Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
GN00508771 10:23 PM 03-03-17
如果咁講 亦可以講下點解冇A型同s型
雙日 11:55 PM 03-03-17
作者: hktkocjw:
請問點樣才可將畫面調回全屏幕?PS4 設定及屏幕設定都已調了全屏幕,但出來的效果也不是全屏的。

設定>顯示器>顯示區域
拉到最大,再關game重開

Sent from my iPhone using Gaforum
TURN-A 12:06 AM 03-04-17
作者: 鐵之侍:
要25 人ace, 其中一人要g ace 及在47 話(大約) 用一次波動炮(總之能用波動炮的關用就對了)

終於爆機了,最後打if 路線因為不清楚爆了部zero 和不孝子

總括今集真是一雪z3 的敗北,故事我延滿意,特別補完了機動戰艦的遺憾

希望下次用同樣心機出新版權作吧
波動跑可以轉做手動發射?
不是劇情自動使用?
雷火武 01:00 AM 03-04-17
我打到50話都無見過有得用波動砲
人地日本攻略網話波動砲係最終話先有
而且49話前已經過左25人有ace
有g ace
但第49話後無對話選擇比我入if route...
神風@AMD 01:36 AM 03-04-17
作者: 雷火武:
我打到50話都無見過有得用波動砲
人地日本攻略網話波動砲係最終話先有
而且49話前已經過左25人有ace
有g ace
但第49話後無對話選擇比我入if route...
D人估係25人ACE+事件點數制
而發射波動炮係佔左好多點數
第47關會暫時有得用波動炮
如月釋臣 09:31 PM 03-04-17
作者: 鐵之侍:
要25 人ace, 其中一人要g ace 及在47 話(大約) 用一次波動炮(總之能用波動炮的關用就對了)

終於爆機了,最後打if 路線因為不清楚爆了部zero 和不孝子

總括今集真是一雪z3 的敗北,故事我延滿意,特別補完了機動戰艦的遺憾

希望下次用同樣心機出新版權作吧
今集的Final Boss難打嗎?
nds 10:02 PM 03-04-17
空中娒艦不停hp 回復點打?@-@
天子 11:00 PM 03-04-17
相轉移炮要幾時先有。。都就35關。。
pet3 11:24 PM 03-04-17
作者: 天子:
相轉移炮要幾時先有。。都就35關。。
見到小愛後就會安裝回

條件足夠的話
Gundam MK-2 11:36 PM 03-04-17
#2加左已確認隱藏野list
但多數條件未明
闇影風 11:54 PM 03-04-17

40話個SR係唔可以打死多過十部

寺田你整D咁既條件係唔係玩野 #
058719057 12:38 AM 03-05-17
作者: 闇影風:

全中,我之前都中過伏,直頭小左聲
pet3 01:14 AM 03-05-17

第十隻殺就剛剛好
雷火武 01:32 AM 03-05-17

其實係翻譯問題吧
spikekit 01:34 AM 03-05-17
各位係咪都係俾金sir用三巾敗家仔坐板?
GN00508771 03:05 AM 03-05-17
叫做兩個都ACE哂既
HakiK 03:10 AM 03-05-17
作者: spikekit:
各位係咪都係俾金sir用三巾敗家仔坐板?
初期係, 但係之後敗家仔有D戲份就放返金爺入倉

---------

打到25
舊參戰作真係太大陣Z味,尤其Z2果批

還好今次故事都主力集中哂係新作仲有新鮮感
今次都幾貪心
其實3個世界分開做埋歷史果段等於3隻機戰
今集個故事將3隻機戰份量濃縮
機體就夠多,不過完全用唔哂
d 歷史crossover其實幾正
開頭大和啟航都好有alpha 3出征反擊既感覺
可惜比次元震震幾下就搞到乜都無所謂咁
鐵之侍 08:44 AM 03-05-17
作者: HakiK:
初期係, 但係之後敗家仔有D戲份就放返金爺入倉

---------

打到25
舊參戰作真係太大陣Z味,尤其Z2果批

還好今次故事都主力集中哂係新作仲有新鮮感
今次都幾貪心
其實3個世界分開做埋歷史果段等於3隻機戰
今集個故事將3隻機戰份量濃縮
機體就夠多,不過完全用唔哂
d 歷史crossover其實幾正
開頭大和啟航都好有alpha 3出征反擊既感覺
可惜比次元震震幾下就搞到乜都無所謂咁

我是給金格度開白天鵝(提早入手)

始終大和號的故事很難搞,不停一段時間放到最後根本會初頭就可故事完了

今次也算這樣了,除了一些不是參戰太多的舊作,那些已參戰很多次的都盡量沒有太大戲份(真三一和oo 我差點以為只有機體參戰), 最起碼那樣即使故事完了的也有表現,不像z2和3太多作品但一堆空氣。。。。。
血之淚 12:56 PM 03-05-17
今集ARX8真係污名返上
無論演出定係性能都可以稱得上係主力級
nds 01:35 PM 03-05-17
-共幾多話?
雷火武 02:21 PM 03-05-17
隱藏關好似4關
曉擊霸/轟格殊 bouns 關2關
本篇52關
DLC 21關

未計分支

我裝兩個exc上升1時額外加1既part
但效果都只係加1、無得加2點
屈唔到無限行動⋯
mario0606 02:41 PM 03-05-17
今集真係超級機械人大戰,超級系明顯好用好多
skyED 03:18 PM 03-05-17
請問王牌尊嚴有什麼作用?
只是純粹拿個稱號?
nds 03:38 PM 03-05-17
Final boss 3回行動, hp 20 萬不算太強
mario0606 03:42 PM 03-05-17
作者: skyED:
請問王牌尊嚴有什麼作用?
只是純粹拿個稱號?
ACE會小10個,如果某D角色(例如:舞人、萬丈)
想盡早上ACE可以裝
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後

返回主題版面