Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-17, 02:09 PM   #12076
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Rance 查看文章
日本都重有show O既...
咁3月去日本的確仲見過有人喺火車玩既,香港就近4年都冇見過

舊 04-21-17, 02:27 PM   #12077
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
我有見過,不過都係3、4次

事實上3DS都唔見好多人玩

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 02:33 PM   #12078
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
之前仲見有人打mhx
Psv對上次見係ggen初出時

都唔明
咁多人買手提game但唔見有人拎出街搭車打

上fb上網哩啲公司做架嘛,搭車做嘅咩?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 02:41 PM   #12079
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: yaya 查看文章
正正因為PS4同XB1都要強制install...

所以500GB真係casual gamer先夠用

因為作為一個普通gamer (甚至hardcore gamer), 剷game之後, 除非係重新由頭開始再玩過

否則, 如果你只係想重玩某part, 但往往都仍然要full install先得, 而唔少game full install講緊係要差唔多成個鐘

等到佢install完, 大概d火都熄熄地

如果只係想online玩一陣 (例如GTA V, 格game) 就仲慘
因為加埋d/l patch時間, 真係唔洗玩lu

除非你個習慣係一次過爆機, 而爆完機後就多數唔會再玩

否則, 加埋會藉所送嘅免費game, 部機真係要起碼1TB

不過如果係500M/1000M寬頻, 個時間其實都仲可以接受
其實而加可以外置, 基本上佢跟機就算500GB都沒所謂....正常人都投資外置2~4TB啦
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 02:43 PM   #12080
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: X&Y 查看文章
我兩隻死雞2.5吋SLIM 2TB骨子裡都係三叔碟

又話說個個死雞死雞咁叫, 但我一隻雞都未死過

不過最伏死亡率最高既3.5吋 3TB 死雞我無用過
試過就怕怕...
死雞除左易死...最大原因係兼容...
反正佢又唔係特別平...唔想駁...
舊 04-21-17, 02:43 PM   #12081
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
幾個故事DLC, 但只得最後一個好玩.
仲有一堆skin.
所以我咪話唔值315...
買歐版SO D...

此篇文章於 04-21-17 02:46 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 04-21-17, 02:44 PM   #12082
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 小光 查看文章
我想問下PS4 PARAPPA THE RAPPER (REMASTER)有冇出實體版行貨?
有...見到賣148~198...
有英文和日版...
舊 04-21-17, 02:45 PM   #12083
charcsc2000
J神哥

引用:
the war of mine我連英文版D字都細到睇唔到, 如果中文, 真係想像唔到了.

唔知sony同D軟件公司點計, 全球發行唔知會唔會上架費貴D. 又或者可能軟件公司冇諗全球發行, 只在某D地區發行. 有D可能因為涉及其他版權, 例如機戰, 或者車game要車廠license之類.

firewatch 好似仲未見影.
係囉...有時明明好GAME又買唔到, 好煩...
the war of mine我玩IOS版算...係IPAD版中文字大隻好多....
舊 04-21-17, 02:45 PM   #12084
charcsc2000
J神哥

引用:
見過....見過人係M記玩PSV...但佢係REMOTE PLAY緊PS4....
舊 04-21-17, 02:47 PM   #12085
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
之前仲見有人打mhx
Psv對上次見係ggen初出時

都唔明
咁多人買手提game但唔見有人拎出街搭車打

上fb上網哩啲公司做架嘛,搭車做嘅咩?
我放工塔巴士果陣成日打機戰V

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 03:21 PM   #12086
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
有...見到賣148~198...
有英文和日版...
Thanks!
今晚去買

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-17, 03:43 PM   #12087
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
幾個故事DLC, 但只得最後一個好玩.
仲有一堆skin.
引用:
所以我咪話唔值315...
買歐版SO D...
OIC…咁下次見到買碟玩基本內容算…

引用:
我想問下PS4 PARAPPA THE RAPPER (REMASTER)有冇出實體版行貨?
係藍店見到$148

舊 04-21-17, 05:12 PM   #12088
charcsc2000
J神哥

引用:
Thanks!
今晚去買
其實psn hk賣$108...
所以實體碟都幾貴....賣貴50%....
150蚊內先好入手...
舊 04-21-17, 05:15 PM   #12089
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
OIC…咁下次見到買碟玩基本內容算…

係藍店見到$148
去tb買歐版...已經買哂season pass...
反正一樣有獎盃...
舊 04-21-17, 07:45 PM   #12090
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
PSV被鬼隱了
我想搵4.55 download ,結果美服先有
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 11:13 AM   #12091
IDGAF
The One

引用:
作者: ipchow 查看文章
我想搵4.55 download ,結果美服先有
點解要去官網拎FW更新?

係主機整唔係方便d咩?

此篇文章於 04-22-17 11:16 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 02:18 AM   #12092
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
近呢半年真係慢左好多
我是BB1000
Download game 連patch 無以前咁爽
特別是 d 大patch 例奶FF15 咁
激慢
唔知同HKBN近期好進取咁猛吸手提電話plan有無關...

引用:
其實而加可以外置, 基本上佢跟機就算500GB都沒所謂....正常人都投資外置2~4TB啦
如果係500GB, 普通gamer真係唔點夠用

但如果係1TB, 其實都夠夠地用

引用:
試過就怕怕...
死雞除左易死...最大原因係兼容...
反正佢又唔係特別平...唔想駁...
我都blacklist死雞好耐

斷估佢當年為慳成本, 整埋d咩「膠版SeaShield」:
https://en.wikipedia.org/wiki/Seagate_SeaShield

膠版即係"Second verion"呢隻:

PC死過兩隻, 初代Xbox又死一隻
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 10:01 PM   #12093
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
頭先係psn HK 買隻$38 嘅game
用visa 俾錢,點解佢係自動幫我入咗$50可扣$38?!
我記得以前係可以用幾多俾幾多,唔洗先買psn point
依家改咗policy?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-17, 10:18 PM   #12094
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: Terry仔 查看文章
依家改咗policy?
一直都係咁 充值 min charge $50
多過 50 先係買幾多俾幾多
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 11:49 AM   #12095
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Terry仔 查看文章
依家改咗policy?
不過都係咁...佢係用充值玩法...
舊 04-26-17, 10:15 AM   #12096
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
見原來好多人都唔知用win 7開remote play嘅秘技
所以順手轉post埋過黎

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
方法:
https://www.youtube.com/watch?v=b6REy2U3flA

1. 去SORRY網站download remote play程式
2. 搜尋程式→CMD, 打開後睇下顯示個根目錄係咩位置,再將剛dl嘅remote play安裝程式放去果個位置
例如見到顯示C:\User\xxx>, 就即係將程式放去C drive→User→xxx嘅folder
3. 係CMD輸入指令「remoteplayinstaller.exe /extract」(小心,exe同/要有一個空格)
4. 成功的話會見到同位置多左個folder「Remote Play」,入去click remoteplay.exe, 玩得

如果遇上PS4 firmware update,個remote play都會跟隨,所以以上動作要重做一次以作更新

再追加小心得
其實個remote folder可以成個copy去另一部腦照用
如果你安網左入win 8/10,係可以成個copy去一部win 7腦度用架

舊 04-26-17, 11:32 AM   #12097
IDGAF
The One

係NS出Mario Kart 8 Deluxe前夕,
SONY整套$2380 500GB PS4主機套餐出嚟迎戰,(定係清埋500GB版主機的舊貨?)
跟4隻GAME,Horizon Zero Dawn、人中之龍6、Ratchet & Clank、DriveClub都算吸引到新玩家的。

https://www.facebook.com/PlayStation...type=3&theater

舊 04-26-17, 12:37 PM   #12098
ipchow

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
係NS出Mario Kart 8 Deluxe前夕,
SONY整套$2380 500GB PS4主機套餐出嚟迎戰,(定係清埋500GB版主機的舊貨?)
跟4隻GAME,Horizon Zero Dawn、人中之龍6、Ratchet & Clank、DriveClub都算吸引到新玩家的。

https://www.facebook.com/PlayStation...type=3&theater

你當500買4 game

Horizon 同龍如值ge,另外兩隻就
ipchow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-17, 01:08 PM   #12099
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ipchow 查看文章
你當500買4 game

Horizon 同龍如值ge,另外兩隻就
其實低嫁...買隻地平線都400啦...

ratchet & Clank係外國好紅的...其實好好玩...ign都比9分啦~
不過今時今日無理由唔買pro...
舊 04-26-17, 01:25 PM   #12100
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
Ps4同switch我都無,原本諗住過幾日買switch,點知5月1Sony就出呢個package,咁岩人中同horizon我都想玩,而且下個月又有伊蘇出,依加都係買PS4好過,switch可以再睇定d先再決定,上網見部機會彎mon,驚驚地

想問下買機後如果入左佢個3個月plus code,再去買12個月code即刻入落去會係疊加形式定係會覆蓋左之前果3個月?thx

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:25 PM

手機版 | APP版