Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-17, 02:56 PM   #76
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
剛開始玩,想問有時回避後可以將敵人打上天再斬,有時又唔得,其實個發動條件係乜?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:02 PM   #77
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
雖然故事同上集無太大關連,但某d位有玩過上集個feel會正好多

話說前幾日既post消失左,有劇透刪左?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:03 PM   #78
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Sito 查看文章
剛開始玩,想問有時回避後可以將敵人打上天再斬,有時又唔得,其實個發動條件係乜?
佑計...
應該係睇敵人同自己lv差

舊 02-27-17, 03:22 PM   #79
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: Sito 查看文章

斬唔中或唔食浮空掛..

Sent from my iPhone using Gaforum

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:54 PM   #80
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
其實有冇衫換?我剩係拎到個惡趣味外星人頭套...

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 04:14 PM   #81
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
應該無,如果有應該出左一堆衫黎賣
重有兩隻蝴蝶結可以裝O既...

舊 02-27-17, 05:10 PM   #82
DigIKo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDMisuzu_C
XBox Live GamertagMisuzu C
引用:
作者: 天野 查看文章
咁個系統有問題
打唔起就唔好飛起啦
飛起左打空氣好煩
你話我打唔準掉左敵人落地打空氣都話者
counter後唔一定要用"口"的, wep2大劍用"△"就唔會飛起, 甚至用射撃都得

對唔同敵人用唔同攻撃是ACT常識吧 (不過依隻叫ARPG似乎match d?)

舊 02-27-17, 05:30 PM   #83
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DigIKo 查看文章
counter後唔一定要用"口"的, wep2大劍用"△"就唔會飛起, 甚至用射撃都得

對唔同敵人用唔同攻撃是ACT常識吧 (不過依隻叫ARPG似乎match d?)
原來如此
隻game又冇教
加上有時又撞彩得
今晚返去試下
Thx
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:45 PM   #84
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
玩完三周目.... 故事好悲壯... 如果唔係想玩vh 的話.. 能力有清下支線已經夠力...
四周目都係補完之前d sub quest.. 同hack 箱.. 仲有幾個仲未知點入既門..
少有支線故事都會有興趣睇... 舊屎d 支線好多係搬運工... 估唔到今次除左搬運工仲會穿返d 人物...
3周先叫得上故事中段
琴晚完左B END即開就停唔到

隻支援機好難升
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 06:04 PM   #85
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
機人導師進度可以繼承去二週目

但點解對著草男女要由頭嚟過
還番50000萬俾我呀你對狗男女
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 06:29 PM   #86
will1223
Crazy Gamer

Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: 野良猫 查看文章

重有個坑你十幾萬既博士
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:10 PM   #87
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Rance 查看文章
應該無,如果有應該出左一堆衫黎賣
重有兩隻蝴蝶結可以裝O既...
完成C路線有d特典裝備
去兩兄弟張長枱度可以搵到大佬副眼鏡
做エミール故事有月之淚花飾同面具,仲有低機率買到裝備cast off...

引用:
作者: 野良猫 查看文章

有d未完成晒既支線唔繼承
9S有個要收集所有個体資料先麻煩...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-27-17 08:20 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 01:00 AM   #88
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: will1223 查看文章
重有個坑你十幾萬既博士
無所謂啦,
賣晶片好好賺
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 08:46 AM   #89
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Hard mode lv15 岩岩 resistance camp 受襲,再打開頭隻大 boss 出奇地易。

一自由行動又俾街上 d 卒追殺 ,全部 20-30,兩野死,想點?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 04:59 PM   #90
SHCEHUK
Game Master

PSN  IDcshhenry
紅白導師和谷之主好像可以正面卡死佢,我試過2,3次都是在敵人面前移動制推向前之後起勁的斬,
當然看到敵人想攻擊時就躲開,因有時卡着卡着都看敵方有一點攻擊
我在LV30時打完兩者,射擊時都只是一下扣2,3滴血,大劍斬下才有30-40左右,一隻預打20-30分鐘左右,
但最後隻LV60紅導師打不過,因為一下才扣得1滴血,都不知打到何時,最後放棄了
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 05:08 PM   #91
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
紅白導師和谷之主好像可以正面卡死佢,我試過2,3次都是在敵人面前移動制推向前之後起勁的斬,
當然看到敵人想攻擊時就躲開,因有時卡着卡着都看敵方有一點攻擊
我在LV30時打完兩者,射擊時都只是一下扣2,3滴血,大劍斬下才有30-40左右,一隻預打20-30分鐘左右,
但最後隻LV60紅導師打不過,因為一下才扣得1滴血,都不知打到何時,最後放棄了
Lv3x嘅9s表示hack到佢傻,無傷輕取
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 06:00 PM   #92
SHCEHUK
Game Master

請問有沒有甚麽地方刷金錢,兩個支線任務很需要金錢,一個是發明家,一個的流浪XXX (50000元)
舊 02-28-17, 06:08 PM   #93
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
倉啲chips 存量有無上限?
有上限,爆左就執唔到

引用:
作者: will1223 查看文章
重有個坑你十幾萬既博士
但呢個會繼承 XD

引用:
請問有沒有甚麽地方刷金錢,兩個支線任務很需要金錢,一個是發明家,一個的流浪XXX (50000元)
三周目爆機後有得穿梭周目炒賣致富
因為商店購入價同賣出價會跟周目上升

此篇文章於 02-28-17 06:11 PM 被 kcf1201 編輯。
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 06:25 PM   #94
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
修理勁大機械人個頭果度要點先跳到去禁制-_-"
試過係上面想跳上佢個頭果度,都係冇位企....
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 06:33 PM   #95
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: minekaoru 查看文章
修理勁大機械人個頭果度要點先跳到去禁制-_-"
試過係上面想跳上佢個頭果度,都係冇位企....
抬頭望上去
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:59 AM   #96
SHCEHUK
Game Master

引用:
作者: kcf1201 查看文章
有上限,爆左就執唔到

但呢個會繼承 XD

三周目爆機後有得穿梭周目炒賣致富
因為商店購入價同賣出價會跟周目上升
那麽請問支線任務2周目會繼承嗎?還是這兩個支線會重新開始?
如果不計繼承的話,只好慢慢儲錢完成這兩個支線任務才通1周目
舊 03-01-17, 10:00 AM   #97
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
那麽請問支線任務2周目會繼承嗎?還是這兩個支線會重新開始?
如果不計繼承的話,只好慢慢儲錢完成這兩個支線任務才通1周目
博士俾左既錢會承繼.
不過其實錢唔難賺, 我一週目見乜打乜, 收收埋埋好多晶片,
到二週目一開始就賣左 d 無用既,
越高 lvl 就賣得越多 (無記錯 +4 已經賣到 $5000)
加埋其他換金道具已經賣到有 17萬

仲有多 d 用 scan, 有好多地方都收埋 1萬銀
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 10:43 AM   #98
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
係唔係有個END會DEL SAVE? 點樣會觸發 好驚唔小心入左去乜都冇哂

舊 03-01-17, 11:29 AM   #99
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
放心,會問你勁多次剷唔剷
唔會唔小心禁錯
除非反賤唔信真係剷你save

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:15 PM   #100
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
或者眼訓冇理佢講乜狂按はい

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] NieR: Automata︱Switch版 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 740 02-26-24 01:37 PM
[廣告 - CW] 【CWHK32】DMC/Nier Replicant /潘多拉之心/三千世界鴉殺 poiuyxd Cosplay同人MIX討論區 0 08-26-11 12:55 PM
[問題] nier 究竟點先種到...(以解決) 九點半 電視遊戲討論版 0 10-24-10 07:25 PM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版