Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-06-17, 02:41 PM   #1
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
有時唔好淨係睇距離位置,
搵唔到可以留意下d npc/任務內容 講乜.
通常都搵到d 提示點樣走
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 02:46 PM   #2
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
行錯路咪當做採集任務

後期d素材多多都唔夠你用

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-06-17 02:53 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 03:02 PM   #3
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
反而tora隻人造bladeD能力唔知點加

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 03:28 PM   #4
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: aquarius 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
去多啦自己的家玩小遊戲拿乙太和零件

之後強化上去

3種形態分開算..(眼神死

舊 12-06-17, 03:36 PM   #5
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:

佢D能力得玩TIGER!TIGER!黎拎&升級
但問題係隻GAME好難控制又要冇傷CLEAR
焗住你要玩
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 03:41 PM   #6
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
佢D能力得玩TIGER!TIGER!黎拎&升級
但問題係隻GAME好難控制又要冇傷CLEAR
焗住你要玩
嗰5萬分我都唔知點先搞到手
未試過不殺情況下安全浮上,唔知不殺加幾多分
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 04:42 PM   #7
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:

係咪都係要去玩返Tora屋企入面部機既mini game呀??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 03:12 PM   #8
aquarius
Game Master

外國評分今集得83分
上集90幾

舊 12-06-17, 05:49 PM   #9
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
唔知 Soundtrack 幾時出,上兩集都有買 Soundtrack
希望整體音樂有返第一集水準就好

舊 12-06-17, 08:06 PM   #10
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
有一首bgm令我想起以前一隻ps2 game
ヴィーナス&ブレイブス~魔女と女神と滅びの予言~

舊 12-06-17, 08:35 PM   #11
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
有關要落去搵劍,有2到要指定場地技先過到,好就負碌之前抽到....如果抽唔到未卡死一世....?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 06:18 PM   #12
Kaori Yae
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2003
除左華之外仲有邊個會有諾彭知識?

另第5章古拉基地有個QUEST超陰人
搵到最後居然要打要LV90 BOSS
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 06:36 PM   #13
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
隻GAME 打鬥係未唔會震???

打人, 被打都唔見JOYCON 震
唔會震
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
除左華之外仲有邊個會有諾彭知識?

另第5章古拉基地有個QUEST超陰人
搵到最後居然要打要LV90 BOSS

平野配個隻波

隻LV90我記得可以選第二個

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 07:18 PM   #14
aquarius
Game Master

https://www.youtube.com/watch?v=tQ-79aUn23E

tiger! tiger! 不坊玩多D
稍為升咗tora隻人造blade盾役已經易打咗好多
舊 12-07-17, 07:32 PM   #15
野良猫
肥倫

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=tQ-79aUn23E

tiger! tiger! 不坊玩多D
稍為升咗tora隻人造blade盾役已經易打咗好多
原來完美就可以過5萬分,咁要努力練下
不過依家煩佢第型態嘅支線
舊 12-06-17, 08:38 PM   #16
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
請問個傭兵團係邊度升rank架?仲係lv1但見exp已500/500

舊 12-06-17, 08:40 PM   #17
野良猫
肥倫

引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
請問個傭兵團係邊度升rank架?仲係lv1但見exp已500/500
傭兵團邊度建立咪邊度升LV
舊 12-06-17, 09:04 PM   #18
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
97,732 ゼノブレイド2(限定版含む)

82,083 ゼノブレイド
86,574 ゼノブレイドX

十萬唔到只算普通,但都係系列最高位
要睇埋下星期點

此篇文章於 12-06-17 09:07 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-17, 09:15 PM   #19
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: leungky1 查看文章
97,732 ゼノブレイド2(限定版含む)

82,083 ゼノブレイド
86,574 ゼノブレイドX

十萬唔到只算普通,但都係系列最高位
要睇埋下星期點
本身出貨都係咁上下
日本好多地方完賣

舊 12-06-17, 09:13 PM   #20
fortel
Game Master

幻影點打,打左成個鐘仲未打算.....lv都升左3個
舊 12-06-17, 09:16 PM   #21
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
幻影點打,打左成個鐘仲未打算.....lv都升左3個
第七章嗰堆?
舊 12-06-17, 09:18 PM   #22
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
第七章嗰堆?
係呀...........
舊 12-06-17, 09:21 PM   #23
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
係呀...........
無限出嘅咩?
我打到咁上下就打死哂入劇情

可能佢又係會叫幫手嗰隻
試下各人都打到咁上下HP然後用左上角條槽放技一嘢滅哂佢吧
舊 12-06-17, 09:23 PM   #24
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
無限出嘅咩?
我打到咁上下就打死哂入劇情

可能佢又係會叫幫手嗰隻
試下各人都打到咁上下HP然後用左上角條槽放技一嘢滅哂佢吧
d ai hi到佢地又call 又一反智關,打左成個鐘,升左4lv而家仲打緊:0)
舊 12-06-17, 09:42 PM   #25
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
計埋限定過十萬收貨啦,
呢隻係糖衣(人設故事)包裝嘅「硬派」遊戲,
一啲都唔大眾,絶對唔適合RPG新手...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 10:24 AM

手機版 | APP版