Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
BRA武藏 01:20 AM 03-12-17
PSV 中文版
自訂BGM後
成日會自動變返用隻GAME內置的BGM
可以點搞?
aquarius 01:52 AM 03-12-17
作者: BRA武藏:
PSV 中文版
自訂BGM後
成日會自動變返用隻GAME內置的BGM
可以點搞?
有講過係bugs, 唯有等patch
日版無呢個問題
BRA武藏 02:35 AM 03-12-17
作者: aquarius:
有講過係bugs, 唯有等patch
日版無呢個問題
OH:-),THX:-)
ShinDou 05:31 PM 03-12-17
龜速1周打完偽馬沙,口二唔加入淨係送左部ALPHA阿索龍,應該有得令口二加入﹖搵左敗家仔說得佢,巴辣雞埋佢單
雷火武 11:31 PM 03-12-17
攻略網唔見有羅妮既ace pilot資料
正路如果有得用應該有資料睇

---------
二周終於入困難route
不過大和號一turn 出4次魂波動砲清左20個boss:-)
Boss出一turn就清哂:-)
之前仲諗d人點分配part同技能都幾無謂
Gundam MK-2 11:38 PM 03-12-17
作者: 雷火武:

---------
不過大和號一turn 出4次魂波動砲清左20個boss:-)
而家本攻略好多隱藏野都無顯示,不能作準
最快要到月尾fami通本Perfect Bible出左先知

不過至今羅妮的確無任何情報話用到
反而全裸就可以用到(但條件未明)

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
知世公主 02:20 AM 03-13-17
作者: 雷火武:

---------
我ZERO1部機頂住D BOSS,人物6圍400格400防^^,波動出左1野就完場2周白金了
月之民 ̄▽ ̄ 04:32 AM 03-13-17
請問除左頭post之外有無攻略網有講隱藏Tac point(用某某擊破某某過關後去商店加100point果種:-):-)
Gundam MK-2 07:56 AM 03-13-17
作者: 月之民 ̄▽ ̄:
請問除左頭post之外有無攻略網有講隱藏Tac point(用某某擊破某某過關後去商店加100point果種:-):-)
睇請#3
對過攻略屬全正確情報

月之民 ̄▽ ̄ 12:30 PM 03-13-17
oh唔該
唔知點解手機load唔到
:-)
亍 ◣ 10:19 PM 03-13-17
OT.... 相撲.......

Gundam MK-2 09:32 AM 03-14-17
作者: 亍 ◣:
OT.... 相撲.......

第一代GB版封面
好懷念(我有玩):-)
果陣連A-CLUB都有講
仲教人一隻三一屈爆機:-)
ultimawk 05:42 PM 03-14-17
想問1週目升滿TacP 去lv4
2週目有冇得reset?
Gundam MK-2 05:46 PM 03-14-17
作者: ultimawk:
想問1週目升滿TacP 去lv4
2週目有冇得reset?
2週目係keep住1週目之餘再俾你升埋其餘項目
即係話玩到3週目就每個level可以買齊3項
京9999 08:27 AM 03-16-17
尋日港版有update 有無人知up左d咩?
Thx
真!DC 09:10 AM 03-16-17
睇記錄佢寫改善穩定性
除bug?
由手機版發出
Gundam MK-2 09:37 AM 03-16-17
點解得港版update:-)
個負錢bug幾時整呀:-):-):-)
fami~yan 03:09 PM 03-16-17
2周目dlc係咪重打?
不是藍星人 03:30 PM 03-16-17
作者: fami~yan:
2周目dlc係咪重打?
打過可以唔駛再打
選關就會拎到ITEM
aquarius 10:31 PM 03-16-17
作者: Gundam MK-2:
點解得港版update:-)
個負錢bug幾時整呀:-):-):-)
日版都有
不過唔知update咗D咩
hkpm 12:10 PM 03-17-17
作者: aquarius:
日版都有
不過唔知update咗D咩
剛剛打到22話, SR條件由6回改番做5回
其他有bug的翻譯可能已經fix埋
T.K. 11:13 PM 03-18-17
エースプラウド有咩用?
Gundam MK-2 12:29 AM 03-19-17
作者: T.K.:
エースプラウド有咩用?
將ace同great ace達成數量由60同80減至50同70

T.K. 12:55 AM 03-19-17
咁真係無咩用
Gundam MK-2 12:58 AM 03-19-17
作者: T.K.:
咁真係無咩用
如果一週目心急要用ace bonus同追エブレンム的話就有用
仲有一週目追if路線都係(25個ace,其中一個仲要great ace)

第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

返回主題版面