Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-10-15, 06:26 PM   #376
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: W!LL 查看文章
粒野用券換左去算啦
點換 岩岩係home都唔知點換
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 06:29 PM   #377
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: fortel 查看文章
咁就真係卡關達人啦呢次
去這邊打 條河上面

換就bladehome 入去右邊直路入去中間部機 42張
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 06:38 PM   #378
fortel
Game Master

引用:
作者: will1223 查看文章
去這邊打 條河上面

換就bladehome 入去右邊直路入去中間部機 42張
再試thx

岩岩去home唔見呢個option,應該未搞得

其實最緊要偽到底接左d絆任全係唔係真係唔比解
舊 05-10-15, 06:44 PM   #379
ZOMA
Crazy Gamer

有冇得SET同伴用DOLL唔好用油用得咁爽?
我比左送果隻比リン玩
佢勁快就用晒d油

引用:
再試thx

岩岩去home唔見呢個option,應該未搞得

唔係改BladeHome外觀果部機
係入面好多人望住果部
有個報酬Ticket換野 (尾二好似)
接得呢個任應該可以換

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 05-10-15 06:49 PM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 06:49 PM   #380
fortel
Game Master

引用:
作者: ZOMA 查看文章
我比左送果隻比リン玩
佢勁快就用晒d油

唔係改裝BladeHome果部機
係入面好多人望住果部
有個報酬Ticket換野 (尾二好似)
接得呢個任應該可以換
搵到,不過無Ticket,點拎Ticket?

唔好意思麻煩
舊 05-10-15, 06:53 PM   #381
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
搵到,不過無Ticket,點拎Ticket?

唔好意思麻煩
搵人打世界BOSS(我未打過
或者完成右下角個SQUAD MISSION

我揀第一個Squad通常係要打指定怪
或者搵指定野
按R > L 可以睇到詳細
係街見到有怪上面有個S字
打完就有Ticket拎

DeviantArt
PIXIV
舊 05-10-15, 06:57 PM   #382
fortel
Game Master

引用:
搵人打世界BOSS(我未打過
或者完成右下角個SQUAD MISSION

我揀第一個Squad通常係要打指定怪
或者搵指定野
按R > L 可以睇到詳細
係街見到有怪上面有個S字
打完就有Ticket拎

拎到啦,感動到喊呀

唔該晒咁多位
舊 05-10-15, 07:01 PM   #383
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:

D絆任唔比解 係因為D劇情會衝突
引用:
我比左送果隻比リン玩
佢勁快就用晒d油
比你感受下養車ge感覺

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 07:38 PM   #384
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
任務板附近有個升blade lv ge白衣女

我係咪未夠 blade level ? 所以同佢講野佢唔出個 quest ?

點知自己 blade level 幾多 ? 呢個 quest 既出現又要求幾多 ?

好煩
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 07:51 PM   #385
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我係咪未夠 blade level ? 所以同佢講野佢唔出個 quest ?

點知自己 blade level 幾多 ? 呢個 quest 既出現又要求幾多 ?

好煩
個任應該要你blade level 2
按stat係menu下面可以睇到blade level

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-15, 07:57 PM   #386
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
個任應該要你blade level 2
按stat係menu下面可以睇到blade level
我都 blade level 3 la wor?
仲未有, 有可能 miss 左野 ?

由手機版發出

此篇文章於 05-10-15 08:00 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-10-15, 08:13 PM   #387
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
我都 blade level 3 la wor?
仲未有, 有可能 miss 左野 ?

由手機版發出
咁就真係唔知 我無卡過呢個任

舊 05-10-15, 08:26 PM   #388
fortel
Game Master

話時話d ai係唔係唔識救人既呢....?
舊 05-10-15, 08:42 PM   #389
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
咁就真係唔知 我無卡過呢個任
我 e+ 去同白衣女人講野, 永遠得兩句

質問: 提議我去夜光之森
興趣: 升 blade level 有唔同方法

救命

引用:
http://spwiki.net/xenobladex/wikis/87.html
ノーマルクエスト「ブレイドレベルを学ぶ」クリア
ノーマルクエスト「開拓の手引き」クリア
原初の荒野の調査率を15%以上にする
データプローブの設置すると調査率がアップします。
WiiUGamePadのセグメントマップでデータプローブの位置を確認しよう。
データプローブ設置はメカニカルLvが必要なのでブレイドレベルを上げて、
出来ればメカニカルLv3まで上げておこう。
調査率はFNスポット周囲のトピックを解決する事でも上がります。
唔通仲要 field skill mechanical level 3 ?

此篇文章於 05-10-15 08:45 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-10-15, 08:52 PM   #390
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
D絆任唔比解 係因為D劇情會衝突

比你感受下養車ge感覺

係幫人養車

引用:
我 e+ 去同白衣女人講野, 永遠得兩句

質問: 提議我去夜光之森
興趣: 升 blade level 有唔同方法

救命

唔通仲要 field skill mechanical level 3 ?
其實你係咪已經解左
就算解左 StoryQuest 進行度條件果度都唔會冇左

DeviantArt
PIXIV
舊 05-10-15, 08:56 PM   #391
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

求救

引用:

其實你係咪已經解左
就算解左 StoryQuest 進行度條件果度都唔會冇左
唔可能, 我去 blade home 間房接 story guest 係接唔到, 紅色寫住 3 個條件

舊 05-10-15, 09:02 PM   #392
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
求救

唔可能, 我去 blade home 間房接 story guest 係接唔到, 紅色寫住 3 個條件

Quest度睇下有冇寫著過左?
照計升左Lv 3 冇可能未過呢個Quest

DeviantArt
PIXIV
舊 05-10-15, 09:11 PM   #393
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
Quest度睇下有冇寫著過左?
照計升左Lv 3 冇可能未過呢個Quest
係 WOR 完左 WOR

咁我仲欠乜
舊 05-10-15, 09:16 PM   #394
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
係 WOR 完左 WOR

咁我仲欠乜

如果你三樣都過晒又接唔到
咁好可能係你接左キズナクエスト

或者係紅字但只係警告你接左Quest唔可以接キズナクエスト
按A!?

DeviantArt
PIXIV

此篇文章於 05-10-15 09:18 PM 被 ZOMA 編輯。
舊 05-10-15, 09:17 PM   #395
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

妖,我知啦

因為佢紅色所以我無再按落去
舊 05-10-15, 09:19 PM   #396
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
妖,我知啦

因為佢紅色所以我無再按落去
我又估中左

DeviantArt
PIXIV
舊 05-10-15, 09:22 PM   #397
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
我又估中左

Nono, 無接到 kizuna quest, 我因為見到條件紅色以為未完成
我e+ 先知原來可以 check clear 既 quest
由手機版發出

此篇文章於 05-10-15 10:29 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 05-10-15, 10:13 PM   #398
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
話時話d ai係唔係唔識救人既呢....?
識 但要npc tp有三千 一開始好難儲到

引用:
Nono, 無接到 kizuna quest, 我因為見到條件紅色以為未完成
我e+ 原來可以 check clear 既 quest
由手機版發出
岩岩先醒起叫你check下其實係咪做左
你下次想知有無做到可以睇部GamePad個地圖 D六邊形格有唔同資訊 好方便
個地圖個格有個星星盾即係搞掂左

舊 05-10-15, 10:39 PM   #399
Hisashi
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
想知有無人相比過 G Buster 33600 and G2 Buster 18000 x 2 hit 邊把勁D?
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-15, 01:24 AM   #400
Reticence
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
引用:
作者: Hisashi 查看文章
想知有無人相比過 G Buster 33600 and G2 Buster 18000 x 2 hit 邊把勁D?
單體同範圍技既分別, 打BOSS得一隻既一定係3萬果把
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 06:30 PM

手機版 | APP版