Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-02-18, 11:06 AM   #1251
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章

playtime450hrs從未死過game,一兩次冇乜野,但如果真係成日發生可能係張卡或部機有事
我自己正常爆左一次,死過兩次機

兩次都係黑底白字,"The software was closed because an error occurred".

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:07 AM   #1252
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
死機我死過5-6次 基本都係長時間冇RESTART 再抽野就死

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:11 AM   #1253
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
轟冇拉唔係隊全部SUB MISSION 都會消失

利申 受害者
轟冇拉係咪即係水份?返去再試下先。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:12 AM   #1254
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
轟冇拉係咪即係水份?返去再試下先。
焰丫.....多數係解解下想玩下主線就比人捉走左 但佢又唔同你講個任消失 我當時幾個任都卡左

同埋隻關連BLADE當然都要係隊

舊 01-02-18, 11:13 AM   #1255
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: fortel 查看文章
係唔係更新左之後劍主第一把劍係唔比卸? 我上網睇D人話可以裝3把大眾面黎谷運氣同一次升3隻9800

原來要放第2格先可以......唔怪得印象阿REX係可以用其實主劍啦
焰離隊時主角可以3格自由換。
舊 01-02-18, 11:35 AM   #1256
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
焰離隊時主角可以3格自由換。
我都後悔,原來果陣係升9800最好時機
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:39 AM   #1257
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
tutorial寫luck有影響抽blade
just in case我後面每次都係luck999先去抽,果陣邊搞其他野,130粒鐘自自然然全blade,同其他人比算係咁
唔理效果有幾多,但最少肯定唔會衰過低果陣掛.呢樣野我支持迷信

轉裝呢樣野係幾唔方便下,不過兩件姐,記得名既話按名字排序其實係ok
比起轉裝,湊field skill呢d想唔轉blade都唔得既時候先叫麻煩
我心相全10之後刪晒d sure冇用既黑人,算係整齊左唔少(但其實已經好耐冇用過黑人XD

first week冇quit過game,訓覺掛傭兵.戰鬥打到飛起,一次都未試過唔出介面
都係果句,所謂"成日"係乜頻率,太嚴重既話都係最好check check佢.以後玩得安心
幸運值原來咁用,今晚畀貓貓試下先

玩咁耐都有死過一次(180小時了),之後都沒有關機一直玩

舊 01-02-18, 11:45 AM   #1258
GUSTAV
The One
poor

引用:
我都後悔,原來果陣係升9800最好時機
叫主角拉走同伴隻主劍再叫同伴裝3隻咪得.....

舊 01-02-18, 11:50 AM   #1259
fortel
Game Master

引用:
叫主角拉走同伴隻主劍再叫同伴裝3隻咪得.....
唔係主角果D劍已經全部9800晒啦
舊 01-02-18, 11:52 AM   #1260
GUSTAV
The One
poor

引用:
唔係主角果D劍已經全部9800晒啦
升隻4星非洲劍轉人LOR sosad

舊 01-02-18, 12:10 PM   #1261
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問敗金隻獸母檸檬荼邊度有?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:13 PM   #1262
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
請問敗金隻獸母檸檬荼邊度有?
打到第9章未?
舊 01-02-18, 12:19 PM   #1263
fortel
Game Master

引用:
升隻4星非洲劍轉人LOR sosad
我岩岩頂到8百幾,抽左廿粒史詩都係得隻4星

你地會唔會為左破防而比D唔岩TYPE既劍其他人(E.G. 妮亞拎大炮)
舊 01-02-18, 12:38 PM   #1264
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
高橋話唔skip得先比到人有抽野既感覺,估佢應該係企硬唔會改
果陣我睇住電視黎抽,唔覺唔覺,好少少咁啦.......
希望佢dlc新rare blade唔洗抽

9800絆事件+支線唔算太過份
絆事件有d一次加千幾,支線200~600都有
其實果段skip唔skip得都唔係大問題,最緊要佢改番高個確率就得
如果可以將史詩核心改做必出稀有blade,圖鑑齊哂之後多出嚟嘅可以換超頻就最好

支線係加好多但爆左機之後都冇乜淨啦
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:47 PM   #1265
fortel
Game Master

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
其實果段skip唔skip得都唔係大問題,最緊要佢改番高個確率就得
如果可以將史詩核心改做必出稀有blade,圖鑑齊哂之後多出嚟嘅可以換超頻就最好

支線係加好多但爆左機之後都冇乜淨啦
就算唔必出都起碼有補底啦

感覺上本身高橋根本就想加課金抽劍SYSTEM,似係比老任叫停左
舊 01-02-18, 01:03 PM   #1266
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩 chapter 4

幾多野笑,唔係笑到肚痛果種,係令我哈一聲笑一笑咁樣,唔知 XB1 係咪咁, XBX 就幾多呢 d 笑點。

D quest 好煩又好多,諗起 xensoaga 2 果時又係做到嘔咁。

劇情反而無乜特別咁,前排有人話細路包裝大人思維,可能未到啦。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 01:29 PM   #1267
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
打到第9章未?
yes 機己爆 補完中

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 02:03 PM   #1268
GUSTAV
The One
poor

引用:
我岩岩頂到8百幾,抽左廿粒史詩都係得隻4星

你地會唔會為左破防而比D唔岩TYPE既劍其他人(E.G. 妮亞拎大炮)
其實睇你想開心玩定點

效率廚既其實得兩種主玩法

打大怪: 主角+ 回避坦+多隻隻齊屬有BALL MAKER 儲夠7-8粒波波就變身秒
FARM: 用JD BREAK+RISING 之後 皇姐帶刀刀刀(SMASH) 社長拳拳拳(DOWN) 之後不斷LOOP DRIVER COMBO

想開心既....是但啦
NIA 其實用波同老虎都有BREAK 唔使用大炮下?

講真儲波波秒個玩法我唔識欣賞 但打大怪好似真係得呢個玩法

此篇文章於 01-02-18 02:10 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 01-02-18, 02:33 PM   #1269
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
有無人知斯培比亞廢棄區好多八十幾LV怪個度, 有隻精英怪, 86LV , 叫唔知咩鎧既大甲龍點打, 好多時打佢, 打1下, 彈1下, 好難打得入, 攻好高..........同區既8十幾LV, 我對住幾隻對好輕鬆, 呢隻86LV難打咁多

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 03:59 PM   #1270
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
有無人知斯培比亞廢棄區好多八十幾LV怪個度, 有隻精英怪, 86LV , 叫唔知咩鎧既大甲龍點打, 好多時打佢, 打1下, 彈1下, 好難打得入, 攻好高..........同區既8十幾LV, 我對住幾隻對好輕鬆, 呢隻86LV難打咁多
對住呢d全隊裝個攻擊唔會彈開既道具就可以如常運作
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 04:26 PM   #1271
fortel
Game Master

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
有防彈刀既裝,裝完可以打爆佢

我諗起斷崖果隻精,反彈一下秒左我,最後裝3個防反KO佢
舊 01-02-18, 04:28 PM   #1272
fortel
Game Master

引用:
其實睇你想開心玩定點

效率廚既其實得兩種主玩法

打大怪: 主角+ 回避坦+多隻隻齊屬有BALL MAKER 儲夠7-8粒波波就變身秒
FARM: 用JD BREAK+RISING 之後 皇姐帶刀刀刀(SMASH) 社長拳拳拳(DOWN) 之後不斷LOOP DRIVER COMBO

想開心既....是但啦
NIA 其實用波同老虎都有BREAK 唔使用大炮下?

講真儲波波秒個玩法我唔識欣賞 但打大怪好似真係得呢個玩法
唔係咁講野,我而家刷緊世界樹114,破到防就佢死,破唔到就我死
舊 01-02-18, 04:44 PM   #1273
GUSTAV
The One
poor

引用:
唔係咁講野,我而家刷緊世界樹114,破到防就佢死,破唔到就我死
淨識FARM 犀牛

舊 01-02-18, 04:46 PM   #1274
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
對住呢d全隊裝個攻擊唔會彈開既道具就可以如常運作
多謝兩位版友既解答, 我番去再試下先

農場隻野最多可養到幾LV, 宜家養到佢60LV

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 04:47 PM   #1275
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
淨識FARM 犀牛
差2點變有名牛,但今晚又要去farm過

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:00 AM

手機版 | APP版