Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-20, 03:56 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Ant Man - QuantuMania (2023-02-17)

而家 HBO MAX 播緊,大受好評套 Lovecraft County,入面有份參演嘅演員 Jonathan Majors,確定參演 Ant Man 3, 有傳佢會做 Kang the Conquerer....

咁 Loki 嗰度點吖~~~

此篇文章於 10-25-22 12:55 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 05:25 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

啱啱嚮股東大會公怖咗個正名,4 位主角會返嚟,同埋確定會有 Kang the Conquerer。

舊 10-24-22, 10:03 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-25-22 07:16 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-22, 12:58 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

唔,本人自問唔係蟻人最大個 fans,覺得佢群戲啱啲。上回太普通,呢度識笑多啲,似乎正路。冇乜期待,不過場都應該會入。

舊 10-25-22, 06:25 AM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-25-22, 03:45 PM   #6
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
佢個女又係天才發明家????

舊 10-26-22, 12:10 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

係⋯⋯好驚佢乘機整死 "Spiderman"⋯⋯睇咗啲解畫片,背景隻歌係 Elton John 嘅 Goodbye Yellow Brick Road,套片有可能跟《綠野仙蹤》嘅走法云云。

而原來嗰位人兄係 Bill Murray 嚟!!!

此篇文章於 10-26-22 12:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-26-22, 12:25 PM   #8
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
睇落正路,加上理論上係電視劇Loki後續 + 為Phase 5/6重頭戲鋪路,應該okay??

Btw 外國搵番單Bill Murray 30幾年前性騷擾的指控,所以套戲又比人指指點點
由手機版發出
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-22, 12:54 PM   #9
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
係⋯⋯好驚佢乘機整死 "Spiderman"⋯⋯睇咗啲解畫片,背景隻歌係 Elton John 嘅 Goodbye Yellow Brick Road,套片有可能跟《綠野仙蹤》嘅走法云云。

而原來嗰位人兄係 Bill Murray 嚟!!!
有Bill Murray, 咁要留意下

舊 01-10-23, 01:41 PM   #10
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
港版未見....
台版

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-23, 01:07 PM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

2月15

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-15-23, 01:01 PM   #12
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
MOKO B+睇完10:40場,比想像中OK,我畀80分左右

兩隻彩蛋,一隻mid-credit一隻最尾,記得煲完洛基影集先入去睇
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-23, 01:16 PM   #13
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
睇完YOHO MALL 10點早場
一直覺得PHASE 4最大問題, 係每一套作品都太過獨立, 完全唔覺成個PHASE有乜關聯性可言
喺呢一方面, ANTMAN 3係明顯改善咗, 起碼令我會期待佢之後嘅發展
而單以ANTMAN系列的第三集而言, 係比前兩集好睇, 但一切都在預料之中, 起承轉合有點兒戲
評分:80分

舊 02-15-23, 04:42 PM   #14
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
睇完YOHO MALL 10點早場
一直覺得PHASE 4最大問題, 係每一套作品都太過獨立, 完全唔覺成個PHASE有乜關聯性可言
喺呢一方面, ANTMAN 3係明顯改善咗, 起碼令我會期待佢之後嘅發展
而單以ANTMAN系列的第三集而言, 係比前兩集好睇, 但一切都在預料之中, 起承轉合有點兒戲
評分:80分
睇完,真心失望

Kang完全睇唔到佢有幾勁,無論氣勢同能力都好似二三線咁,無得同Thonus比,睇埋個彩蛋更加
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-23, 09:39 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

抱歉第一次比唔合格,之前第4階段幾難睇我都仲睇到佢想嚐試唔同拍法,唔好睇都算有新意

如果想睇建議唔好睇任何事前導讀, 0 資訊下睇可能比較好....

因為我已經被污染了,觀後感太太太差

最大一個問題,力量排行

首先我既認知蟻人只係一個平民科學家,有戰力都不是戰力前段,身手應該仲差過鷹眼,只係識放大縮小

至於這次對手康由於資訊吸收下認知係一個比薩諾斯更難打既一個敵人
其他康(眾數)都表示呢個康好根本打唔贏只能封印

咁問題黎啦,最後呢個康和蟻人互抽之下打輸?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!真係wtf
我只能對之後其他康(眾數)都變得不外如是啦

另,我睇緊老番星戰咁
頭段我既認知O個班應該係一班無咩戰力既難民,後面你地食左咩春藥變成反抗軍了?

家庭題目
本身家庭和諧美滿無問題,但奇在用呢個無咩特色來宣傳?
諗番鷹眼仲溫馨
仲有呀嘛你咩都唔講,爆晒大鑊都要攪一輪先講真係睇緊tbb咁...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-15-23 09:42 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 02-15-23, 11:15 PM   #16
420secured

個人最高興係mcu劇情上終於有推進

唔高興就係

呢個Kang同蟻俠打爛仔交會輸
就咁蟻多摟死象咪算lo

Overall只係覺得一套加長版電視劇
但由於個人當年睇完Loki 眼界闊咗再睇phase 4,真係頂唔順仲講緊post blip情況
依家Kang正式登場都係高興
只可惜細節處理好難令人信服
舊 02-16-23, 12:11 AM   #17
肉羊哩咖
griffin611

星期六先得閒睇,不過爛蕃茄已經確認為爛~~~ 死火。

仲有,呢套極可能接 LOKI S1,好難唔睇嘅導讀。

此篇文章於 02-16-23 12:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-16-23, 12:28 AM   #18
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
抱歉第一次比唔合格,之前第4階段幾難睇我都仲睇到佢想嚐試唔同拍法,唔好睇都算有新意

如果想睇建議唔好睇任何事前導讀, 0 資訊下睇可能比較好....

因為我已經被污染了,觀後感太太太差

最大一個問題,力量排行

首先我既認知蟻人只係一個平民科學家,有戰力都不是戰力前段,身手應該仲差過鷹眼,只係識放大縮小

至於這次對手康由於資訊吸收下認知係一個比薩諾斯更難打既一個敵人
其他康(眾數)都表示呢個康好根本打唔贏只能封印

咁問題黎啦,最後呢個康和蟻人互抽之下打輸?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!真係wtf
我只能對之後其他康(眾數)都變得不外如是啦

另,我睇緊老番星戰咁
頭段我既認知O個班應該係一班無咩戰力既難民,後面你地食左咩春藥變成反抗軍了?

家庭題目
本身家庭和諧美滿無問題,但奇在用呢個無咩特色來宣傳?
諗番鷹眼仲溫馨
仲有呀嘛你咩都唔講,爆晒大鑊都要攪一輪先講真係睇緊tbb咁...
彩蛋部份
彩蛋仲要成班好似halloween party咁,造型流流地,有D仲要扮猩猩叫完全feel唔到佢地成班有幾勁
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-23, 08:14 AM   #19
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
中規中矩,可以期待之後發展,康也表現出一個強大反派的氣勢,不過要說我還是喜歡1,2集就是了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-23, 04:56 PM   #20
王小虎

註冊日期: Apr 2002
故事超簡單,開始幾靚,但睇得耐咗好悶。冇咗人搞笑,第二集好睇啲。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-23, 12:07 AM   #21
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
變番王道爆谷片, 不過又好鬼似沙鍋, 叫做合格囉

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-23, 09:34 AM   #22
420secured

舊 02-18-23, 05:26 PM   #23
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
一句講晒
蟻多摟死康,完!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-23, 07:28 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

巨人殖裝

好一般,敢話算好過上一階段大部份嘅片,亦好過上一集蟻俠。最弊係個世界觀無乜設定,啲 CG 睇到基本上分唔到其他作品,套套咁上下悶同厭。最後打鬥搖鏡難睇到~ 最後噉搞掂實在太輕易,之前講到幾巴閉幾有迫力,好有落雨收柴嘅感覺。有好多位啲夾硬塞啲笑話,繼續破壞晒啲氣氛。

米雪飛花仲係好掂,好搶;反而另一個人妻 Evangeline Lilly 戲份冇乜,幾乎係因為上一部有,留返落嚟咁。Bill Murray 完全浪費。寫得最好係個父女情。

此篇文章於 02-19-23 07:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-19-23, 12:57 PM   #25
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

竟然連超粒方都頂唔順
佢唔係有收錢做事的嗎?

https://www.youtube.com/watch?v=y1M3Pn94XK4

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:02 PM

手機版 | APP版