Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-15, 04:58 PM   #801
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: JMi 查看文章
音game搞咁多做乜... 唉
當音Game打 送既石全部用黎回體 b

當我發現冇SSR打Master都打到S分既時候, 就已經看透了 b

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:02 PM   #802
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 一小英口 查看文章
當音Game打 送既石全部用黎回體 b

當我發現冇SSR打Master都打到S分既時候, 就已經看透了 b
回體我都講左 純粹係太唔抵 10石爆一條體我爆石煲FC啦
等下遲D有無得平平D買水好過

而到你遟下FC都輸對面斷到九彩成條街時 又會開始睇唔透架啦 XD
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:16 PM   #803
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
(基本)免費手遊幾時有靠實力取勝既錯覺...?

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:21 PM   #804
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: anyone 查看文章
但係fc唔到ge上9都係一樣
首次CLEAR有 50石架
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:22 PM   #805
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
街機音Game $2 一首歌係正常價

呢隻Game 當你50石回體打到3首
都係 $1.3 一首

當音Game 玩既唔貴啦

引用:
作者: reiyaw 查看文章
(基本)免費手遊幾時有靠實力取勝既錯覺...?
唔打排名 自high 既你理得人啫 a

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:23 PM   #806
JMi

引用:
街機音Game $2 一首歌係正常價

呢隻Game 當你50石回體打到3首
都係 $1.3 一首

當音Game 玩既唔貴啦
都係既...

但當有得免費回氣就會覺得比錢打好犯賤架啦
街機無得回 XD
舊 09-21-15, 05:26 PM   #807
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:

唔打排名 自high 既你理得人啫 a
唔好誤會 我都係回佢果句人地斷combo都贏佢果句
我自己就長年P 本家同Million Live都有玩 不過無入過錢衝ranking
已經係平常心狀態

舊 09-21-15, 05:30 PM   #808
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
大大有玩ML?
ML初期應該點樣起家
我是開GAME初期玩佐少少空有百少LV但一張SR也沒有

雖然主力都係玩緊CG
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:34 PM   #809
JMi

引用:
唔好誤會 我都係回佢果句人地斷combo都贏佢果句
我自己就長年P 本家同Million Live都有玩 不過無入過錢衝ranking
已經係平常心狀態
呢邊對戰點計分都未知既
課完金有優勢係正常可接受
但音GAME來講可以做得公平少少 例如每斷一次扣兩萬分(最多扣5次)
你課再多 斷COMBO而人地FC都有機會輸
咁樣對兩邊都好 重課要練下歌 微課零課都有點希望嬴下對面

平常心玩都係好事 衝RANKING老實講我都唔會走去比錢衝
但都唔想要對戰時有太大挫敗感
舊 09-21-15, 05:37 PM   #810
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔玩開音game 唔係比錢就解決到問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:42 PM   #811
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 小嘉 查看文章
唔玩開音game 唔係比錢就解決到問題
如果RANKING係累計分既話比錢就解決到問題 如果錢同時間都無限既話
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:43 PM   #812
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 廢人 查看文章
大大有玩ML?
ML初期應該點樣起家
我是開GAME初期玩佐少少空有百少LV但一張SR也沒有

雖然主力都係玩緊CG
由手機版發出
無課就只能夠打打event 攞下位SR(AP最多1萬 技能能力中)
上位SR(13xxx 技能大)就只能用送既白金卷搏人品/衝ranking...
(基本上每次event都會送1~3張 event SR, 覺醒用廢卡R衝..同一張卡放幾張SR都ok)
event SR能力值浮動好大 能力值總和14000到18000都有 手上有1set下位18000SR 基本上就無課畢業..玩當草下閃卡

引用:
作者: JMi 查看文章
-略-
廠角度睇,唔係100%Pay to win的話
又無咁多有錢人課姐...
同玩咩類型game都無太大關係...

而玩家角度 除左「課落去/由得佢」...都無咩可以做
(單係多左張SSR我自己RPR就急速提升 就知有錢玩晒 )

此篇文章於 09-21-15 05:46 PM 被 reiyaw 編輯。
舊 09-21-15, 05:47 PM   #813
JMi

引用:
廠角度睇,唔係100%Pay to win的話
又無咁多有錢人課姐...
同玩咩類型game都無太大關係...

而玩家角度 除左「課落去/由得佢」...都無咩可以做
廠商角度睇就睇隻GAME點定向了
要下下搾取都盡(某RANGERS?)定長玩長有(某FRONTIER?)
都係睇點SET隻GAME
舊 09-21-15, 05:48 PM   #814
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
我好簡單,唔係黎玩音Game, 我係黎玩囡的

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:49 PM   #815
JMi

引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
我好簡單,唔係黎玩音Game, 我係黎玩囡的
你有邊隻GAME唔係玩囡...
舊 09-21-15, 05:50 PM   #816
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

起碼我自己玩得好enjoy...鬥唔贏人好常見
我只要得閒loop下杏之歌睇人跳懶舞就ok

舊 09-21-15, 05:51 PM   #817
~小鬼~
白虎白虎白白虎

而家課金都唔一定贏到,你過唔到master 個分已經差好遠

舊 09-21-15, 05:51 PM   #818
JMi

我得閒有歌聽有制按下都OK架喇
兩張SSR我連LEVEL都懶谷 求其S到算
舊 09-21-15, 05:53 PM   #819
JMi

引用:
而家課金都唔一定贏到,你過唔到master 個分已經差好遠
玩多D慣左就得
你轉珠都唔會一開波用到太陽神啦
比D時間練落去就OK... 但求一過的話
舊 09-21-15, 05:53 PM   #820
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

鬥分的話課金勁好多喎 我1SSR4SR隊 AP首Master とどけアイドル
同rank1差成十三四萬分 (一係臉好黑開唔到技

舊 09-21-15, 05:56 PM   #821
~小鬼~
白虎白虎白白虎

引用:
鬥分的話課金勁好多喎 我1SSR4SR隊 AP首Master とどけアイドル
同rank1差成十三四萬分 (一係臉好黑開唔到技
但係你普通咁過已經差好遠,rank 1果個係課金+技術

你估rank1果個唔係fc 咩....

舊 09-21-15, 05:57 PM   #822
JMi

鬥RANKING對我就無乜意義喇 情願煲全PER然後CAP圖自HIGH算
とどけアイドル我諗打多100次可能撞到一次全PER既 我渣
舊 09-21-15, 05:59 PM   #823
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
但係你普通咁過已經差好遠,rank 1果個係課金+技術

你估rank1果個唔係fc 咩....
Ap =all perfect

舊 09-21-15, 06:01 PM   #824
~小鬼~
白虎白虎白白虎

引用:
Ap =all perfect
你覺得第一位果個唔係 ?
講真佢ranking 一定係推水回體,你打多兩場好過

舊 09-21-15, 06:03 PM   #825
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
你覺得第一位果個唔係 ?
所以咪話課金差好遠囉 同樣條件下差十三四萬分 (講緊副deck

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版