Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-17, 12:07 PM   #801
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
大家隻腳zip來zip去係咪安全入final都成問題

舊 05-17-17, 12:13 PM   #802
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
其實照咁樣落去對馬刺自已都無好處, 一定輸.
D球員上晒腦好應該控制下
好似平時咁打其實反而仲有D機會.
個人覺得未傷Kawaii 都係64波, 而家都係73波者
好似今場咁打落去, 大家都無癮
以波論波only
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 12:16 PM   #803
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
而家睇波變左唔係望個籃
係望對腳
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 12:28 PM   #804
Penny仔

中和一下:
https://voice.hupu.com/nba/2160496.html

Mike Brown 你真係笑死人....
舊 05-17-17, 12:53 PM   #805
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
D 球迷開始係到玩photohunt
https://twitter.com/TKomodo/status/864379348454842369
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 01:43 PM   #806
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
都唔知ZIP嚟做乜?!咪益LBJ啦⋯⋯

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 01:58 PM   #807
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 阿聰 查看文章
都唔知ZIP嚟做乜?!咪益LBJ啦⋯⋯
可能zip吓zip吓就係練嚟對付吾皇呢

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 02:14 PM   #808
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
可能zip吓zip吓就係練嚟對付吾皇呢
咁就講得通(誤)。
但高手過招,梗係希望對手都係FULL TEAM上陣。

舊 05-17-17, 06:00 PM   #809
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
其實真係放得太大(雖然我上面都有貼link)
無論上場KL, 定今場KD, 其實都會話對面唔係有意要咁做, 當然可以話係客套說話喇, 但其實我覺得, 好多時球員都唔係睇呢D睇到咁大, 佢地都知自己做得呢行就會有呢D事。

就好似BOS對WAS, 臨完場Kelly同Morris都有兩句, 但完場都係相擁致意, 垃圾話同某D小動作, 其實佢地都知係必要。

舊 05-17-17, 07:07 PM   #810
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 阿聰 查看文章
咁就講得通(誤)。
但高手過招,梗係希望對手都係FULL TEAM上陣。
家下既高手過招,已經變左邊個組團夠大

舊 05-17-17, 08:34 PM   #811
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
其實真係放得太大(雖然我上面都有貼link)
無論上場KL, 定今場KD, 其實都會話對面唔係有意要咁做, 當然可以話係客套說話喇, 但其實我覺得, 好多時球員都唔係睇呢D睇到咁大, 佢地都知自己做得呢行就會有呢D事。

就好似BOS對WAS, 臨完場Kelly同Morris都有兩句, 但完場都係相擁致意, 垃圾話同某D小動作, 其實佢地都知係必要。
我會覺得 hard foul 或者小動作去阻止對方攻係合理甚至作為職業球員係必要
但呢 d 動作只係為左整傷人,有欠體育精神 ...

zaza 個下係咪特登,真係佢自己先知
當年 jalen rose 個下都係無望 kobe,但都 zip 都應
講真佢地咁 pro,要預人地落地位,然後唔望再 zip 完全唔難

都係個句,作為球迷真心想睇好波,full team 大戰
唔係只為左睇支持個隊贏 ... 唉 ... 依家 NBA 已經無咁好睇架啦,再難衰就真係無人睇

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 10:04 PM   #812
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
今次坊間反應咁大
季後Silver會唔會搞修例
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 09:09 AM   #813
Penny仔

又要熄機, 打條鐵咩
舊 05-18-17, 09:23 AM   #814
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Penny仔 查看文章
又要熄機, 打條鐵咩
大人打細佬
守又守唔到,3分又死....
打條鐵咩+1
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:11 AM   #815
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
應該都係要等到 final 先會有 "激戰" 睇 ...
年年 east 都無野好睇 ... 以前都叫有隊 pacers ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:25 AM   #816
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
應該都係要等到 final 先會有 "激戰" 睇 ...
年年 east 都無野好睇 ... 以前都叫有隊 pacers ...
諷刺既係今季暫時只有Pacers比到壓力cavs
如果球隊沒有一個All star 級SF, 大概過不了CAVS

雖然輸緊20分, 但Boston班球員仲有鬥志去打
呢方面就抵讚

此篇文章於 05-18-17 10:30 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 05-18-17, 11:35 AM   #817
阿聰

引用:
作者: POISON 查看文章
家下既高手過招,已經變左邊個組團夠大
NBA肯定係冇8、90年代咁好睇,
以前d球星場場搏盡,依家就組團、搞輪休。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-18-17, 06:22 PM   #818
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
諷刺既係今季暫時只有Pacers比到壓力cavs
如果球隊沒有一個All star 級SF, 大概過不了CAVS

雖然輸緊20分, 但Boston班球員仲有鬥志去打
呢方面就抵讚
playoff 開始前我已經覺得東岸得公牛贏到騎士

綠軍球迷終於係時候醒,希望唔係橫掃就好

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
今次坊間反應咁大
季後Silver會唔會搞修例
其實呢樣野都講左好多年,近年已經吹嚴左
睇下借今次事件會唔會零容忍升呢類foul上f1

不過衰d 講,唔係勇士隊同埋KL , 邊會有咁大反應
試下掉轉KL攝到Zaza 應該無人覺得係一回事
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 07:50 PM   #819
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
其實呢樣野都講左好多年,近年已經吹嚴左
睇下借今次事件會唔會零容忍升呢類foul上f1

不過衰d 講,唔係勇士隊同埋KL , 邊會有咁大反應
試下掉轉KL攝到Zaza 應該無人覺得係一回事
睇得NBA同你講唔係睇明星就假啦
二三線傷who care?
無病無痛你唔出一線剩上d二三線睇下有無人舉牌投訴?

舊 05-20-17, 08:51 AM   #820
Penny仔

引用:
又要熄機, 打條鐵咩
.........唉
由手機版發出
舊 05-20-17, 09:35 AM   #821
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
上網睇IQ博士算

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 09:42 AM   #822
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
起身睇波>開台>CLE領先40分>打機算....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-17, 09:55 AM   #823
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
真係比LBJ打到失智

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 05-20-17, 10:04 AM   #824
Penny仔

其實Cavs都係得一招
守你pick and Roll 2隻撲埋去IT, 之後IT甩波比Pick 果個
然後就miss miss miss
舊 05-20-17, 11:04 AM   #825
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
咁睇黎CLE都係會揀Fultz...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 02:55 PM

手機版 | APP版