Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 30 70 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 90  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
鈴蘭 01:00 PM 08-09-18
作者: 小昭Teddy:
下????我用弓打左咁多場完全唔覺要用到回距喎.
隕石 Step一次避唔到喎
小昭Teddy 01:15 PM 08-09-18
作者: 鈴蘭:
隕石 Step一次避唔到喎
見到紅先黎step有回距都冇用

睇到字已經要step, 同埋最避唔到既隕石係你企定定原本冇事, 但你發覺你step完之後佢係你身後面果D
同弓冇關係, 你諗下其他冇盾近戰點打, 咪又係咁打
darkvolver 01:21 PM 08-09-18
純粹問一下,極炎王什麼時候有?

Sent from my iPhone using Gaforum
FREDDY@o@ 07:01 PM 08-09-18
地面一般係點打?我用前O打頭打一兩下就要走,效率好低
由手機版發出
赤兵尉SETH 07:50 PM 08-09-18
作者: FREDDY@o@:
地面一般係點打?我用前O打頭打一兩下就要走,效率好低
由手機版發出
初心者可以玩住幾招先
首要取紅,白精華, 之後印彈放虫
取白精華後唔駛收武器打遊擊, 平時主要用>△起手, 確認可追擊先派生◯
大硬直就走弱點位△>△>◯>◯
如果想快d騎怪, 就紅精華跳△
大覺屋師真 12:58 AM 08-11-18
有solo血量,始終可以輕鬆搞掂
閃光吾改就真係毫無難度

但野團睇落都係好多意外
小昭Teddy 04:51 AM 08-11-18
炎王歷戰王個失衡同暈值同歷戰冇乜分別, 不過動作快左. 係難打左, 但小心既話, 都係幾分鐘貨仔
darkvolver 10:02 AM 08-11-18
炎王歷戰王個失衡同暈值同歷戰冇乜分別, 不過動作快左. 係難打左, 但小心既話, 都係幾分鐘貨仔

我昨日用大劍拓荒用了45分鐘,小心翼翼地打。隻野用太刀打感覺會不錯。如果可以的話,用一粒納刀會不錯。自己留意自爆時間,同埋要利申一次,自爆是比起原版距離小左很多,大家可以試下。

Sent from my iPhone using Gaforum
tao08 09:40 PM 08-11-18
作者: 大覺屋師真:
有solo血量,始終可以輕鬆搞掂
閃光吾改就真係毫無難度

但野團睇落都係好多意外
試過野團有2個弓不斷曲射,有2次出大絕俾曲射打停左硬食
FREDDY@o@ 11:19 AM 08-11-18
龍魂蟲好難吸精華
由手機版發出
赤兵尉SETH 11:45 AM 08-11-18
龍魂蟲好難吸精華
由手機版發出
耗電量太高, 而且回復力得1, 好睇唔好用
作者: darkvolver:
我昨日用大劍拓荒用了45分鐘,小心翼翼地打。隻野用太刀打感覺會不錯。如果可以的話,用一粒納刀會不錯。自己留意自爆時間,同埋要利申一次,自爆是比起原版距離小左很多,大家可以試下。

隻野唔多血又唔算好大力...有不動同轉身裝衣可以全火力skill無腦劈頭......
darkvolver 02:15 PM 08-11-18
作者: 赤兵尉SETH:
耗電量太高, 而且回復力得1, 好睇唔好用

隻野唔多血又唔算好大力...有不動同轉身裝衣可以全火力skill無腦劈頭......

見人見志,小弟未去到巨巨的程度。
不過套野幾好用。

赤兵尉SETH 07:24 PM 08-11-18
Red Orb難民喜訊

FREDDY@o@ 10:31 PM 08-11-18
野團好怕呢幾type: 曲射/擴散/怪物麻或暈時在弱點放大爆
由手機版發出
小昭Teddy 12:28 AM 08-12-18
冇耐衝???
曲射睇下點放, 怪down時放頭係要佢再down多次. (雖然好多時d人都係亂放....尤其係果D怪冇down都係曲射剛射曲射剛射loop果d....唔好話近戰....我用弓都俾佢地打停....)

大爆就諗唔明.
tao08 04:17 PM 08-12-18
冇耐衝???
曲射睇下點放, 怪down時放頭係要佢再down多次. (雖然好多時d人都係亂放....尤其係果D怪冇down都係曲射剛射曲射剛射loop果d....唔好話近戰....我用弓都俾佢地打停....)

大爆就諗唔明.
係次次攻擊都O收尾,個曲射根本唔係對頭打,一睇唔到行過就俾佢打停,有場炎貓想出大招,我諗住收武扔閃光,點知個曲射打落黎打停我,跟住3貓完場
小昭Teddy 08:21 PM 08-12-18
作者: tao08:
係次次攻擊都O收尾,個曲射根本唔係對頭打,一睇唔到行過就俾佢打停,有場炎貓想出大招,我諗住收武扔閃光,點知個曲射打落黎打停我,跟住3貓完場
腦死loop新手
魚伕 02:06 AM 08-13-18
如果計團戰,打炎王真係痛苦過魔獸

打破左我最長不勝紀錄。。。

一個人就輕鬆易過。。。四個人反而打得痛苦。。。
招超新星無起手。。。打得幾好都有機突然全體貓車。。。
赤兵尉SETH 02:26 AM 08-13-18
已經有人殺到王鋼龍...又係邪教擴散

野團好怕呢幾type: 曲射/擴散/怪物麻或暈時在弱點放大爆
由手機版發出
今日先見到把奇行弓, 怪down成班人劈緊頭, 把弓走去人群度放大爆, 仲要兩次
小昭Teddy 04:02 AM 08-13-18
作者: 魚伕:

有動作大時間長既招, 打呢隻野真係幾危險. 我用弓已經冇乜呢D招, 唔小心都有機會收唔切刀.

作者: 赤兵尉SETH:
已經有人殺到王鋼龍...又係邪教擴散

今日先見到把奇行弓, 怪down成班人劈緊頭, 把弓走去人群度放大爆, 仲要兩次
呢個已經唔係識唔識用弓既問題
Eking 06:03 PM 08-13-18

今次超新星重易玩左吧? 第一秒唔到你, 第二你用完無敵跳後重有時間閃佢落黎....反而普攻大力左重恐怖
佐藤成樹 12:43 PM 08-13-18
冇耐衝???

大爆就諗唔明.
曲剛loop我單打怪果陣會用,博佢再暈多次,但呢招係咪最好用?定係有另一招可以loop佢?
小昭Teddy 02:28 AM 08-14-18
作者: 佐藤成樹:
曲剛loop我單打怪果陣會用,博佢再暈多次,但呢招係咪最好用?定係有另一招可以loop佢?
正常企定定, O > R2 > O > R2 > O
回氣又有輸出.
剛曲Loop只係怪down時用, 輸出大又可以再暈多次.
正常近戰如果會俾人打停既都會裝耐衝, 大家圍埋開餐時你曲射都搞到佢既, 咁d太刀果類在場佢本身都唔洗玩.
但怪未down剛曲loop會變成周圍都有曲射, 行開飲水or其他遠程俾曲射搞到就唔好啦
而且怪走黎走去果時, 唔講個曲射, 咁樣腦死loop, 個剛射都唔中, 唔好搞大佢啦
總之唔好怪未down就loop曲射, 打唔中怪又搞到隊友.

不過好多人就係腦死

一下滿血秒殺喎。。。

(一個人打好易,團戰難度至少提升5倍。。。

團戰我用蟲棍飛埋佢嗰下,佢一出超新星,我就收工。。。
同伴盾斧超解撞正又係等死。。。

所以即時走去做套 炎Y裝,爆唔死就點打都得。。。

話時話,佢D普攻真係抽好多水,聖衣普攻擋唔到,抽下抽下,就無大半血
仲有佢招直線爆,我見隊友滿血都一下爆死。。。
試過真儲力斬一放手果下見飛起爆
雖然呢個情況普通歷戰都會發生, 但呢隻出得密好多, 而且冇耐火裝衣會即死
最煩係佢就咁跑過黎撞一下, 平時扣好少, 而家扣1/3.....最大獲係, 轉身唔會發動, 你裝左轉身諗住好安全腦死輸出, 佢咁樣撞下撞下又冇左一半血
佐藤成樹 02:09 PM 08-14-18
回氣又有輸出.
剛曲Loop只係怪down時用, 輸出大又可以再暈多次.
正常近戰如果會俾人打停既都會裝耐衝, 大家圍埋開餐時你曲射都搞到佢既, 咁d太刀果類在場佢本身都唔洗玩.
但怪未down剛曲loop會變成周圍都有曲射, 行開飲水or其他遠程俾曲射搞到就唔好啦
而且怪走黎走去果時, 唔講個曲射, 咁樣腦死loop, 個剛射都唔中, 唔好搞大佢啦
總之唔好怪未down就loop曲射, 打唔中怪又搞到隊友.

不過好多人就係腦死

試過真儲力斬一放手果下見飛起爆
雖然呢個情況普通歷戰都會發生, 但呢隻出得密好多, 而且冇耐火裝衣會即死
最煩係佢就咁跑過黎撞一下, 平時扣好少, 而家扣1/3.....最大獲係, 轉身唔會發動, 你裝左轉身諗住好安全腦死輸出, 佢咁樣撞下撞下又冇左一半血
團戰我都小用曲射,費時比人_...
小昭Teddy 02:50 PM 08-14-18
作者: 佐藤成樹:
團戰我都小用曲射,費時比人_...
我團戰單機都係差唔多, 主要係你個曲射要有意義先放.
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 30 70 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 90  ... 最後

返回主題版面