Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 05-29-08, 12:43 AM   #1
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
收音機點先收得好?

(收音機係影音架可?)

屋企有公共天線
但插左落去反而無聲
唯有用條cable當天線
但都係收得唔好
有無話點樣放先會收得好d?

另外, 我都有部手提收音機
係$200 p記果種收音機
因為唔係自動追台果類又係會收得比較差
又係想問耳筒條線點放先會收得好d既呢

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 05-29-08 03:10 AM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 12:53 AM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: masaki 查看文章
(收音機係影音架可?)

屋企有公共天線
但插左落去反而無聲
唯有用條cable當天線
但都係收得唔好
有無話點樣放先會收得好d?

另外, 我都有部手提收音機
係$200 p記果種收音機
因為唔係自動追台果類又係會收得比較差
又係想問耳筒條線點放先會收得好d既呢
收唔清...拉直/吊起/換位置乜都試下...
無阻擋=收得巧...

偶屋企2部hi-fi都係用原裝電線式天線...
無收音問題...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 12:57 AM   #3
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
收唔清...拉直/吊起/換位置乜都試下...
無阻擋=收得巧...

偶屋企2部hi-fi都係用原裝電線式天線...
無收音問題...
我放好條線之後
我企響一d位置佢收到架
我一行去一d位佢會突然收唔到...

"唔該要串光陰走辣"

舊 05-29-08, 01:04 AM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: masaki 查看文章
我放好條線之後
我企響一d位置佢收到架
我一行去一d位佢會突然收唔到...
部機接收訊號欠佳...
亦通常係屋企/地區接收訊號較弱...

靠近窗口/將天線/耳筒線移近金屬(金屬有幫助成為訊號線)...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-08, 09:10 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
上網聽吧啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-08, 12:59 AM   #6
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
部機接收訊號欠佳...
亦通常係屋企/地區接收訊號較弱...

靠近窗口/將天線/耳筒線移近金屬(金屬有幫助成為訊號線)...
唔~廳果部搞好了!
手提果部我試試先 thx!!

javaj

有delay嘛~同埋用hi-fi聽爽d~

"唔該要串光陰走辣"

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版