Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-23-08, 03:02 AM   #51
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
玩到第四章
開左個探墳墓同新聞部
一個扣exp
一個扣DCT
呢兩個野做乜架...?

發覺射完人之後
要快手過CP turn,如果唔係又中多幾野扣HP

舊 04-23-08, 03:06 AM   #52
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: westpat 查看文章
玩到第四章
開左個探墳墓同新聞部
一個扣exp
一個扣DCT
呢兩個野做乜架...?

發覺射完人之後
要快手過CP turn,如果唔係又中多幾野扣HP
墳墓用黎學新order
新聞部俾$$個女記者去採材寫文, 會有d新故事出現
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 03:14 AM   #53
westpat
Jayjey

引用:
作者: 斯羅 查看文章
墳墓用黎學新order
新聞部俾$$個女記者去採材寫文, 會有d新故事出現
嘩....咁咪好耐玩
反正d錢仲有剩,俾錢個記者睇下有咩玩先

舊 04-23-08, 03:26 AM   #54
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
嘩....咁咪好耐玩
反正d錢仲有剩,俾錢個記者睇下有咩玩先
西友兄都買左?
遲d有斷章有追加戰塲

重有"分章"要去達成架

不過Ch4打後開始有難度
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 08:57 AM   #55
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

另斷章完成
人物情報有追加
同某d角色會加多d技能
舊 04-23-08, 09:20 AM   #56
westpat
Jayjey

引用:
作者: daihamlop 查看文章
西友兄都買左?
遲d有斷章有追加戰塲

重有"分章"要去達成架

不過Ch4打後開始有難度
我等呢隻等左好耐架啦
龍如玩完demo覺得好玩,都唔買黎儲quota買呢隻
不過我打得比較慢

舊 04-23-08, 09:29 AM   #57
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我等呢隻等左好耐架啦
龍如玩完demo覺得好玩,都唔買黎儲quota買呢隻
不過我打得比較慢
咁貴買隻game一定慢慢玩
其實想快都幾難
一行錯就好易死
隻game好有難度

最慘除左幾個主角
d義勇軍戰死就真係死左
舊 04-23-08, 11:15 AM   #58
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
其實想快都幾難
一行錯就好易死
隻game好有難度

最慘除左幾個主角
d義勇軍戰死就真係死左
唔萌就由得佢死啦....
死人都係呢隻game特點之一,點都要死幾個試下既

舊 04-23-08, 11:27 AM   #59
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔萌就由得佢死啦....
死人都係呢隻game特點之一,點都要死幾個試下既
我係美形07小隊主義
所以唔可以俾佢地死

唔萌唔靚唔形嗰d
喺屋企做清潔隊得架啦
佢地一定係最後生存者
舊 04-23-08, 11:40 AM   #60
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
講真如果呢隻game可以攻略D義勇軍,有好感度能力加乘,又有H的話就真係完美bb

舊 04-23-08, 11:55 AM   #61
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
講真如果呢隻game可以攻略D義勇軍,有好感度能力加乘,又有H的話就真係完美bb
AV場のヴァルキュリア??
舊 04-23-08, 12:46 PM   #62
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
其實想快都幾難
一行錯就好易死
隻game好有難度

最慘除左幾個主角
d義勇軍戰死就真係死左
唔係只有o係被敵兵接觸前, 搵己方衛生兵 ( )去帶佢番後方就可以無事咩...!?
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 02:32 PM   #63
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: YIUYIU 查看文章
唔係只有o係被敵兵接觸前, 搵己方衛生兵 ( )去帶佢番後方就可以無事咩...!?

不過有時超屈, 連叫衛生兵嘅機會都無
舊 04-23-08, 03:26 PM   #64
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:

不過有時超屈, 連叫衛生兵嘅機會都無
有時爬咗係度一陣即死(比平時快,個陣時我記得係面對面中咗一下反戰車炮,其實死快的,死慢的係未同傷重程度有關架呢???

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 03:47 PM   #65

宜家玩到第十章mission B, 今次又好似第八章咗分二個mission. 睇嚟之後都有幾多mission 玩 . 第九章 都幾煩, 任務目的要追住架車射佢, 又唔可以用手榴彈同 反戰車炮, 只可以用槍, 每次扣得少少, 真係玩到想死 , 死咗四,五次, 之後用三個突擊, 係後面射佢, 一個射, 另外二個一齊迎擊, 射一次等於射三次, 超爽, 貶下眼就打爆架車, 呢個方法幾好用.

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 10:47 PM   #66

uwant, 已經有人知道結局, 咁快爆機乎

地球不曾為誰停一停

舊 04-23-08, 10:48 PM   #67
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
今日終於好漂亮咁嬴左大戰車

最後用基佬對戰車兵狂loop十幾砲打爆架大廢鐵,爽 \ /

舊 04-23-08, 11:06 PM   #68
迷之樣
Game Master
『最気高刃』

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsheep23
都係攬掂左部大戰車
條完全變態銀髮女射程好鬼遠
迷之樣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-08, 11:11 PM   #69
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 迷之樣 查看文章
都係攬掂左部大戰車
條完全變態銀髮女射程好鬼遠
不過佢基本上只會守係戰車左手面唔會陏的,亦唔會主動行動攻擊,我淨係俾佢衝落黎果時打死左不死大叔

舊 04-24-08, 01:06 AM   #70

轉載自巴哈, 覺得幾有用, 就post 上嚟

パーソナルポテンシャル(P) 人物特質
自然好き 身處在能感受到大自然的場所時神清氣爽,全能力上升
大らかな心 被多數敵人包圍時反而能更冷靜對應,全能力上升
田舍育ち 在泥土地上會增加集中力,射擊能力上升
世話好き 有意氣相投的隊員在身邊時,會因為想保護對方,全能力上升
砂塵アレルギー 對揚起的砂塵會過敏,HP慢慢減少
勝ち佋 不認輸的個性,所以對敵人的子彈不在意,迎擊時遭受的傷害降低
鋲御肌 身邊有其他突擊兵時,就沒辦法不管他,全能力上升
自然 站在石板路上時,會因為跟故鄉的氣氛不同而心情煩躁,防禦能力下降
仲間想い 身邊有很多隊員在時,會非常努力,全能力上升
豪放磊落 因為具有不屈的鬥志,就算HP降為0也會靠著氣魄再度復活
きれい好き 很愛乾淨,所以衣服稍微髒了就會很不高興,全能力降低
あきらめ 稍微受了點傷就想放棄,全能力降低
おしゃべり 身邊有好朋友在時會一直聊天,聊到忘記正在作戰,全能力降低
金p嫌い 附近有金屬物在時,會受不了金屬的臭味而不想作戰,全能力降低
一匹狼 不喜歡跟其他隊員擠在一起,所以身邊有人時,全能力降低
尖端恐怖症 看到尖尖的東西就會害怕,HP慢慢減少
閉所恐怖症 待在壕溝裡就會不安,全能力降低
突擊兵にがて 對突擊兵特別沒辦法,遇到突擊兵時全能力降低
突擊兵キラー 對上突擊兵時攻擊能力上升
偵察兵キラー 對上偵察兵時攻擊能力上升
對戰車兵キラー 對上對戰車兵時攻擊能力上升

地球不曾為誰停一停

舊 04-24-08, 07:19 AM   #71
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
轉載自巴哈, 覺得幾有用, 就post 上嚟

パーソナルポテンシャル(P) 人物特質
自然好き 身處在能感受到大自然的場所時神清氣爽,全能力上升
大らかな心 被多數敵人包圍時反而能更冷靜對應,全能力上升
.
.
.
偵察兵キラー 對上偵察兵時攻擊能力上升
對戰車兵キラー 對上對戰車兵時攻擊能力上升
唔齊嘅
無左d主角專用技能
um...連普通技能都唔齊
舊 04-24-08, 08:35 AM   #72
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
昨天sony 貓就是介紹這遊戲
好想買
但元朗無

而且好像幾貴

一般價位是????
通常版都470就真係貴左d.......
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-08, 08:55 AM   #73
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: pet3 查看文章
昨天sony 貓就是介紹這遊戲
好想買
但元朗無

而且好像幾貴

一般價位是????
通常版都470就真係貴左d.......

係,重攞埋架坦克

我星期六買$430
而家板友話$470 - 490都有
不過都去得好快

真係好Game嚟
好耐無玩過1隻造得咁好嘅戰棋
難度/完成度/中毒度都好高
舊 04-24-08, 10:54 AM   #74

尋晚幾經辛苦過埋第十章, 架帝國列車真係好屈 , 老遠都射中你, 機關炮, 統炮真係 ........攪到行過陣事都就住就住, 但係最後睇佢成架跌落崖, 真係好爽.

地球不曾為誰停一停

舊 04-24-08, 10:58 AM   #75
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
尋晚幾經辛苦過埋第十章, 架帝國列車真係好屈 , 老遠都射中你, 機關炮, 統炮真係 ........攪到行過陣事都就住就住, 但係最後睇佢成架跌落崖, 真係好爽.
原來女主角同女將軍都係.....
另阿妹佢....唉...傷心
我都為你唱番首歌

論壇跳轉

現在的時間是 01:09 PM

手機版 | APP版