Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-20-17, 09:13 PM   #1
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區

官網
http://www.jp.square-enix.com/nierautomata/

攻略網
http://wiki3.h1g.jp/nierautomata/
https://wiki.denfaminicogamer.jp/niernew/

此篇文章於 02-23-17 09:45 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-17, 09:33 AM   #2
野良猫
肥倫

同一能力芯片都會有唔同size,睇嚟有排打
舊 02-23-17, 11:26 AM   #3
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...snA=672&tnum=2

一開始強制要設定自爆用意是這樣啊..9S

=======================================
一開營地附近的小河可釣到賣2500元的魚.030..

舊 02-23-17, 11:37 AM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
頭post叉圖o左,係咪小褲褲圖o黎

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-17, 03:52 PM   #5
野良猫
肥倫

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
頭post叉圖o左,係咪小褲褲圖o黎
請自行想像

今晚番去先搞番掂幅圖
舊 02-23-17, 11:41 PM   #6
zx1985815
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
究竟有幾個結局
zx1985815 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 12:12 AM   #7
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
機戰緊,買左未開封

舊 02-24-17, 12:41 AM   #8
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
玩左幾個鐘係度試野搵野, 版圖唔錯, 唔少地方可以行, 但個地圖有D難睇....

舊 02-24-17, 02:49 AM   #9
k8888
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
剛剛打完第2個BOSS~

暫時唔太見到個地圖同隻GAME有什麼太大關係OTZ
又好似不太會見到有不同NPC要你做任務呢~

不過我在沙漠見過一個幾奇怪的地方,有個機械人守住又唔入得既門
但講完野個機械人自爆了.....
懷疑緊又有一些隱藏的重要劇情在大地圖之中呢~
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:14 AM   #10
野良猫
肥倫

引用:
作者: k8888 查看文章
剛剛打完第2個BOSS~

暫時唔太見到個地圖同隻GAME有什麼太大關係OTZ
又好似不太會見到有不同NPC要你做任務呢~

不過我在沙漠見過一個幾奇怪的地方,有個機械人守住又唔入得既門
但講完野個機械人自爆了.....
懷疑緊又有一些隱藏的重要劇情在大地圖之中呢~
人類派機娘去地球減機人,等他朝有日可以重番地球生活
點會冇乜關係
舊 02-24-17, 09:14 AM   #11
stcdavidhk

一開始去沙漠應該好多人同我一樣行錯路去左吊橋度,橋底成堆lv25機械人同一堆玩家死屍

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)

此篇文章於 02-24-17 09:27 AM 被 stcdavidhk 編輯。
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:18 AM   #12
野良猫
肥倫

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
玩左幾個鐘係度試野搵野, 版圖唔錯, 唔少地方可以行, 但個地圖有D難睇....
可能係白金特登整成咁,耐玩啲

支線啲紅點都難搵,有個見到响海底但去唔到……
搵都有排搵
舊 02-24-17, 09:22 AM   #13
野良猫
肥倫

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
一開始去沙漠應該好多人同我一樣行錯路去左吊橋度,橋底成堆lv25機械人同一堆玩家死聽
我冇

不過去過吊橋度試下跳唔跳到落去點知得
結果就同你一樣
然後嗱嗱聲搵路上番去
舊 02-24-17, 09:30 AM   #14
stcdavidhk

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我冇

不過去過吊橋度試下跳唔跳到落去點知得
結果就同你一樣
然後嗱嗱聲搵路上番去
我第一次冇按實x落去結果仆到得返10%血
然後因爲少血變黑白畫面所以冇睇清怪lv比一拳收皮(雖然同等怪都扣唔少夠打死我,之後?自己要落多次去所幫自己執屍囉)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:35 AM   #15
野良猫
肥倫

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我第一次冇按實x落去結果仆到得返10%血
然後因爲少血變黑白畫面所以冇睇清怪lv比一拳收皮(雖然同等怪都扣唔少夠打死我,之後?自己要落多次去所幫自己執屍囉)
醒唔起可以靠機仔著陸

次次都係差唔多著地就r2前衝落地
搞到有時禁太快又係扑直
舊 02-24-17, 09:46 AM   #16
代官

註冊日期: Feb 2005
賽跑第二輪有無人試到
Cpu行直線我地要跑遠路

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:57 AM   #17
野良猫
肥倫

引用:
作者: 代官 查看文章
賽跑第二輪有無人試到
Cpu行直線我地要跑遠路
未過

又搵唔到捷徑
可能要靠芯片所冇再埋佢住

部份支線唔係一次完,所以唔駛太急要清哂
機人博士又要俾錢佢
屋頂個武術家又係要俾指定素材先有得打
打第二次時佢已經30lv,雖然好硬但好廢,慢慢磨死佢
舊 02-24-17, 10:01 AM   #18
代官

聽人話支線有d一週唔解要到四週先有得解
所以尋晚去左清,
但……………
好似愈打愈多清唔晒禁

遊樂場搵印仔差一個
已經睇完劇場,
紅點係劇場右上到但搵唔到路上去

此篇文章於 02-24-17 10:03 AM 被 代官 編輯。
舊 02-24-17, 05:40 PM   #19
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
剛剛開始二週目,五分鐘唔駛G END

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 05:58 PM   #20
代官

好奇心害死貓系列

舊 02-24-17, 08:02 PM   #21
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
剛剛開始二週目,五分鐘唔駛G END
五分鐘!!!!
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 08:06 PM   #22
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
睇獎盃好似冇話要最難爆机,但啲素材唔知有冇限難度
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 08:27 PM   #23
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Hard mode 好難,難成咁都有
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 09:56 PM   #24
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Hard mode 好難,難成咁都有
由手機版發出
所以我好快轉返Normal
但都唔係易,Boss都係兩三招攞命,要狂啪藥

隻game好多時打打下睇唔到自己係邊而中招

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 10:08 PM   #25
野良猫
肥倫

頭先越級力戰LV40機械導師,打淨三分一血最後都係力盡

話說有冇人知點樣挑發敵人?

此篇文章於 02-24-17 10:20 PM 被 野良猫 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] NieR: Automata︱Switch版 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 740 02-26-24 01:37 PM
[廣告 - CW] 【CWHK32】DMC/Nier Replicant /潘多拉之心/三千世界鴉殺 poiuyxd Cosplay同人MIX討論區 0 08-26-11 12:55 PM
[問題] nier 究竟點先種到...(以解決) 九點半 電視遊戲討論版 0 10-24-10 07:25 PM

現在的時間是 03:11 PM

手機版 | APP版