Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
yuhchan5 08:15 PM 12-01-17
作者: 天野:
人聲細係老任咁多年通病
成日覺得佢係咪想保護兒童聽覺
刻意整到音效同人聲都好細聲

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如
玩到咁辛苦同委屈,不如唔好玩......
天野 08:42 PM 12-01-17
作者: yuhchan5:
玩到咁辛苦同委屈,不如唔好玩......
申下者
玩左咁多年老任games,唔係接受唔到
只係唔想浪費左音樂咁好聽嘅game
天野 08:49 PM 12-01-17
作者: 赤武神:
咁係隻game音響設計問題,關部機咩事
我唔知關咩事
由wiiu我開始用耳筒打機時發現呢個問題

呢隻game我未玩
只係聽樓上有人講人聲好細聲而有感而發者
赤武神 09:08 PM 12-01-17
我唔知關咩事
由wiiu我開始用耳筒打機時發現呢個問題

呢隻game我未玩
只係聽樓上有人講人聲好細聲而有感而發者
咁你用switch玩其他game戴耳機有冇呢個問題先
我只係知switch在某一次更新加強左耳機音量。
不過人聲同背景聲確係遊戲中既配置,同主機音量冇關
tung999 09:52 PM 12-01-17
作者: 強殖裝甲加爾巴:
冇左一代預視系統,亦冇down攻擊,暫時唔覺有防守招
主角技會隨故事進化
岩先玩到抽藥水技多左down效果 但有條件發動
aquarius 10:22 PM 12-01-17
人聲細係老任咁多年通病

我唔係要求佢同ps4比
Ps3我都收貨
但事實連ps3都不如
呢個問題今日fix咗
原來仲有個event volume
較到最大就變番正常
Tannhauser Gate 10:32 PM 12-01-17
家鄉門口條獨木橋
天野 11:03 PM 12-01-17
作者: 赤武神:
咁你用switch玩其他game戴耳機有冇呢個問題先
我只係知switch在某一次更新加強左耳機音量。
不過人聲同背景聲確係遊戲中既配置,同主機音量冇關
更新加強音量即係本身佢控制住果音量啦
我之前玩殺爾達都有呢個問題
Mario就好似好d
天野 11:05 PM 12-01-17
作者: aquarius:
呢個問題今日fix咗
原來仲有個event volume
較到最大就變番正常
咁就好喇
aquarius 01:07 AM 12-02-17
作者: sonic:
劇情動畫演出真係好正,我第一章睇左3次....
喺街睇完一次唔捨得save
番屋企用電視睇多一次
holsety 02:57 AM 12-02-17
Portable mode 大家好少用耳機?^^! 我出街一定戴,enjoy聽真同先聽到bgm
噹噹dondon 04:41 AM 12-02-17

呢隻任要打兩隻火雞 有冇人知係邊?
佢話係古拉座城附近既巨木周圍…但搵極都唔見巨木
神名レオ 06:13 AM 12-02-17
聲音冇問題嘅路過
打到第二章一半
講下隻game缺點:
fps間唔中drop,畫面似高清啲啲嘅ps3 tales of系列水準
部份畫面表達幾差下
(男女主角第一次見面個草原... 睇下zelda botw)
系統有玩開上集同jrpg,叫上到手,但好懷疑新玩家搞唔搞得掂(已見人放420)
sub mission要返去交任(記得上集好似唔駛的)
戰鬥系統,比第一集複雜啲,相信要玩後啲先有樂趣
呢家啲技cd時間太長,一係auto攻擊已經殺左隻怪
或者就嚟滅團都未出到技
故事,更王道更中二,暫時未有評價
講優點.....呢一刻太早,玩多最少十個鐘再評
X&Y 06:30 AM 12-02-17
作者: harakuma:
哦, 原來依家日亞仲有要用日本信用卡呢個issue,(我仲以為係日拍先有),
明白晒,thx
在日雨林買NS 數位版既game要加個日本既收貨地址入你戶口就可以
之後可以用香港銀行發出既信用卡付款(連billing address係香港都無問題)
X&Y 06:41 AM 12-02-17
作者: 噹噹dondon:

呢隻任要打兩隻火雞 有冇人知係邊?
佢話係古拉座城附近既巨木周圍…但搵極都唔見巨木
城出面, 唔係痴住座城個棵
(我都俾佢玩左, 圍住痴住城個座真。巨木走左兩圈都搵唔到)
X&Y 06:48 AM 12-02-17
話說唔知個動態解像度系統係點決定幾時低解像定清少少
尋晚打隻有名既怪continue 左3次
頭兩次重生點重生時個畫面都仲算比較正常
第三次重生時重生低清到都唔知有無480p
(docked mode, diy docking, 無野阻住入風口)
sonic 09:41 AM 12-02-17
作者: aquarius:
喺街睇完一次唔捨得save
番屋企用電視睇多一次
其實有劇院可以比你重溫架XD
sonic 09:42 AM 12-02-17
作者: holsety:
Portable mode 大家好少用耳機?^^! 我出街一定戴,enjoy聽真同先聽到bgm
在街一定用耳機,唔聽音樂真係差好遠
MultiPASS 10:03 AM 12-02-17
作者: 神名レオ:
聲音冇問題嘅路過
打到第二章一半
講下隻game缺點:
fps間唔中drop,畫面似高清啲啲嘅ps3 tales of系列水準
部份畫面表達幾差下
(男女主角第一次見面個草原... 睇下zelda botw)
系統有玩開上集同jrpg,叫上到手,但好懷疑新玩家搞唔搞得掂(已見人放420)
sub mission要返去交任(記得上集好似唔駛的)
戰鬥系統,比第一集複雜啲,相信要玩後啲先有樂趣
呢家啲技cd時間太長,一係auto攻擊已經殺左隻怪
或者就嚟滅團都未出到技
故事,更王道更中二,暫時未有評價
講優點.....呢一刻太早,玩多最少十個鐘再評
歷代Tales of 應該冇咁豐富繁雜嘅3D環境同多變嘅光源,
男女主相遇啲草應該係直接放大...起晒格
不過好短時間我自己就覺得冇乜影響。
戰鬥出技同上一代唔同,去到三章以後對屬性、超必 chain更重視。
玩得熟可以輕鬆搞掂高幾個level敵人,
另外野外敵人AI超高,識得走去call馬圍你或者自行幫拖
呢隻我覺得係正統JRPG嘅王道進化版,誠意之作。
野良猫 11:04 AM 12-02-17
學咗DOWN技後戰鬥效率高咗好多,尤其學咗一入戰鬥可以即刻出技後
kennethyu 12:00 PM 12-02-17
作者: 野良猫:
學咗DOWN技後戰鬥效率高咗好多,尤其學咗一入戰鬥可以即刻出技後
剛完第2章, 有啲唔係太明要點打。

係唔係普攻後接Arts 可以儲多少少必殺技槽?
第1,2,3 下普攻接arts 邊個效果最好?定一樣?

出必殺技點樣連? 呢個完全唔知做乜。

同埋以前XC1係破防-down~暈。 宜家係點?
打多陣會有新技?
野良猫 12:13 PM 12-02-17
作者: kennethyu:
剛完第2章, 有啲唔係太明要點打。

係唔係普攻後接Arts 可以儲多少少必殺技槽?
第1,2,3 下普攻接arts 邊個效果最好?定一樣?

出必殺技點樣連? 呢個完全唔知做乜。

同埋以前XC1係破防-down~暈。 宜家係點?
打多陣會有新技?
普攻第1HIT駁技加超必糟最少,第3HIT加最多

普攻可以直連超必(指有光圈嗰下),但最好當然係普攻3HIT>技>超必
依家男主努力儲緊SP,盡快學照技駁技,咁就可以三招技連埋一齊再出超必

男主DOWN技要之後學
都係BREAK接DOWN咁去
mrk 01:19 PM 12-02-17
人聲細係老任咁多年通病
另一原因:
控制著switch帶出街時,個耗電量唔可以太食電!

PS:覺得D Game太細聲,
可以建議你買個Sound Blaster牌子耳擴E1,
最平$400有找!(我2個月前入左後,解決晒所有switch game太細聲呢個問題啦!)
Tdot 01:21 PM 12-02-17
老實說個畫面Xenoblade x 感覺正路好多..
玩到第二章, 遠境ok, closeup就...
lunn 01:54 PM 12-02-17
作者: 野良猫:
普攻第1HIT駁技加超必糟最少,第3HIT加最多

普攻可以直連超必(指有光圈嗰下),但最好當然係普攻3HIT>技>超必
依家男主努力儲緊SP,盡快學照技駁技,咁就可以三招技連埋一齊再出超必

男主DOWN技要之後學
都係BREAK接DOWN咁去
原來可以咁樣駁,一陣再試吓先
或者要上youtube睇吓人地戰鬥既片
第一次玩依個系列,唔太知道應該要點樣輸出同儲技先係最好
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14 54  ... 最後

返回主題版面