Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
Gundam MK-2 11:09 AM 02-24-17
作者: qhxu:
玩到40關左右先知咩叫親生仔,咩係本氣演出
其他本來覺得ok既機械人戰鬥動畫瞬間扣左十零廿分
你指原創機?
可以本氣得過大和號?
Gundam MK-2 11:15 AM 02-24-17
尋晚搭巴士試左remote play
果然高難度
一路行一路好多地方都唔穩定,操作上出現好大壓力

......都係望將來出機戰係NS度好過(拖走
qhxu 11:16 AM 02-24-17
唔係原創機,雖然佢地先係真‧親生仔,不過我覺得主角機待遇似野仔
某親生仔最後兩招精美程度不下於大和 我覺得
hkpm 11:16 AM 02-24-17
作者: Gundam MK-2:
你指原創機?
可以本氣得過大和號?
打左頭幾話, 令我有衝動搵返套動畫睇
Gundam MK-2 11:26 AM 02-24-17
作者: qhxu:
唔係原創機,雖然佢地先係真‧親生仔,不過我覺得主角機待遇似野仔
某親生仔最後兩招精美程度不下於大和 我覺得
作者: hkpm:
打左頭幾話, 令我有衝動搵返套動畫睇
我剛好睇完先開始玩
大和號的確係今次真‧親生仔
戰鬥畫面堅係睇動畫級數

BTW大和號有血有淚好好睇
シェンムー 11:42 AM 02-24-17
同感,大和號好似好正咁
同想翻睇黑百合

Sent from my iPhone using Gaforum
Fio 11:42 AM 02-24-17
好耐冇玩45度角地圖,上下左右唔多就手,另外睇慣集中卜根性底力咁多年,中文化要唸一唸咩意思
不過有中文化係好事,最近玩odin sphere同ys8中文版真係投入好多,d新人新機都會click入去library睇d description
另外psv流暢度比z3更好,特別quick save都好似快咗,係有d字例如攻擊畫面左上同右上“攻擊“迴避””d字怪怪地,其他部分都冇咩問題
pet3 11:44 AM 02-24-17
尋晚搭巴士試左remote play
果然高難度
一路行一路好多地方都唔穩定,操作上出現好大壓力

......都係望將來出機戰係NS度好過(拖走
你電話咩台和咩合約
電話性能好影響的

我屯門到元朗落車
係天水圍到站時會卡一下其他完全無事
aquarius 11:53 AM 02-24-17
相信唔係咁,由第2次Z開始一直不滿ZZ被奄嘅UC年代粉絲好難息怒

Z係Z-Gundam劇場版所以無ZZ(其實玩平行世界有都無所謂..)
今次見BGM有水の星に愛をこめて應該用番TV版..

另唔明F91點解話自己係最後嘅高達

Sent from my iPhone using Gaforum
Gundam MK-2 12:00 PM 02-24-17
作者: pet3:
你電話咩台和咩合約
電話性能好影響的

我屯門到元朗落車
係天水圍到站時會卡一下其他完全無事
我CSL 6GB,但手機係G5
一直有接收問題

路程係尖咀到天水圍站,剛出到3號幹線就好唔穩

作者: aquarius:
Z係Z-Gundam劇場版所以無ZZ(其實玩平行世界有都無所謂..)
今次見BGM有水の星に愛をつめて應該用番TV版..

另唔明F91點解話自己係最後嘅高達

初期透
故事話因為拉美亞斯嘅大炮巨艦射程長火力勁,搞到地球所有人型兵器通通KO
於是戰爭就回到艦隊戰為主導
因此木星戰爭就係高達最後活躍場所,所以佢地叫叉骨同F91係最後嘅高達

ivanivan 12:19 PM 02-24-17
都係買套裝包$229,反正都使左咁多錢,第一版後即刻有30萬資金,3000TacP,10個強化部件,另外玩多20版
pet3 12:21 PM 02-24-17
我CSL 6GB,但手機係G5
一直有接收問題

路程係尖咀到天水圍站,剛出到3號幹線就好唔穩

初期透
故事話因為拉美亞斯嘅大炮巨艦射程長火力勁,搞到地球所有人型兵器通通KO
於是戰爭就回到艦隊戰為主導
因此木星戰爭就係高達最後活躍場所,所以佢地叫叉骨同F91係最後嘅高達
現在吃飯
剛錄了一條由開始去到打一場戰鬥的畫面你看

一陣回去上傳
----------------------------------------------------------------
http://uhub.com/uIormoca

遊玩環境
地點元朗 某餐廳
iphone SE(CSL 10gb 不限速月費) 放wifi 比psv
家中的ps4 插線 到ac68u(router) 網絡供應商BB1000

第一次連慢是因為家中ps4在休眠所以要等ps4開機
實際遊戲畫面由1分鐘開始
T.K. 01:06 PM 02-24-17
今集沒有了米諾夫司基粒子萬能說
march 01:22 PM 02-24-17
想請問一下有冇人知25周年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25周年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

Thanks thanks
pet3 01:26 PM 02-24-17
作者: march:
想請問一下有冇人知25週年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25週年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

限定版不是dlc
是成隻遊戲唔同

所以你會變成ps4 無歌
psv 有歌
Gundam MK-2 01:41 PM 02-24-17
作者: march:
想請問一下有冇人知25周年bgm特典可否 PS4 Vita 通用?(日版)

買左PS4日版普通,set左D熱血bgm成日有問題,諗住乾脆買隻vita 25周年特典。但唔知會唔會好似 bonus stages 買一次兩邊都用得⋯

作者: pet3:
限定版不是dlc
是成隻遊戲唔同

所以你會變成ps4 無歌
psv 有歌
追記
但官方講明兩個唔同版本save可以cross save共通
即係可以PS4用普通版,PSV用限定版
到時只會係普通版無特別歌而已
march 01:45 PM 02-24-17
多謝兩位~很清楚啊
ALEX CHOW 02:56 PM 02-24-17
作者: T.K.:
今集沒有了米諾夫司基粒子萬能說
光子力同三一射線+GN爐

從我的 F8332 發送
pet3 03:01 PM 02-24-17
好不習慣 這作沒有開頭的3d 動畫
高級嘍囉 03:12 PM 02-24-17
作者: HONDA:
光子力同三一射線+GN爐

從我的 F8332 發送
仲有「次元波動超弦跳躍機関」,通稱波動エンジン。
Orphan 03:20 PM 02-24-17
波動砲
波動砲は武器として使えるのは下ルート最終話と途中スポット解禁の2回だけ

高級嘍囉 03:27 PM 02-24-17
作者: Orphan:
波動砲
波動砲は武器として使えるのは下ルート最終話と途中スポット解禁の2回だけ
波動炮
因為地球人向女王承諾唔會再用波動炮。

GN00508771 03:56 PM 02-24-17
作者: 高級嘍囉:
波動炮
因為地球人向女王承諾唔會再用波動炮。
某人:有咩所謂者 。一、兩個星球仔
KubrickS 04:02 PM 02-24-17
剛入手﹐無小隊制實在太好﹐過版面諗下D錢點用再裝埋PART就可開波﹐唔洗諗來諗去乜機配乜機。

岩岩拿F91..... 點解運動性0甘低架都唔知改唔改好。
pet3 04:15 PM 02-24-17
作者: GN00508771:
某人:有咩所謂者 。一、兩個星球仔
戰術飛機和機械人根本無用
有波導炮就足夠

比我射啊
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19  ... 最後

返回主題版面