Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 09:49 PM   #3251
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
wii 那個是nintedo network ID (nnid),用得番
現在老任用的是nintendo acc .N acc 下線可同nnid ,FB,google 連線
你去網頁版可以將nnid 的錢過番去N acc

https://accounts.nintendo.com

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 10:02 PM   #3252
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
買了Pro controller, Hori機套,炸彈人
又使左九百幾
我臨走買埋「動森」amiibo, $10

舊 03-04-17, 10:06 PM   #3253
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
全屋周圍都試過啦
本身諗住星期一返工都試下
都係直接去維修到check 算

佢篇官方文講到係關屋企干擾事
有啲擔心會耍走我姐.

Sent from my iPhone using Gaforum
但都指出大概係咩可以干擾到手制吧
個個屋企配置都唔同擾
不過干擾嘅嘢可以好怪

自己試過房開著個變壓器响廳著風筒吹個變壓器會出怪聲

一係去盡啲,除咗NS同電視外將全屋大制關哂佢
咁都有事就唔係干擾問題
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 10:06 PM   #3254
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Taking Apart The Nintendo Switch Dock!

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 10:10 PM   #3255
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: taikin0901 查看文章
我買時係amazon直送 . 不過dhl send email比我話內含危險品 , 所以hold起左 , 要我聯絡佢地
主體+JOYCON=3舊電 . 所以有問題

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線  
舊 03-04-17, 10:15 PM   #3256
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: bonedog 查看文章
周圍都無現貨,見好多人都話joycon連接都有問題,有d 爭扎買唔買日版。
另外想問 樣野,以前 wii 個acc 用唔唔得返?
其實好耐無開,唔記得login, 如果用得返想搵返...

唔得就算,開過個,個時入左好多錢落去 ...

剛剛係旺角大把人買緊......不過係3999 (2 GAME).....

舊 03-04-17, 10:19 PM   #3257
信長
The Flash

3999 都買@@
一定係林克做主角,先咁令人留意

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 10:21 PM   #3258
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: enishi 查看文章
Hori 9H 都有甩貼問題
https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B01...hori+9h+switch
由手機版發出
我都屎忽痕買左
一d 都唔似9h
好伏

此篇文章於 03-04-17 10:37 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-04-17, 10:23 PM   #3259
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
NS 拆骨,感覺吾難換電
同埋舊電應該可以大多10-30%
似乎驚S7事件

https://www.youtube.com/watch?v=QCZ3-fYjpWo

此篇文章於 03-06-17 12:50 AM 被 neo2046 編輯。
jyeung1 目前離線  
舊 03-04-17, 10:31 PM   #3260
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Eking 查看文章
剛剛係旺角大把人買緊......不過係3999 (2 GAME).....
不如去 HMV 買

https://www.facebook.com/myTVgames/p...type=3&theater

https://www.facebook.com/myTVgames/p...type=3&theater

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 03-04-17, 10:36 PM   #3261
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
但都指出大概係咩可以干擾到手制吧
個個屋企配置都唔同擾
不過干擾嘅嘢可以好怪

自己試過房開著個變壓器响廳著風筒吹個變壓器會出怪聲

一係去盡啲,除咗NS同電視外將全屋大制關哂佢
咁都有事就唔係干擾問題
路過口痕...
如果真係 干擾既問題 ,想玩就要關大掣?
電子產品普及既今日,都會因受干擾而 function 唔到,呢個都.......
shooter 目前離線  
舊 03-04-17, 10:37 PM   #3262
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
未出機前有諗過買
但諗到套咗嘅話仲點入落個手把到,所以最後放棄

我都立刻拆左出來
遲下買對灰色比d 細路粗用算
舊 03-04-17, 10:38 PM   #3263
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
要慶幸無mario
否則
舊 03-04-17, 10:41 PM   #3264
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 信長 查看文章
3999 都買@@
一定係林克做主角,先咁令人留意
咁樣都係預俾人賺800-1200,以新機炒價算低
ipchow 目前離線  
舊 03-04-17, 10:46 PM   #3265
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ipchow 查看文章
咁樣都係預俾人賺800-1200,以新機炒價算低
明明唔係定價, 重要搵藉口安慰自己?....

舊 03-04-17, 10:46 PM   #3266
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

我今日落去行,間間都話無貨

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 03-04-17, 10:49 PM   #3267
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:
作者: 信長 查看文章
wii 那個是nintedo network ID (nnid),用得番
現在老任用的是nintendo acc .N acc 下線可同nnid ,FB,google 連線
你去網頁版可以將nnid 的錢過番去N acc

https://accounts.nintendo.com
Thx
咁我試試可唔可 以login. 返個wii account. 先。
我淨記得個fds code ...
入去撞下,咁即係點都要開返個新acc 再過 錢落去?

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 03-04-17, 10:52 PM   #3268
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: shooter 查看文章
路過口痕...
電子產品普及既今日,都會因受干擾而 function 唔到,呢個都.......
咁我又問下
如果真係關大制後玩到嘅話,佢會次次打機都走去關大制而唔去整?

幫人哋諗下點法處理問題又係要俾人腦補去第二啲嘢
唯有再收下口以後响GAF見人有咩問題識答都唔答或見人卡關都唔幫算
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 11:03 PM   #3269
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: shooter 查看文章
路過口痕...
老任個SUPPORT PAGE講O既O野基本上就係出問題O既消費者唔係個JOY CON。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-04-17, 11:04 PM   #3270
Hello MiMi
Game Master

錯有錯著
因為無原裝套賣
買左呢隻
http://www.gametech.co.jp/products/c...09/1709_1.html

入套後可插 usb 充電
真心幾正
舊 03-04-17, 11:08 PM   #3271
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: david 查看文章
老任個SUPPORT PAGE講O既O野基本上就係出問題O既消費者唔係個JOY CON。
我睇完編官方回應都覺係

問題唔係我件產品,係你屋企既問題

去下外國forum twitter睇下就知唔係個別事件,老任你都係面對個問題啦
ayane123 目前離線  
舊 03-04-17, 11:13 PM   #3272
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
想問下森林話會遲送貨,係咪照等就得?唔使做任何嘢?

舊 03-04-17, 11:14 PM   #3273
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: bonedog 查看文章
周圍都無現貨,見好多人都話joycon連接都有問題,有d 爭扎買唔買日版。
另外想問 樣野,以前 wii 個acc 用唔唔得返?
其實好耐無開,唔記得login, 如果用得返想搵返...

唔得就算,開過個,個時入左好多錢落去 ...
唔得
wii d點數係跟機,除非部機仲係度,唔係無得搞

P.S.就算部wii仲係度,都要有部wiiu先過到d點數去wiiu(nnid)

catho7 目前離線  
舊 03-04-17, 11:21 PM   #3274
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
其實想鼓勵玩家見面,去話冇事既人屋企睇下係joy con問題定係屋企問題

我係自己房試(應該隔三米),switch放電視後面
如果成個grip放係我背後+被入面都冇lag
如果右joy con放係我面前,左joy con放我背後+被入面會見到有lag
冇長試睇斷線問題,但我自己試就覺得左右joy con距離有影響(定其實就係干擾?)
由手機版發出
issac92354 目前離線  
舊 03-04-17, 11:26 PM   #3275
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
Nintendo Switch 情報區 1 | 發售中 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: issac92354 查看文章
其實想鼓勵玩家見面,去話冇事既人屋企睇下係joy con問題定係屋企問題

我係自己房試(應該隔三米),switch放電視後面

如果成個grip放係我背後+被入面都冇lag

如果右joy con放係我面前,左joy con放我背後+被入面會見到有lag

冇長試睇斷線問題,但我自己試就覺得左右joy con距離有影響(定其實就係干擾?)
由手機版發出

被入面我點都會斷
星期一希望老任唔會叫我擺低耍我

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:09 AM

手機版 | APP版