Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-05-18, 02:01 AM   #476
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
多番嘗試,終於解決FINIS ( 55 LV)

https://youtu.be/QBSrFjb6iO0
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 09:14 AM   #477
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
昨晚打左成晩,發現經驗值其實唔難攞,有時根本係大易攞。 話說昨晚原先想打埋踊子二章,發覺除了踊子外,其他人都係level1516,結果去左開地圖洗劫城鎮,開開下又不知不覺發現到副職神殿,而且找到第三個時開始發現到個神殿地點係規律,結果好快就找到其他神殿。加入了副能力,變得容易break,D閒角亦多左野做,之後用踊子找個放火阿伯,根本可以頂住level37既snowland動野獸,再配合不可思議之舞加乘經驗值收官,基本上每場都可以升級或跳級,當然,lvl37snowland有隻動物係識補能量,遇著佢就唔彩。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-18, 10:22 PM   #478
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
有可能係BD1+2 HD先出,
跟手出3。
bd好野黎,
bd1 d bgm算係超高品質

舊 08-06-18, 03:52 AM   #479
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: Kello820 查看文章
saga我從2開始,之後玩左3同frontier1&2,最後都冇補返1

the last remnant超正,好記得玉碎覺悟
360版係難,不過知道壓主角lv同後面拎左必殺技就簡單好多
果陣SE初試unreal engine,優化極差,隻game卡到呢...最後連PS3版都消失埋
後來有出PC版,改善左好多細節同追新同伴,比起360版完善同易左唔少
另外對主角跑個姿勢印象深刻

睇翻呢隻都有用unreal engine
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 09:19 AM   #480
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: ELT 查看文章
bd好野黎,

bd1 d bgm算係超高品質

Bd1係好高質,但2nd真係麻麻地(劇情同bgm)...

唔知同link horizon/5pb唔合作搞有冇關係

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 09:29 AM   #481
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章
saga我從2開始,之後玩左3同frontier1&2,最後都冇補返1

the last remnant超正,好記得玉碎覺悟
360版係難,不過知道壓主角lv同後面拎左必殺技就簡單好多
果陣SE初試unreal engine,優化極差,隻game卡到呢...最後連PS3版都消失埋
後來有出PC版,改善左好多細節同追新同伴,比起360版完善同易左唔少
另外對主角跑個姿勢印象深刻
the last remnant我記得隨機性好強,爆機一定要靠必殺技。

同我記得爆機之後留左條尾...當然應該無機會出2了...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 10:06 AM   #482
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
重覆⋯⋯Del

此篇文章於 08-06-18 10:10 AM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 10:07 AM   #483
iu fu pig
塵埃...

歷戰武器除咗買角色們基友果把外
喺咪仲可以刷?

賊仔城果個呀伯打極都唔跌,好質疑人生⋯⋯
由手機版發出
舊 08-06-18, 10:50 AM   #484
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
歷戰武器除咗買角色們基友果把外
喺咪仲可以刷?

賊仔城果個呀伯打極都唔跌,好質疑人生⋯⋯
由手機版發出
聽聞官方攻略話挑機出歷戰只有2%
聽完我就冇再挑了……
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 11:16 AM   #485
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: nomezero 查看文章
聽聞官方攻略話挑機出歷戰只有2%
聽完我就冇再挑了……
由手機版發出
100場至跌?咁等遲啲官方會唔會加返機率啦
由手機版發出
舊 08-06-18, 11:33 AM   #486
nomezero
Game Master

PSN  IDnome0818
引用:
100場至跌?咁等遲啲官方會唔會加返機率啦
由手機版發出
其實除左歷戰盾/斧想要多d之外
其他有一件都已經夠
賊仔用大蛇
杖我用大司祭既多
配魔劍士就更少用歷戰劍槍短劍弓
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 11:46 AM   #487
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實冇咗佢又唔會打唔贏隱藏boss
我就唔會花時間刷
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 11:52 AM   #488
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實冇咗佢又唔會打唔贏隱藏boss
我就唔會花時間刷
琴日想試下劍士大哥打唔打得入果堆歷戰平民
想打把歷戰劍返黎⋯一個氣絕就等死

弱點長槍嘅平民唔難打⋯⋯千本槍本身就易break
咁我放棄啦
由手機版發出
舊 08-06-18, 12:11 PM   #489
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
琴日想試下劍士大哥打唔打得入果堆歷戰平民
想打把歷戰劍返黎⋯一個氣絕就等死

弱點長槍嘅平民唔難打⋯⋯千本槍本身就易break
咁我放棄啦
由手機版發出
打嗰堆人都要配好嘢先得
例如每回合自動回血回sp嘅技

如果係魔法使飾物就裝減屬性傷害嘅
尤其效果大嗰啲,裝咗後人哋打過嚟都係扣幾十
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 12:40 PM   #490
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
打嗰堆人都要配好嘢先得
例如每回合自動回血回sp嘅技

如果係魔法使飾物就裝減屬性傷害嘅
尤其效果大嗰啲,裝咗後人哋打過嚟都係扣幾十
唔喺玩家可以推BP,堆歷戰平民普攻已經吊打玩家⋯⋯
完全唔知獵人可以點打
由手機版發出
舊 08-06-18, 01:44 PM   #491
leungky1

註冊日期: Jul 2009
打剩學者第三章
似乎成本之外,系統花款都令製作班唔敢拖個故事太耐
好似二章明明好幾個BOSS都有開頭同中出兩次人阻
但三章好幾個都得中間一隊人阻
級數高極都唔駛我出商人招人大絕就攪掂
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 02:04 PM   #492
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
唔喺玩家可以推BP,堆歷戰平民普攻已經吊打玩家⋯⋯
完全唔知獵人可以點打
由手機版發出
2%點可能會老實同佢地打
裝火事,副職藥師,第一場先自殺降到1hp
下一場上黎直接就hp越低越勁果招斧技,未break都爆佢6萬
其他技能同裝備都係果d,應該唔洗講

咁打就算計埋暈完換map1分鐘都起碼可以打兩場,路唔遠既3埸都可能得

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 02:12 PM   #493
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: aquarius 查看文章
睇翻呢隻都有用unreal engine
好在八方冇呢個問題
今時今日卡到咁點玩,話時話隔離隻新高破都係ue4
引用:
作者: 雙日 查看文章
the last remnant我記得隨機性好強,爆機一定要靠必殺技。

同我記得爆機之後留左條尾...當然應該無機會出2了...
係留左所以好可惜,不過而家既se都係唔出好過出,留返個好回憶

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 02:51 PM   #494
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
last remnant真係一隻好出色既game黍 冇得比較 八方我玩左150小時拎齊曬爆晒放埋 我覺得最不足係個故事吾得 很多人也希望角色之間既互動同八角單元完成既故事係完全無 所以都冇再玩同收藏既價值soundstrack就會留

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 02:53 PM   #495
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: lineage19 查看文章
Bd1係好高質,但2nd真係麻麻地(劇情同bgm)...

唔知同link horizon/5pb唔合作搞有冇關係

Sent from my iPhone using Gaforum
2nd真係好麻麻

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 04:32 PM   #496
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
https://twitter.com/BDFF_OFFICIAL/st...295104/photo/1

既報ですがー

\オクトパス 100万 出荷/

ありがとうございます!

さてさて……⁉︎

今後ともスクエニ11BDのゲームにご注目下さいませm_ _m
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-18, 01:29 AM   #497
leungky1

註冊日期: Jul 2009
學者嘅世界觀同和應劇情真係勁多
仲有啲After Story都幾特別
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-18, 01:33 AM   #498
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
最近 返大貨 NS JP/US 版本 ~ $ 410 ~ 428
要出手買入了。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-18, 11:01 AM   #499
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Octopath Traveler 八方旅人 | SQEX 新作 | 已售

而家睇返d資料,其實呢隻game算唔算外判?劇本係 F.E.A.R,製作加演出同美術都係Acquire,人設係吉田。雖然睇資料,最早既概念源自SE(淺野同高橋),即是open world多主角既自由行既想法,之後再找F.E.A.R度劇本及Acquire做visual同programming ,而所謂HD-2D更加係由Acquire提案。感覺SE只係派高橋跟個project,相反同是製作人既淺野在整個計劃都好低調。再睇返淺野既訪問,佢話四月時已收納返OT團隊入佢淺野組,但大部分人都係外判,又點收納呢?

有以上想法,好大原因係睇左爆機既credits list。before that,我一直以為企起高橋隔離果個係淺野,仲諗緊轉左髮型點解可以變化咁多?之後先知佢係Acquire既宮內。

從我的iPad使用Tapatalk 發送

此篇文章於 08-11-18 11:24 AM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-18, 11:43 AM   #500
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
最近 返大貨 NS JP/US 版本 ~ $ 410 ~ 428
要出手買入了。

前排見深水涉最平438
原來有更低位
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 01:32 PM

手機版 | APP版