Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-13-17, 05:41 PM   #376
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
剛剛係森林訂左先
touch wood訂唔到日版都有部玩住

舊 01-13-17, 05:43 PM   #377
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: oldletter 查看文章
剛剛係森林訂左先
touch wood訂唔到日版都有部玩住
送香港?
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 01-13-17, 05:51 PM   #378
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
都唔知買行貨定水貨好
買行貨好處係幾年後部機粒電打柴時都可以拎去整
買水貨都唔知拎去邊度整

如果行機eshop跟日本就好了
天都光晒

首發有zelda已經滿足
問題係之後其他勁作可唔可今年內推出呢點好關鍵
天野 目前離線  
舊 01-13-17, 05:54 PM   #379
天野

話時話點解唔出xenobladex2而出xenoblade2
果故事未完架wor
天野 目前離線  
舊 01-13-17, 05:56 PM   #380
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 天野 查看文章
都唔知買行貨定水貨好
買行貨好處係幾年後部機粒電打柴時都可以拎去整
買水貨都唔知拎去邊度整

如果行機eshop跟日本就好了
天都光晒

首發有zelda已經滿足
問題係之後其他勁作可唔可今年內推出呢點好關鍵
跟咩區嘅eshop應該睇你個my nintendo a/c set咩地區(個人估計)

舊 01-13-17, 05:57 PM   #381
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
BestBuy send 咗email話聽朝4個鐘後開始預訂
不過我都係要日版!!!

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 06:03 PM   #382
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 天野 查看文章
話時話點解唔出xenobladex2而出xenoblade2
果故事未完架wor
可能分兩條線隔住出,我估咋

fantasy俊仔 目前離線  
舊 01-13-17, 06:15 PM   #383
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
總結今日
兩邊爆料人都勝負未分
下一round可能要等3月

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 06:16 PM   #384
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: ayato 查看文章
甘岩3月3日響日本,,佢無鎖區,直接在當地買沒問題吧?
日本的話,要問清楚邊間有現貨買,重要預早2-3日排!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線  
舊 01-13-17, 06:19 PM   #385
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: N0T51B 查看文章
總結今日
兩邊爆料人都勝負未分
下一round可能要等3月
d料都係聽下就算,愈睇愈似對家d期望(落差)管理手段

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
SEGA好應該出隻Virtual ON
team人應該散左
都唔求新作,肯移殖5.66都已經好好

catho7 目前離線  
舊 01-13-17, 06:22 PM   #386
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
GPU 係咪 pascal ?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 01-13-17, 06:25 PM   #387
天野

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
可能分兩條線隔住出,我估咋
希望係咁
其實會唔會係有關連呢

希望今年真係出到
天野 目前離線  
舊 01-13-17, 06:29 PM   #388
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
注意,美森林已經賣晒!

Sent from my iPhone using Gaforum
Shinjyo 目前離線  
舊 01-13-17, 06:33 PM   #389
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
GPU 係咪 pascal ?
未知
富士康員工講中哂joy-con LR 掣名, 重量, 顏色, 電池容量,無區碼, dock無用
不過我都係唔敢信住

N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 06:34 PM   #390
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
Unhappy

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
注意,美森林已經賣晒!

Sent from my iPhone using Gaforum
咁快手...
ooldmann30 目前離線  
舊 01-13-17, 06:38 PM   #391
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好鬼古怪. 有中文網站,D 資料好齊, 暫時知好似係無中文UI
佢地要推機,無區碼,又唔做多一步,希望二月時有中文化消息... 大佬呀,今時今日一個PATCH 就中文化到.又唔係以前要鎖碼要生產多一批機

***SF2 ,炸彈人有包中文

此篇文章於 01-13-17 06:43 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-13-17, 06:40 PM   #392
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: N0T51B 查看文章
未知
富士康員工講中哂joy-con LR 掣名, 重量, 顏色, 電池容量,無區碼, dock無用
不過我都係唔敢信住
呢啲係表面嘢, 眼見就知道。

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 01-13-17, 06:43 PM   #393
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 信長 查看文章
好鬼古怪. 有中文網站,D 資料好齊, 暫時知好似係無中文UI
佢地要推機,無區碼,又唔做多一步,希望二月時有中文化消息... 大佬呀,今時今日一個PATCH 就中文化到.又唔係以前要鎖碼要生產多一批機
我估NS個e-shop一開始係冇港服
要遲下先一次過整
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 01-13-17, 06:50 PM   #394
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: C.K.F. 查看文章
呢啲係表面嘢, 眼見就知道。
重量同joy con 顏色都叫表面野?
佢11月頭出post wor...

總之佢話GPU係16nm 921mhz 係custom野
CPU 1785 MHz
4GB ram

And

引用:
gpu频率对比桌面的帕斯卡低了一半
芯片看着就跟nv和显卡核心封装是一样的,很大,很牛逼,台湾生产,并没有打上台积电的标志,但是大家都知道谁制造的,芯片上方光滑的和gp106一样

此篇文章於 01-13-17 07:03 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-13-17, 07:25 PM   #395
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
我WII U美3DS日,搞到NINTENDO CLUB有兩個ACC

如果SWITCH有行唔知跟邊個,不過佢有港服NINTENDO CLUB我唔介意開多個

GAME我都係等墨魚2,SUMMER先出都好既,首發機例牌炒
再者我可以等下D第三廠配件,睇定D評價,等D價錢平穩返先入手

想問個MON唔係TOUCH SCREEN?
Akira 明 目前離線  
舊 01-13-17, 07:30 PM   #396
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我WII U美3DS日,搞到NINTENDO CLUB有兩個ACC

如果SWITCH有行唔知跟邊個,不過佢有港服NINTENDO CLUB我唔介意開多個

GAME我都係等墨魚2,SUMMER先出都好既,首發機例牌炒
再者我可以等下D第三廠配件,睇定D評價,等D價錢平穩返先入手

有touch ,中文網D 料好齊
http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/index.html
http://www.nintendo.com.hk/hardware/...s/index.html#1

信長 目前離線  
舊 01-13-17, 07:30 PM   #397
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:

画面
静電容量方式タッチスクリーン/6.2インチ液晶/1280×720ピクセル
okabe 目前離線  
舊 01-13-17, 07:45 PM   #398
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
OH我以為無手寫筆無咗TOUCH

咁主機HARD DISK容量幾多?
我見又無外置SD CARD插

定係用GAME CARD唔再需要HDD呢D野?
即係入CARD就玩得唔使等個FILE抄落部機到
Akira 明 目前離線  
舊 01-13-17, 07:53 PM   #399
信長
The Flash

支架下面插SD卡
支援幾大張無講, 支援microSDX

信長 目前離線  
舊 01-13-17, 07:53 PM   #400
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
OH我以為無手寫筆無咗TOUCH

咁主機HARD DISK容量幾多?
我見又無外置SD CARD插

定係用GAME CARD唔再需要HDD呢D野?
即係入CARD就玩得唔使等個FILE抄落部機到
http://www.nintendo.com.hk/hardware/...s/index.html#1

圖中下面有"背面"按, 按一下
harakuma 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:54 PM

手機版 | APP版