Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-17, 05:56 PM   #426
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
另外,GET ARMS果度分30、100、200的Short、Medium、Long Timer係咩嚟?
暫時得果4x分…費時亂用。
玩儲新拳套禮物bonus stage時間快d定留耐d
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 09:47 PM   #427
MO

註冊日期: Aug 2005
小密技︰

選人畫面按下Left stick同時推向左, 右, 下. 按A選擇.
可選另外3種角色顏色.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 09:50 PM   #428
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
略略試玩了一輪LV 1 GRAND PRIX同去PARTY MATCH玩下。

想問下大家用體感式操作時,
個角色係咪成日都向偏向企係後方位置遠離,
要主動把JOY-CON向前傾或者DASH返去前方先會行近對手?

另外,GET ARMS果度分30、100、200的Short、Medium、Long Timer係咩嚟?
暫時得果4x分…費時亂用。
儲夠200先玩啦,
打target, 中途會有parts禮物盒, 打中先攞到.
我30攞到1件parts.
200攞到11件parts.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 09:58 PM   #429
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
打target都係有運成份
試過30出5個箱,有時真係得一兩箱
200我最多打到22箱

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 10:30 PM   #430
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
隻 game 越玩越好玩
都係打 Rank 正
拳套係咪冇得強化?之前好似話有?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 10:46 PM   #431
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: 任仔 查看文章
隻 game 越玩越好玩
都係打 Rank 正
拳套係咪冇得強化?之前好似話有?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送

打拳套打到相同既個D就會加攻
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 11:02 PM   #432
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513

舊 06-18-17, 11:15 PM   #433
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢有啲設定應該要改下
一開波得25%血仲要打三人混戰,即係叫我等死啫

改到超必難儲,50%血都好吖,25%血兩嘢就冇左
當係BONU STAGE
我都試過玩到一開波讓75%血,根本係地獄
3人混戰,被人追住感圍我...
明明血感少好心就同過滿血開拖,打我把鬼咩
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 11:19 PM   #434
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
打target都係有運成份
試過30出5個箱,有時真係得一兩箱
200我最多打到22箱
打過3次200次次都係得12個箱
點先可以出多D?
次次都有段時間係長時間只出箭靶無箱落
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 11:45 PM   #435
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
有唔同level既拳會否online是否有不公平情況?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 12:33 AM   #436
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: fiendray 查看文章
打過3次200次次都係得12個箱
點先可以出多D?
次次都有段時間係長時間只出箭靶無箱落
都係盡快清場同盡量一拳穿晒d靶, 但最主要睇運...
運氣+技術好200應該可以打30箱

引用:
作者: 赤武神 查看文章
有唔同level既拳會否online是否有不公平情況?
就算無唔同level拳套我都唔覺隻game會公平...
但的確技術為先, 打過隻應該係基本裝既ribbon, 反應超快, 三埸都完敗比佢

此篇文章於 06-19-17 12:55 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 06-19-17, 10:52 AM   #437
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
在fb見到咁多人放,覺得呢隻好有值崩的潛力XD
玩左兩日體驗會,覺得都係等2手才入,因為孖車仲未玩曬,再入arms, splatoon 2就玩唔切了
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 11:09 AM   #438
babish
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2006
E隻會值崩都好正常, 實有人以為佢係wii boxing買左之後先發現lvl 4都過唔到
見到Amazon d 評價好兩極化就知
babish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 11:35 AM   #439
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
其實呢隻game個AI會唔會set得太勁?
level 4 d電腦已經超屈, 反應快又無錯誤, 只要你兩隻手一離開身體佢肯定衝上黎撻你.
你撻佢佢又肯定會即刻跳起撻返你.
平時打佢十野中一野, 佢打你係野野中, 避少一次都死.
我諗我終於明白柯潔既無奈

舊 06-19-17, 11:38 AM   #440
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
我都係用 minmin 拉距離 "屈" 贏 lv7 電腦
舊 06-19-17, 11:49 AM   #441
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 任仔 查看文章
我都係用 minmin 拉距離 "屈" 贏 lv7 電腦
咁就唔好玩啦
唔靠屈根本無可能贏

舊 06-19-17, 12:00 PM   #442
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
咁就唔好玩啦
唔靠屈根本無可能贏
就算其他格鬥game 最高難度,很多也需要屈吧
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 12:09 PM   #443
任仔
Crazy Gamer

引用:
咁就唔好玩啦
唔靠屈根本無可能贏
同意, 所以之後都係主力玩 online
舊 06-19-17, 01:19 PM   #444
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
慢慢玩,lv1都未爆全部人,未上網玩過............
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 01:19 PM   #445
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
其實呢隻game個AI會唔會set得太勁?
level 4 d電腦已經超屈, 反應快又無錯誤, 只要你兩隻手一離開身體佢肯定衝上黎撻你.
你撻佢佢又肯定會即刻跳起撻返你.
平時打佢十野中一野, 佢打你係野野中, 避少一次都死.
我諗我終於明白柯潔既無奈
我覺得con多幾次後lv7 ai會弱化咗
所以不防輸多啲

反正7月係魷魚旺季
依家上網玩我都係抱住輕鬆心態算
差唔多夠鐘但對方多我少少血嘅話我都費事追上去由佢輸算

此篇文章於 06-19-17 01:22 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-17, 01:23 PM   #446
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: sonic 查看文章
在fb見到咁多人放,覺得呢隻好有值崩的潛力XD
玩左兩日體驗會,覺得都係等2手才入,因為孖車仲未玩曬,再入arms, splatoon 2就玩唔切了
呢隻係唔易打,無論人定AI~~比起MK8DX更易有錯敗感
D人玩唔掂放棄真係唔出奇! 我暫時都玩到屎咁,昨日打直播比賽比吊打

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 06-19-17, 01:25 PM   #447
野良猫
肥倫

引用:
呢隻係唔易打,無論人定AI~~比起MK8DX更易有錯敗感
D人玩唔掂放棄真係唔出奇! 我暫時都玩到屎咁,昨日打直播比賽比吊打
尋日你間房set咗密碼跳唔到入嚟

如果我依家唔係得佢一隻game玩嘅話我都可能會棄
舊 06-19-17, 01:29 PM   #448
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: 野良猫 查看文章
尋日你間房set咗密碼跳唔到入嚟
昨晚係youtuber葉問ARMS比賽初賽,星期五晚都會有另一場初賽
贏左可獲splatoon 2+黃joycon或pro掣+星矢唔知咩

不過好難贏到la

-------
舊 06-19-17, 02:00 PM   #449
野良猫
肥倫

引用:
昨晚係youtuber葉問ARMS比賽初賽,星期五晚都會有另一場初賽
贏左可獲splatoon 2+黃joycon或pro掣+星矢唔知咩

不過好難贏到la
到時去挑下先
舊 06-19-17, 02:01 PM   #450
dasw123
Insane Gamer

Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
大家覺吾覺呢隻GAME比較食電?定我部機問題..

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
壽屋Frame Arms & Frame Arms Girl mikemike 收藏品討論版 132 02-02-24 01:59 PM
[徵求]二手/全新 幪面超人鎧武 ARMS ACTION盒蛋 鎧武ORANGE ARMS mys 買賣專區 2 02-22-14 11:29 PM
[漫畫] ARMS icaruslostlol 日本動漫畫討論版 20 10-03-08 01:51 AM
[PSP] Wild Arms XF [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 53 12-17-07 07:29 PM
[PS2] Wild Arms ~The 5th Vanguard~ [已售] neo2046 電視遊戲討論版 98 01-10-07 12:21 AM

現在的時間是 04:18 PM

手機版 | APP版