先知成日會俾爛到臭嘅政治搞你

同埋我越嚟越覺得有唔少官同議員係被發神經
因為洗濕咗個頭先知老共會夠薑喺境外搞佢
講明先呀抵L死

舊 01-05-16, 07:34 PM   #112
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實吳亮星叫唔叫爆左偷渡熱點
水警係唔係要做野

舊 01-05-16, 07:53 PM   #113
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
鬼拍後尾枕, 來說叫雞者, 便是綁架人..
已經出現明確的找人破案關鍵了, 黑幕就是只有清楚說出事件的吳亮星
只要拘捕到吳亮星和發短信之人, 就能把人找回來

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 08:01 PM   #114
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
回鄉探親就係算少咗喇
真正返去生活同度假睇到嘅差好遠
生活過先知成日會俾爛到臭嘅政治搞你

同埋我越嚟越覺得有唔少官同議員係被發神經
因為洗濕咗個頭先知老共會夠薑喺境外搞佢
講明先呀抵L死
唔係探親,我堅係有個返左去長住深圳的親戚咁講,重話香港越來越污煙瘴氣,D人成日搞事大陸不知好幾多。

舊 01-05-16, 09:00 PM   #115
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
要坐大飛返去先叫到雞
唔通有宇都宮呢D級數

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 09:41 PM   #116
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
不惜偷渡叫雞... 莫非係正到做一次短十年命都願嗰隻?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 09:43 PM   #117
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
毛毛毛毛毛做野了

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 09:43 PM   #118
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
以前在仲係用回鄉証的年代,坐大飛去叫雞是好常見的,我都有門路。
但自從轉了用回鄉咭後,已經無咩人用這方法去叫雞了!

不過我堅信這五人一定唔係坐大飛去叫雞囉!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 09:54 PM   #119
JMi

註冊日期: Feb 2011
回鄉咭都無 幾多年前...

應該係未有廿四小時皇崗過關之前吧

舊 01-05-16, 10:01 PM   #120
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
【賣禁書被失蹤】英外相證李波 係英國公民
香港銅鑼灣書店5名股東、職員失蹤事件有新進展。據BBC報道,正在北京訪問的英國外相夏文達,在與中國外長王毅會面後共同召開的新聞發佈會上證實,李波持有英國護照,英方已緊急要求香港與中國當局協助探查李波的下落與處境。但王回應指李波「首先是中國公民」,警告各方切勿就此案件對中方作出「無端指摘」。

王毅說,根據基本法,李波屬中國公民,在中央及特區政府未就事件作出評論前,各方無必要作出無謂猜測。
BBC中文網

揚威國際

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 10:23 PM   #121
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: JMi 查看文章
回鄉咭都無 幾多年前...

應該係未有廿四小時皇崗過關之前吧
以前回鄉証像passport一樣,每次都要蓋出入境印章的。所以....

亦有好多人(多數是公務員)因為各種原因唔想比人查到香港這邊的出入境記錄,所以選擇這方法。

我就因為未試過、負新鮮,十幾年前跟同事試過一次!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 10:23 PM   #122
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

我諗捉佢上去嗰班蛋散發夢都冇諗過會搞到咁大件事

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 01-05-16, 10:34 PM   #123
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 尼路 查看文章
唔係探親,我堅係有個返左去長住深圳的親戚咁講,重話香港越來越污煙瘴氣,D人成日搞事大陸不知好幾多。
咁總有例外嘅
可能有幹部照住啦,又可能太少接觸資訊
啲幹部痴線嘅請人食飯十皮嘢開公數,巴結到係好爽
不過深圳都咁又算奇,因為深圳係魔都,無機心係生存唔到嘅
廣州都叫有啲人純樸少少…

舊 01-05-16, 10:39 PM   #124
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

生活過得去又不問世事嘅順民會覺得大陸唔錯有幾奇. 順民呢家野邊度都有

舊 01-05-16, 10:48 PM   #125
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
即係咁,我想問所謂既大飛有幾大架?
五個人坐連埋船伕6個人架啦喎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:36 PM

手機版 | APP版