Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-17, 02:15 AM   #76
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
睇左第一話漫畫,比較下,動畫好睇好多,起碼 "故事大綱" 解釋得有頭有尾,同埋將 幼女個變態樣 畫得好正。

此篇文章於 02-05-17 02:18 AM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 09:10 AM   #77
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
動畫版cut到咁,真係好浪費

舊 02-05-17, 09:48 AM   #78
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
地獄特訓cut 左大半..............

仲要無左精神虐待+拷問應對訓練...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 10:55 AM   #79
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Lamsze 查看文章
點解個國家可以甘多地上軍力但一D魔導戰力都無
影射緊一戰時期

國際間武力水平過左一戰之後先有個平均值

依套野堆法師係要經過科技支援先有實用等級既戰力

你依排玩bf1都見到有班傻j拎住把刀騎住隻馬走去撞坦克啦

今集唔係二戰軍備對一戰軍備
好明顯係用越戰美軍打越共既方式殺緊一班18世紀既戰列步兵

英國說大家抱團死

此篇文章於 02-05-17 11:01 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 11:01 AM   #80
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 細路翔 查看文章
影射緊一戰時期

國際間武力水平過左一戰之後先有個平均值

依套野堆法師係要經過科技支援先有實用等級既戰力

你依排玩bf1都見到有班傻j拎住把刀騎住隻馬走去撞坦克
他可以..............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 11:04 AM   #81
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
你貼依位用個人比部mg踩一腳都無事爬返起身續跑點可以作準a

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 01:34 PM   #82
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
他可以..............

人哋話晒叫蛇叔,係蛇唔係人,邊有得比較?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 04:20 PM   #83
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
飛到……不過副官挖洞同蘿莉聲宣告笑左

舊 02-06-17, 06:53 PM   #84
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ミニアニメ「ようじょしぇんき」 #05
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 10:30 PM   #85
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
宣告果度真係笑左出黎
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 08:07 PM   #86
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
地獄特訓cut 左大半..............

仲要無左精神虐待+拷問應對訓練...............
定係留返之後

一集無 OPED 仲要畫面崩壞咁去講晒成件事

==========

唔知仲以為自己玩緊文明
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-17, 01:03 PM   #87
The One
あかん

http://youjo-senki.jp/news/
引用:
総集編となる第6.5話「戦況報告」の放送が決定!
来週はこれまでの物語を振り返る総集編として、第6.5話「戦況報告」の放送を行います。今後とも戦場の最前線に立つ幼女、ターニャ・デグレチャフの活躍を、どうぞお楽しみください。
下週總集編
舊 02-10-17, 03:59 PM   #88
Game Master

引用:
作者: supermanlady 查看文章
万策尽きた

舊 02-11-17, 12:10 PM   #89
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
半年、年番就話,季番就完成哂先播啦
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 01:48 PM   #90
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
點解已經去到使用x的力量都面不改容?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-17, 05:23 PM   #91
Game Master

睇嚟蘿莉會死於二手煙多過喺戰場戰死。XD
由手機版發出
舊 02-12-17, 02:54 PM   #92
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 06:20 PM   #93
The One
あかん

ミニアニメ「ようじょしぇんき」 #06
引用:
舊 02-14-17, 08:09 AM   #94
gingq7

註冊日期: May 2008
無睇過漫畫,
一口氣睇了5集動畫,我又覺得幾好
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 12:58 PM   #95
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: gingq7 查看文章
無睇過漫畫,
一口氣睇了5集動畫,我又覺得幾好
不嬲係很好,如果好似某D人講到咁唔掂Amazon個排位點會高
呢套本身原作又唔係咩好hit既作品

舊 02-16-17, 07:48 PM   #96
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
見到咁好打,幾十人打到去敵國首都,高層點解唔加大碼,俾夠幾百人佢帶領,咁咪可以橫掃敵國。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 08:41 PM   #97
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: shooter 查看文章
見到咁好打,幾十人打到去敵國首都,高層點解唔加大碼,俾夠幾百人佢帶領,咁咪可以橫掃敵國。
主要係官階,其次因為大隊只係實驗性質加上啱啱先成隊,大叔嘅成績仲未被正式肯定
不過後來昇咗做中校的確加咗碼,雖然名義上係借人部隊

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 09:20 AM   #98
gingq7

註冊日期: May 2008
其實睇到今集我已經覺得唔知主線係乜
基本上主角係無任何目的,如回到原來的世界之類;話要退到後方嘆世界點睇都只係講吓就算;主角亦完全無任何手段可以打倒存在X

所以成套野就係睇 主角口中說不身體卻很誠實地開外掛征服世界+被存在X玩弄+一二戰梗?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 10:59 AM   #99
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
死鬼左囉仲回乜原來世界
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 12:12 PM   #100
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實睇到今集我已經覺得唔知主線係乜
基本上主角係無任何目的,如回到原來的世界之類;話要退到後方嘆世界點睇都只係講吓就算;主角亦完全無任何手段可以打倒存在X

所以成套野就係睇 主角口中說不身體卻很誠實地開外掛征服世界+被存在X玩弄+一二戰梗?
你有冇睇清楚第二集架?X俾會社員投胎成為蘿莉,但如果蘿莉死於非命,而死前又拒絕信X為神既話,咁就永不超生。要避免呢個命運而又唔想信X為神,就必須好好生存,然後自然地死去,咁樣X先吹佢唔漲,仍然可以繼續投胎轉世。

X搞咁多野就係想置蘿莉於死地,逼佢真心投靠「神」嘅懷抱
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] PEACH-PIT「ローゼンメイデン」コミック完結!丨スタジオディーン制作 Vol.2 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 473 12-28-15 10:27 PM
MONTWO「Classroom☆Crisis」第十三話 (終)「史上最大のプレゼン」 supermanlady 日本動漫畫討論版 44 09-27-15 08:55 PM
「AnimeJapanプレゼンテーション」 money 日本動漫畫討論版 5 02-24-15 05:13 PM
機戰模型系列 Vol-2 [武神装攻!! ダイゼンガ—見參!!] PTX-003C 收藏品討論版 1001 09-15-08 09:42 PM
[TOY] キヤノン「EF 600mm F4+EOS-1Ds Mark IIミニチュア」(非売品)プレゼント KKH 照相館 4 02-25-06 02:32 PM

現在的時間是 10:24 PM

手機版 | APP版