Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-26-17, 06:49 PM   #51
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
頂......中左bug?
打死左最後大佬,冇野睇
行黎行去唔知做咩
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 07:38 PM   #52
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
ロミオ達とジュリエット達
神劇

舊 02-26-17, 07:41 PM   #53
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
ロミオ達とジュリエット達
神劇
佢哋一路鬧我一路笑
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:10 PM   #54
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
今集有A~Z 26個END!
雖然好多只係搞笑用
另外,同樣有記錄消除END

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我唔明個 continue 點計

去到自己個 body, 為佢祈禱會點 ?

如果同一地點 or boss 我連續死幾次, 係咪就係咁跌 chips ?
補充:回修自己body可以回收返chips同設定
回收前再死或隔太耐會消失

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-26-17 09:15 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:55 PM   #55
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
玩到 side quest 救村民個妹,有 bug 定點?

成日清晒怪佢企左起度唔行
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:58 PM   #56
野良猫
肥倫

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
玩到 side quest 救村民個妹,有 bug 定點?

成日清晒怪佢企左起度唔行
由手機版發出
應該有BUG,之前都有人中過招
舊 02-26-17, 10:09 PM   #57
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我都試過,我見沙下面郁郁下就圍住佢四圍行射下野咁就彈左隻怪上黎,打完就繼續行了

舊 02-26-17, 10:21 PM   #58
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
我硬係覺得D機人先係真人類

利申: 只係去到機人村

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:27 PM   #59
野良猫
肥倫

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
我硬係覺得D機人先係真人類

利申: 只係去到機人村
的確容易有哩種感覺,見到悠木後有啲內疚响遊樂場殺咗咁多機人
舊 02-26-17, 10:36 PM   #60
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
到我唔知番camp拎左scanner後去邊

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:40 PM   #61
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 代官 查看文章
我之前都卡左係度搞到睇攻略(提示:水都廢巴士旁)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:41 PM   #62
野良猫
肥倫

引用:
作者: 代官 查看文章
搵9S嘛

提示︰响邊度唔見咗佢?
舊 02-26-17, 10:52 PM   #63
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
我都奇怪點解果個位有部4個炮台的飛機
原來果團野就係

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:58 PM   #64
maskrider
變身!!!

PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
今集有A~Z 26個END!
雖然好多只係搞笑用
另外,同樣有記錄消除END

補充:回修自己body可以回收返chips同設定
回收前再死或隔太耐會消失
頭先唔覺意突然睇咗Ending H,哈哈哈!唔係死,不過無走去佢命令去果度就突然變咗Ending。

舊 02-27-17, 12:14 AM   #65
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 野良猫 查看文章
地上に出ている敵を倒しても妹ロボが動かない場合は、地面下に敵が隠れているので砂煙がたっている場所に攻撃をすると出てきます。

搵左陣先有野跳出來, 幾唔 user friendly 下
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 01:38 AM   #66
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔止又有射擊game玩重有倉庫番玩

舊 02-27-17, 09:46 AM   #67
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
二週目進行中,
9S 雖然近攻無乜變化,
但個 HACKING 真係好無敵,
大部份敵人一野死, 唔死既話都扣好多, 對厚血敵人好有用, 例如黃金戰士兄妹
師匠個任務都變得超容易.
而且個 HACKING 仲可以控制成同伴或者變身成敵人,
變做隻散彈炮再走埋去敵人度零距離開炮真係好爽
唯一缺點係跑得唔快

而家裝左攻擊加 HP,
近擊受傷害 -30%
無受傷害 6杪後, 每秒回復HP 4.8%
normal 俾人打時已經變得R痕一樣

有無人同我一樣,
覺得個 online系統好影響節奏而 off 左佢?
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:59 AM   #68
天野

今集見返エミール勁開心
最搞野佢將自己前作悲慘既歌變成輕鬆既歌
好正

岩岩睇左攻略
原來佢有支線
我都未玩
舊 02-27-17, 11:17 AM   #69
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
2同目中,9s真係令我冇左清主線動力...
想問幾時至有(/有冇)2A用?

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 11:28 AM   #70
天野

想問下魔女時間果時,有時會打敵人上空中打,有時唔得打空氣
點先可以準d打敵人上天
舊 02-27-17, 11:36 AM   #71
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
2同目中,9s真係令我冇左清主線動力...
想問幾時至有(/有冇)2A用?
三周目

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 11:37 AM   #72
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 天野 查看文章
今集見返エミール勁開心
最搞野佢將自己前作悲慘既歌變成輕鬆既歌
好正

岩岩睇左攻略
原來佢有支線
我都未玩
胃痛

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 01:19 PM   #73
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 天野 查看文章
想問下魔女時間果時,有時會打敵人上空中打,有時唔得打空氣
點先可以準d打敵人上天
普通狀態下單手劍只可以打起小型敵人, 打唔起中型敵人.
counter / stun狀態下就小型, 中型都可以打得起.
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 02:23 PM   #74
天野

引用:
作者: Gambit 查看文章
普通狀態下單手劍只可以打起小型敵人, 打唔起中型敵人.
counter / stun狀態下就小型, 中型都可以打得起.
咁個系統有問題
打唔起就唔好飛起啦
飛起左打空氣好煩
你話我打唔準掉左敵人落地打空氣都話者
舊 02-27-17, 02:48 PM   #75
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
玩完三周目.... 故事好悲壯... 如果唔係想玩vh 的話.. 能力有清下支線已經夠力...
四周目都係補完之前d sub quest.. 同hack 箱.. 仲有幾個仲未知點入既門..
少有支線故事都會有興趣睇... 舊屎d 支線好多係搬運工... 估唔到今次除左搬運工仲會穿返d 人物...

Sent from my iPhone using Gaforum

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] NieR: Automata︱Switch版 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 740 02-26-24 01:37 PM
[廣告 - CW] 【CWHK32】DMC/Nier Replicant /潘多拉之心/三千世界鴉殺 poiuyxd Cosplay同人MIX討論區 0 08-26-11 12:55 PM
[問題] nier 究竟點先種到...(以解決) 九點半 電視遊戲討論版 0 10-24-10 07:25 PM

現在的時間是 06:25 PM

手機版 | APP版