Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 07-16-12, 05:06 PM   #1
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實 月球算唔算死星球

月球無水無氧氣無火山 算唔算死星球 有無可能另到月球有水有氧呢

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 06:17 PM   #2
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
月球係有水嘅
(以冰嘅形態存在)

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 06:26 PM   #3
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
死星球既定義係乜

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 06:37 PM   #4
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
月球是衛星

逃. . . . .

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 09:32 PM   #5
cnw1126
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
我以為講死兆星

舊 07-17-12, 12:25 AM   #6
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
以為話有玉免 嫦娥添 加埋輝夜姬都得 咁先夠02嘛

此篇文章於 07-17-12 12:25 AM 被 Iro 編輯。 原因: 一係中二都得
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 02:29 AM   #7
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Iro 查看文章
以為話有玉免 嫦娥添 加埋輝夜姬都得 咁先夠02嘛
仲會有月面基地
同月光砲裝置
仲有美少女戰士添啊

月球不知幾熱鬧
得閒又有幾拳打埋月球度

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 06:06 AM   #8
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我覺得大眾所了解嘅唔係事實嘅全部
月球唔係咁簡單....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 09:26 AM   #9
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: 風音 查看文章
仲會有月面基地
同月光砲裝置
仲有美少女戰士添啊

月球不知幾熱鬧
得閒又有幾拳打埋月球度
如果將多套故事入面月面上o既野都放哂落同一個月面
月面應該迫過旺角
月球空洞說係時候出現啦!
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 10:18 AM   #10
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: BistonC 查看文章
我覺得大眾所了解嘅唔係事實嘅全部
月球唔係咁簡單....
點唔簡單???

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 10:31 AM   #11
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
點唔簡單???
例如咁耐以黎都系得一面對住地球

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 02:51 PM   #12
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 魔璃 查看文章
例如咁耐以黎都系得一面對住地球
呢樣都係
同佢嘅大小

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 05:11 PM   #13
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire

http://gaforum.org/showthread.php?t=197522

舊 07-17-12, 08:33 PM   #14
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
你依家見到果個月球係假架..
其實係用一首有顏面的戰艦偽裝而成...

真果個!?
一早比一班人打爆左啦...多人到我都數唔哂...(記得的好似有彈頭博士,有翼狗仔...同幾堆飛彈咁囉)

如果月球依個衛星是死的話,我相信地球個居住環境已經唔知好得去邊
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 10:29 PM   #15
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
從古代黎講, 月球上面有吳剛斬樹(即係有水la), 有嫦娥, 有玉兔......

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 01:28 AM   #16
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
以前會放幅射令人變成猩猩
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 10:35 AM   #17
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
你依家見到果個月球係假架..
其實係用一首有顏面的戰艦偽裝而成...

真果個!?
一早比一班人打爆左啦...多人到我都數唔哂...(記得的好似有彈頭博士,有翼狗仔...同幾堆飛彈咁囉)

如果月球依個衛星是死的話,我相信地球個居住環境已經唔知好得去邊
仲有你個頭像

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 11:39 AM   #18
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
月球仲埋左架吞X架

舊 10-02-12, 04:47 AM   #19
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
MAN IN THE MOON

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 12:24 PM   #20
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
月球重有人係上面打個love love 印仔放閃光....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-12, 01:31 PM   #21
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
仲有希特拉

舊 10-02-12, 01:43 PM   #22
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
[較認真mode]
如果你將一個星球環境不適合地球生物居住定義為死星
這樣地球以外很多星球都是死星...

如果你把星球本身看在生命體
那麼月球內部好像還有活動跡象
也可以判定為有生命的星體
不然就跟一舊石頭沒分別

再者如果你把月球跟地球看作一整體
沒有月球的話, 地球上的生物可能也生存不了
沒有月球引力, 沒有潮漲潮退, 生物的生理可能也受到影響

等同沒有太陽地球上的生命系統也不能正常運作

所以不要以為只有地球自己存在生命就能夠生存
是不是死星球這個在乎個人觀點與角度吧
[/較認真mode]

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-12, 01:12 AM   #23
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
研究一下 H,O,C元素 H2O O2 CO2 溶點同氣態狀態都有排講XD

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 12:09 PM   #24
星矢
Game Master

註冊日期: Nov 2002
諗起這段片
星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
其實...? irismong GAF告示版 0 04-24-11 07:36 PM
BEYOND其實... 路人甲乙丙 Neo Music UNIVERSE 17 02-08-05 11:41 PM
其實..... masaki 體育版 9 03-27-04 08:54 AM
其實........... 阿高 Neo Music UNIVERSE 1 10-14-02 10:03 AM

現在的時間是 01:38 AM

手機版 | APP版