Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-06-17, 12:09 PM   #126
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
魔王唔係最後人類,只係魔王同上集孖囡係人類唯一延續方法,
但比主角不知情下殺左,人類大約600年後滅絕
YoRHa只係為左偽裝人類仲存在已設立,目的係比地球既Android有生存目標
班外星人侵略個時應該無見過人類,地球得Emil同外星人對抗(可能仲有Android)
想研究人類既係機械生命体
依家仲有三部升降機未用得,估係dlc
唔係wor
上集孖囡都唔係人類黎
佢係魔王派佢地兩個監視主角

聽你講完我又明白左d
外星人就係冇見過真人類
所以對人類好有興趣
戰鬥不是想滅絕人類
而係想偷人類server既人類資料黎研究?

原來已埋下伏線
期待dlc出

此篇文章於 03-06-17 12:11 PM 被 天野 編輯。
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 01:16 PM   #127
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 天野 查看文章
唔係wor
上集孖囡都唔係人類黎
佢係魔王派佢地兩個監視主角

聽你講完我又明白左d
外星人就係冇見過真人類
所以對人類好有興趣
戰鬥不是想滅絕人類
而係想偷人類server既人類資料黎研究?

原來已埋下伏線
期待dlc出
上集孖囡本身職責係管理Replicants(人類肉身)既生產設施同確保Gestalt計劃
班外星人近乎零戲份,又無留低任何訊息,機械生命体network有幾多關外星人事真係得個估...
個人認為對人類產生興趣係機械生命体自發, 同外星人無關

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 03:11 PM   #128
天野

引用:
上集孖囡本身職責係管理Replicants(人類肉身)既生產設施同確保Gestalt計劃
班外星人近乎零戲份,又無留低任何訊息,機械生命体network有幾多關外星人事真係得個估...
個人認為對人類產生興趣係機械生命体自發, 同外星人無關
隻game仲有好多野可以講
快出dlc
舊 03-06-17, 03:17 PM   #129
空調

註冊日期: Jun 2004
巨大機械人調查
我已經行哂成個機械人都冇野發生
應該點做?

舊 03-06-17, 04:23 PM   #130
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最重要還是要看得明意思,這GAME太多相關述語看不明真是會一頭霧水,所以我也只能等中文版了(安慰說句中文版是中英日文字和配音也有算是最齊的版本吧)
都同意
雖然自己叫做識睇些少日文,但係隻game sell嘅係故事嘅時候勉強自己去用半桶水嘅日文去理解姐係自己玩自己

而小弟英文比日文好,不過套用英文落去硬係覺得怪怪地

岩岩上psn睇過,都唔知訂普通版定豪華版好
另一個問題就係依家重有無鋪頭接受預訂,據朋友所講好似已經無鋪頭接受預訂
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 05:34 PM   #131
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
依家成日挑撥敵人,同玩一擊死冇分別
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 06:04 PM   #132
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
佢 d 英文字幕係跟英文對白, 同日文原文有 d 出入.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 06:46 PM   #133
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 空調 查看文章
巨大機械人調查
我已經行哂成個機械人都冇野發生
應該點做?
你要O係地下望上去佢個頭到再O掣對話去START

舊 03-06-17, 08:09 PM   #134
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩去城堡,做 quest 做到嘔,不過 d quest 個個都有劇情咁囉
由手機版發出
舊 03-07-17, 03:49 AM   #135
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
橫尾太郎:關於DLC啊,有個叫巫師3的遊戲,它的DLC的內容就跟尼爾本篇差不多長,才1200日圓,我怎麼可能做得出來啊!!!我要做很簡單的內容,然後賣1500日圓,請大家不要期待。(轉巴哈)

舊 03-07-17, 05:57 PM   #136
天野

引用:
橫尾太郎:關於DLC啊,有個叫巫師3的遊戲,它的DLC的內容就跟尼爾本篇差不多長,才1200日圓,我怎麼可能做得出來啊!!!我要做很簡單的內容,然後賣1500日圓,請大家不要期待。(轉巴哈)

呢個癲佬真係癲
既然係咁就快d出埋佢啦
長短不是問題
舊 03-07-17, 06:11 PM   #137
空調

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
你要O係地下望上去佢個頭到再O掣對話去START
感謝 已解決

舊 03-08-17, 02:31 PM   #138
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
佢 d 英文字幕係跟英文對白, 同日文原文有 d 出入.
尋晚download左中文demo
翻譯得唔錯,不過唔知係我錯覺定咩,硬係覺得出字幕嘅時間慢左1秒,好似唔係好sync

另外唔知係咪版本關係,好似無得偷望小褲褲
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 07:17 PM   #139
GP01Fb
Crazy Gamer
點會咁架!?

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Head Shooter 查看文章
尋晚download左中文demo
翻譯得唔錯,不過唔知係我錯覺定咩,硬係覺得出字幕嘅時間慢左1秒,好似唔係好sync

另外唔知係咪版本關係,好似無得偷望小褲褲
玩制品版都係咁 慢少少先出字幕我以為係特色黎
GP01Fb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 10:40 PM   #140
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
撞正部ps4要update firmware無理佢走去完3周目
E ending無online 狀態係無埋game。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 11:54 PM   #141
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
終於開始2周目, 1周目有少少支線未解

舊 03-10-17, 02:38 AM   #142
maskrider
變身!!!

PSN  IDjpfelixmcli
90個鐘,終於白金,100% sub-quest,釣魚就得5x%唔想玩落去, archives 9x%,unit data 95%,其他100%。

全程英文字日語voice over,等咗咁耐呢隻嘢對我算係交足貨,好爽快,玩到我停唔到手,日日打天光。

而家可以玩返其他嘢先返轉頭玩,到時可能有PC版再玩過,哈哈哈!本來諗住upgrade部6歲大嘅PC來玩PC版。

edit: 配樂唔使講都係同第一代一樣正到無倫,發售前預訂OST有bonus CD,我當然訂咗,連埋本攻略

此篇文章於 03-10-17 03:12 AM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 10:10 AM   #143
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: maskrider 查看文章
90個鐘,終於白金,100% sub-quest,釣魚就得5x%唔想玩落去, archives 9x%,unit data 95%,其他100%。

全程英文字日語voice over,等咗咁耐呢隻嘢對我算係交足貨,好爽快,玩到我停唔到手,日日打天光。

而家可以玩返其他嘢先返轉頭玩,到時可能有PC版再玩過,哈哈哈!本來諗住upgrade部6歲大嘅PC來玩PC版。

edit: 配樂唔使講都係同第一代一樣正到無倫,發售前預訂OST有bonus CD,我當然訂咗,連埋本攻略
無玩上集, 未 CLEAR, 因為太易一野被人打爆, hard mode 到 e+ 30hr 有 40%時間 save/load

d 交代背景同劇情既 sub quest 大部分都係純文字, 最後加幾句配音, 即時片都唔無, 其實幾悶.

不過覺得幾有人性哲學就睇埋咁, 應該好多人飛晒
舊 03-10-17, 12:29 PM   #144
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
無玩上集, 未 CLEAR, 因為太易一野被人打爆, hard mode 到 e+ 30hr 有 40%時間 save/load

d 交代背景同劇情既 sub quest 大部分都係純文字, 最後加幾句配音, 即時片都唔無, 其實幾悶.

不過覺得幾有人性哲學就睇埋咁, 應該好多人飛晒
二週目玩hacking game都有啲難

玩開AVG文字小說,慣了無咩問題。

睇唔明就話啫,唔係點會飛,佢啲quest對話好過Tales of果啲喇。
不過森林QUEST全片假名都睇到想飛...
由手機版發出
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 05:22 PM   #145
maskrider
變身!!!

引用:
作者: Jonney 查看文章
二週目玩hacking game都有啲難

玩開AVG文字小說,慣了無咩問題。

睇唔明就話啫,唔係點會飛,佢啲quest對話好過Tales of果啲喇。
不過森林QUEST全片假名都睇到想飛...
由手機版發出
我向來係彈幕苦手,玩完呢隻嘢覺得自己玩彈幕好似好過玩呢隻之前,哈哈哈!

點都好過DOD3個音樂game ending(rhythmic game我完全唔掂),攪到我要寫program搵MCU代玩。

舊 03-10-17, 06:16 PM   #146
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
好彩買完奬盃後才看真ENDING,否則又要重新開始(因為不懂日文,最後問YES/NO,我全選YES,之後就.....)
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 07:38 PM   #147
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
好彩買完奬盃後才看真ENDING,否則又要重新開始(因為不懂日文,最後問YES/NO,我全選YES,之後就.....)
如果剷Save先入到E END會有意義好多...
最後全選YES係問你彈幕Game願唔願意剷Save黎幫個你唔識,甚致係你討厭既人,即使無晒辛苦打返黎既野同只係偽善行為...

此篇文章於 03-10-17 07:53 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-10-17, 07:46 PM   #148
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

上集都係要出設定集先清楚全個故事同世界背景,今集都應該一樣

舊 03-10-17, 09:11 PM   #149
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Emil 間鋪係流動定點?

成日見到佢起地圖一陣又唔見左
由手機版發出
舊 03-10-17, 09:25 PM   #150
maskrider
變身!!!

引用:
Emil 間鋪係流動定點?

成日見到佢起地圖一陣又唔見左
由手機版發出
喺個廢墟城市周圍走。見到整飛子彈佢,跟住打幾個筋斗就會停喺度。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] NieR: Automata︱Switch版 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 740 02-26-24 01:37 PM
[廣告 - CW] 【CWHK32】DMC/Nier Replicant /潘多拉之心/三千世界鴉殺 poiuyxd Cosplay同人MIX討論區 0 08-26-11 12:55 PM
[問題] nier 究竟點先種到...(以解決) 九點半 電視遊戲討論版 0 10-24-10 07:25 PM

現在的時間是 01:27 PM

手機版 | APP版