Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-17, 09:04 AM   #51
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
赤第一集施完庇佑話無人可以傷佢2個分毫結果今集好似無施過咁
可能只係擋到惡意傷害,熊孩子破壞什麼需要惡意嗎
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 07:12 AM   #52
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
神保昌登

TVアニメ異世界食堂、最終話ご覧いただきありがとうございました!! 制作関係者各位様もお疲れ様でした!!
制作開始から初回放送完了まで10ヶ月という短いスパンでしたが…...7kgも増量!!
パッケージ版では話数によっては数十カカット新作映像が追加されます。そちらも是非!!
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 08:24 AM   #53
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
明明睇片果陣D野食流哂口水

但望完佢個CAFE MENU完全無去既意慾
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 08:43 AM   #54
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
平淡開始,平淡結束
動畫整體表現算唔錯

舊 09-19-17, 01:50 PM   #55
gingq7

註冊日期: May 2008
平淡得黎又有追看動力,
好多角色仲有好多發揮空間, 而且食客互動得好少,
得一季唔夠
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 11:46 PM   #56
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
公主線都未比沙漠王子攻略
有D角色唔互動得,今集老人家話唔比得聖人見D獸人,但見到黑又
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 08:52 AM   #57
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有冇計錯數
一個月一日肉...但你一個月只開4日店

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 09:00 AM   #58
gingq7

引用:
作者: Lamsze 查看文章
公主線都未比沙漠王子攻略
有D角色唔互動得,今集老人家話唔比得聖人見D獸人,但見到黑又
打贏獅頭人果個傭兵有晒人設,CV,背景故事;好似好有戲但完全無講佢
仲有識得黑兼第一集已出場果個老人和武士亦未講過佢地

此篇文章於 09-20-17 09:04 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-20-17, 09:42 AM   #59
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
有冇計錯數
一個月一日肉...但你一個月只開4日店
呢個問題我都有諗過,不過諗深一層,我諗29日的免費「豚汁」,唔係淨係for異世界。
由於29日兼星期六,一年可能只得一兩次,所以魔族女侍應做咗咁耐,現在才知道29日有「豚汁」。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 10:39 AM   #60
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
阿爺溝勇者,個孫溝龍神

仲有店主個勇者阿嫲信奉既主神就係黑,然後信奉既神幫自己個孫打緊工...

貴圈真亂

英國說大家抱團死

此篇文章於 09-20-17 10:46 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 01:02 PM   #61
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
最後一集作畫質素一般, 有時D人講野口郁面唔郁咁.

雖然我個人幾鐘意, 但太平淡, 相信都幾難有第二季動畫. 只希望漫畫會畫落去. 唔好好似競女咁動畫變左漫畫既催命符...........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 01:15 PM   #62
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
治癒作一定低成本架喇(有都去哂CV到
平淡都有好處,睇完個人心情真係會舒服左,又唔會突登賣某D元素
冇第二季係可惜

此篇文章於 09-20-17 01:18 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 06:51 PM   #63
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
呢套其實我覺得佢一路做我會一直睇,好似孤獨的美食家咁……

舊 09-21-17, 05:25 PM   #64
gingq7

引用:
作者: gingq7 查看文章
打贏獅頭人果個傭兵有晒人設,CV,背景故事;好似好有戲但完全無講佢
仲有識得黑兼第一集已出場果個老人和武士亦未講過佢地
自回,
總算最後一集講埋傭兵和老人, 兩人來頭咁大但最後一集先講...
但成日出場的武士最後都係無提

一路做我會一直睇 +1
今季黑馬,
但得一季真係唔夠, 而家好似只係完左個序, 剛剛介紹晒d角色和世界觀, 仲有大把劇情可以發揮
舊 09-21-17, 07:22 PM   #65
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
平淡既劇情、平淡既結尾

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-17, 10:43 AM   #66
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
根據自己係飲食業既經驗

我剩係覺得老闆果然係英靈(?)

正常人類點可能一個人打理咁大個廚房仲要早午晚都有野賣出去,睇佢個menu咁多野剩係執碼都要成個下午啦
仲未計d批發商同天氣問題送貨遲左之類既意外

仲有我一直好好奇邊個負責洗碗

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-17, 01:49 PM   #67
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
根據自己係飲食業既經驗

我剩係覺得老闆果然係英靈(?)

正常人類點可能一個人打理咁大個廚房仲要早午晚都有野賣出去,睇佢個menu咁多野剩係執碼都要成個下午啦
仲未計d批發商同天氣問題送貨遲左之類既意外

仲有我一直好好奇邊個負責洗碗
其實平時是有其他店員的
所以普通可存放的備料在雪櫃應該有

就只有星期6先開異世界門

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-17, 06:21 PM   #68
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
當d異世界食客個個都食死同一個餐時,預備食材應該唔駛咁多
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-21, 11:10 AM   #69
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
懐疑是推黎之軌跡

今年播到ww

舊 07-29-21, 05:22 PM   #70
武藤遊戲
The One

動畫公司撤底換了

舊 09-12-21, 04:42 AM   #71
武藤遊戲
The One

舊 10-03-21, 04:47 AM   #72
武藤遊戲
The One

第二期op好肉麻作詞就知道唱比邊個聽
神保昌登作畫有變了

舊 10-03-21, 10:40 AM   #73
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
肚餓真係唔好睇

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-21, 01:31 PM   #74
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

空肚睇還好啦,係怕食出過高潮來就麻煩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-11-21, 08:46 AM   #75
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

超展開?明明個個都係來食野

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
黃子華《唔黐線 唔正常》棟篤笑2014 (6/10~16/10) Reishin Neo Entertainment TREND 15 08-06-14 10:46 AM
(大美督10公里賽2010)10年10月10日跑10KM IamO 體育版 250 10-10-10 02:15 PM
有無人個FireFox 3.6.10 Flash 行 10.1.85.3 又 睇到NicoNico? TCS_disable 手機資訊/電腦軟硬討論 9 10-05-10 09:19 PM
開店時間[10/18-10/20暫停營業] T.K. T.K.專區 10 10-18-07 10:06 AM
[NDS] タシテン たして10にする物語 (10月10日發售) W!LL 手提遊戲機討論版 7 09-29-07 02:24 PM

現在的時間是 02:54 PM

手機版 | APP版