Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-05-10, 03:35 AM   #1
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
有無人個FireFox 3.6.10 Flash 行 10.1.85.3 又 睇到NicoNico?

之前 Load片 Load 到 Hang 先諗著 reinstall Flash...

點知 update 完 Flash 之後,就所有 emded 形式嘅 player 全部變晒 白色一格 又開唔到...

影響範圍:

GAF 用到 Youtube command 嘅片
nico nico
Facebook 果d video player

最奇Right Click 佢有反應出個 Flash player Right Click Menu....

我已經試埋 un-install 再 install 都唔得...
睇 Adobe 搵help article 甚至 搵埋 Firefox d人幫手睇都搞唔掂 OTL

除左叫我用IE之外,有無人有 idea 過我 ?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 03:40 AM   #2
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
>> 有無人個FireFox 3.6.10 Flash 行 10.1.85.3 又 睇到NicoNico?

我睇倒, 冇問題.

轉用OPERA/CHROME囉

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 07:16 AM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

大丈夫だ、問題ない

回問題
你用其他browser睇下load唔load到先....如果都唔得就係flash出事,試下鏟乾淨再裝.......
如果得就可能fx出事......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-05-10 07:53 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 12:57 PM   #4
TCS_disable
我有車車~

隔左一晚又正常返 (Router 長開嘅 DNS 問題?)

我琴日d Reboot , uninstall reinstall 有咩作用?

此篇文章於 10-05-10 01:25 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 10-05-10, 06:22 PM   #5
donaldfung
Game Master

註冊日期: Dec 2004
flash player 好似有個專用uninstaller

http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html
donaldfung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 06:35 PM   #6
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: donaldfung 查看文章
flash player 好似有個專用uninstaller
琴日試過架啦
舊 10-05-10, 07:08 PM   #7
Night Wanderer
Senior Gamer
一意專心

註冊日期: Feb 2005
你firefox裝左咩extension ?
我覺得係撞左
Night Wanderer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 08:52 PM   #8
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
我發現而家用 firefox 去唔到某 d 相簿網站, 例如 photobucket
有冇師兄可以解救下?thanks alof

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 09:12 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 查看文章
我發現而家用 firefox 去唔到某 d 相簿網站, 例如 photobucket
有冇師兄可以解救下?thanks alof
會唔會裝左d exten block左?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-10, 09:19 PM   #10
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
Adobe Flash player? Firefox成日彈自動update唔check都唔知自己用緊邊個version (頭先去佢網頁check先知係 10.1.82.76) 睇到niconico啲片就算

photobucket都去到

此篇文章於 10-05-10 09:21 PM 被 Iro 編輯。
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
F1 2010討論區 Vettel成為最年輕的世界冠軍!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 1356 12-02-10 03:48 PM
(大美督10公里賽2010)10年10月10日跑10KM IamO 體育版 250 10-10-10 02:15 PM
CWM GuitarFreaks & DrumMania 資訊及技術支援專區BETA 85 (EXTRA LV.10) 期間限定。寶礦力水特感謝?! 基路亞 街機心得交流討論區 1001 11-29-07 02:12 PM
[NDS] タシテン たして10にする物語 (10月10日發售) W!LL 手提遊戲機討論版 7 09-29-07 02:24 PM
「夜勤病棟DVDPG」10月10日発売決定 Metatron H-GAMEの部屋 16 09-06-03 11:05 PM

現在的時間是 04:48 PM

手機版 | APP版