Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-18-16, 09:02 PM   #476
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: mikemike 查看文章
你唔做編劇真係浪費

銅鑼灣書店店長林榮基失蹤近8個月,日前開記招大爆被失蹤真相,觸發不少市民周六上街,遊行至中聯辦抗議。皮膚科醫生史泰祖途經遊行隊伍過馬路時,被社民連曾建成捉住,史指趕時間,惟被問到林榮基被失蹤一事,則稱「支持大家要出聲,我唔講咁多,總之支持大家出聲」。對於很多香港人站出來,他說感動,「出聲係應該㗎嘛」。

真係要捽一捽眼睇吓有無認錯人…係曾經講過「人大係人民選出嚟」嘅史泰祖喎…

【史泰祖途經遊行隊伍:出聲係應該㗎嘛】
http://bit.ly/21s62Y0

早前事跡
【史泰祖:人大係最高權力嘅機構 佢係人民選出嚟】
http://bit.ly/23i2WaD
由手機版發出

此篇文章於 06-18-16 09:38 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 11:30 PM   #477
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
唔止史泰祖, 仲有方國珊添

或者咁講, 林榮基可以突然落得返黎仲高調爆料, 上面某程度上係"默許"基本上雖不中亦不遠. 甚至有人認為當中涉及權鬥. 無論內情如何, 唯一可以肯定係無論係林榮基定係已經成為扯線公仔嘅李波, 佢地都係中共侵害香港公民人身自由下嘅受害者, 呢個始終係重點.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 11:33 PM   #478
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: vov430 查看文章
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2016...00822_001.html

G.選項成立,多謝黨。

舊 06-19-16, 01:05 AM   #479
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
星島太強了
俾人軟禁都同你做訪問
你老闆作新閒唔好假到咁丫

環球時報D野都正啦
殺人預告
親筆簽名講稿

咁都信既人真係有病
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 01:11 AM   #480
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: YHW 查看文章
唔止史泰祖, 仲有方國珊添

或者咁講, 林榮基可以突然落得返黎仲高調爆料, 上面某程度上係"默許"基本上雖不中亦不遠. 甚至有人認為當中涉及權鬥. 無論內情如何, 唯一可以肯定係無論係林榮基定係已經成為扯線公仔嘅李波, 佢地都係中共侵害香港公民人身自由下嘅受害者, 呢個始終係重點.

張德江 5000 京賊晒冷以為人地真係驚到瀨尿, 熱狗落場就疑神疑鬼估下邊個最開心

得罪講句, 其實好多人都係某 d 時候先會突然做編劇

此篇文章於 06-19-16 10:34 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 10:23 AM   #481
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
香港憲報又出招了
果然人格謀殺都係離不開酒色財氣

https://hk.news.yahoo.com/%E6%9E%97%...221113614.html

又係識睇就睇下面5毛評
由手機版發出

此篇文章於 06-19-16 10:54 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 11:05 AM   #482
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
香港憲報又出招了
果然人格謀殺都係離不開酒色財氣

https://hk.news.yahoo.com/%E6%9E%97%...221113614.html

又係識睇就睇下面5毛評
由手機版發出
又唔好咁講。
「大熱天時, 還要去遊行麼?」
呢個真係真理黎,學本土D人話齋唔識唔好參與嘞,嘥晒D時間…

舊 06-19-16, 11:06 AM   #483
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實佢男女關於點同件事有乜關係
如果佢人賤咁中共做法就會變合理嗎?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 11:15 AM   #484
Rv250

註冊日期: Aug 2002
外遇 => 誠信有問題 = 講大話 => 黨媒故事係實情
可能係咁
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 11:37 AM   #485
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實佢男女關於點同件事有乜關係
如果佢人賤咁中共做法就會變合理嗎?
由手機版發出
黨個套路一向係咁,受賄、桃色關係ETC。上面話最民主個條村個村長早幾日先中招。

舊 06-19-16, 12:30 PM   #486
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
星島太強了
俾人軟禁都同你做訪問

環球時報D野都正啦
殺人預告
親筆簽名講稿

咁都信既人真係有病
假到咁都有人信,你吹咩

舊 06-19-16, 01:11 PM   #487
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
好快就會被貪污
強國搵人入番幾百個入佢戶口
然後話佢收左錢

話說之前作文好似冇佢份
依家仲未作好呀?都成半年啦喎
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 02:06 PM   #488
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
星島靠得住,豬乸會上樹!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 02:17 PM   #489
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
份讀者名單有咩咁重要? 林榮基又點走得甩?要摺埋銅鑼灣書店一開始狂搞李波就得,點解要輪流捉晒五個人?

舊 06-19-16, 03:55 PM   #490
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
分析話習總想捉作者,即係話嗰啲個個以為係小說情節嘅嘢隨時係堅過石堅

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 04:30 PM   #491
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
就咁睇林榮基走得甩基本上就係扮正常
即係中共當佢有精神病咁捉左佢然後叫佢做貓做狗乜都做諗住調教完好返放人
點知佢佈左呢個局兩年

曾鈺成都話「無邊幾個立法會議員說話有他水平,所以點會是一般市民?」。
即係想話你聽林榮基走得甩係有d料

舊 06-19-16, 04:33 PM   #492
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
星島太強了
俾人軟禁都同你做訪問

環球時報D野都正啦
殺人預告
親筆簽名講稿

咁都信既人真係有病
屋企2位老人家信

總之阿爺講既野就真, 其他人講既野就假既
大家都生活係香港, 可惜好多人都仲生活係平行世界

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 04:57 PM   #493
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
http://hktext.blogspot.hk/2016/06/lin-rongji_19.html

根本林店長同李波都唔係同一路0既
立場有別,生意人怕死,文人仲有幾分骨氣

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 11:36 PM   #494
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

事情可以睇得簡單啲, 總之大陸越境執法侵害香港公民人權呢嗰重點始終冇變, 其餘都係旁枝末節. 林生一開始爆料就講到明係上去見女朋友大家就應該心裏有數佢係有外遇, 退一萬歩就當佢個大陸女人講野有幾成真都好, 事件本質始終冇變吧. 當佢係人民英雄道德聖人只係某啲人一廂情願兼不設實際嘅幻想.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 06-19-16, 11:46 PM   #495
神人ではない!新人だ

不過其實上去搵女朋友被拉咁仲算唔算係跨境?

舊 06-19-16, 11:56 PM   #496
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

被捕嗰5個人中, 印像中最少有2-3個唔是响大陸被捕吧. 再講, 假假地都係香港人/外國人, 最基本人權都應該有, 而唔是人間蒸發吧

舊 06-19-16, 11:57 PM   #497
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
不過其實上去搵女朋友被拉咁仲算唔算係跨境?
所以環時第一時間話你林榮基係中國犯中國法律被拉好正常

如果係依一點的確冇錯
但係到底犯左乜事你又唔講

洩露國家機密? 果D吹水書有人當真嗎....此地無銀
顛覆國家? 賣幾本爛書就可以顛覆到,唔好笑死人
非法經營? 佢好似係員工,咁將來李嘉誇犯法係唔係拉晒所有長和員工?

所以一國兩制大家都係講李波和桂民海
一個香港被捉一個泰國被捉
至於林生個point係......
冇通報又唔知犯乜法唔比請律師唔準見家人
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 12:07 AM   #498
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一個泰國一個香港其他全部O係大陸拉

舊 06-20-16, 12:07 AM   #499
神人ではない!新人だ

引用:
作者: kev00269270 查看文章

如果係依一點的確冇錯

非法經營? 佢好似係員工,咁將來李嘉誇犯法係唔係拉晒所有長和員工?

嗱,咁在下呢個撐佢嘞,香港警察拉人都可以拉咗之後慢慢講,大陸唔講好正常呀。
不過宜家有跨境嫌疑既果兩單,當事人都好似係話自己自願上去架喎。

舊 06-20-16, 02:05 AM   #500
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: kev00269270 查看文章

如果係依一點的確冇錯

咁係大陸比人拉咗, 但唔知發生咩事. 的確係好正常wor.

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:52 PM

手機版 | APP版