Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-14-12, 05:00 PM   #1
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
英雄伝説 閃の軌跡i,ii 改 l switch 已售

シリーズ最新作が2013年に発売決定、発売機種はPS3とPS VITAの2機種
「空の軌跡」と同時代・同じ世界の帝国を舞台とした新たなストーリーが描かれる

数々の新機能搭載
「戦術リンクシステム」……コマンド型バトルがより直感的に!スピーディーに!絆の力を高めて敵を圧倒
「アクティブボイス」……移動、街中、会話時など、様々な場面でキャラクターボイスが豪華に演出!
「360度フリーカメラ」……マップは360度自在にカメラ操作可能!広大な世界を臨場感豊かに表現

http://www.falcom.co.jp/kaisya/ir/pdf/121214.pdf

引用:

日本ファルコム ?@nihonfalcom

[お知らせ] 閃の軌跡 修正パッチVer1.02は11月上旬配信予定となります。

内容:早送り機能追加、ロード短縮、カクつき改善、誤字脱字修正、その他不具合改善など。
本日公式HPでも掲載します

此篇文章於 09-12-21 03:34 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 05:06 PM   #2
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
買完ps3版再買dl版有無得平架??

另:佢同空軌時代,但零軌已經係空軌一段時間之後,碧軌ed仲隔多2年.......入面d蘿莉都熟透了

此篇文章於 12-14-12 05:10 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 05:11 PM   #3
武藤遊戲
The One

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
買完ps3版再買dl版有無得平架??
出多三次先你見伊蘇7免費....
等近藤社長決定
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 05:38 PM   #4
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
http://www.4gamer.net/games/197/G019735/20121214029/

見D圖應該係PSV版,貼係呢邊
由手機版發出
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 05:48 PM   #5
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Nivlek 查看文章
http://www.4gamer.net/games/197/G019735/20121214029/

見D圖應該係PSV版,貼係呢邊
由手機版發出
畫面以PS3水平黎講係普通
但以PSV黎講就一流
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 06:19 PM   #6
怪盜小G
しゃろとも

點埋尾

舊 12-14-12, 10:51 PM   #7
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
又來新故事,咁同之個D 有冇關先?
無就唔好再用「軌跡」個名

好事係,今次出返RPG,唔洗再玩動作Game

舊 12-15-12, 12:35 AM   #8
benltc0000
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2009
本作では,2004年に発売された「英雄伝説 空の軌跡」と同時代,同じ世界(ゼムリア大陸)の帝国を舞台とした新たなストーリーが描かれる

個坑要填定會再挖深d呢
點都好一定入
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 12:37 AM   #9
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
見到閃軌就決定放棄追PC版了....

我想借樓問下VITA的零軌操作似唔似PC版空軌?
似的話就買返隻, 因為當時買PC版零軌的時候就係想玩返O個種操作, 但最後都係失望
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 12:38 AM   #10
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
作者: Orphan 查看文章
畫面以PS3水平黎講係普通
但以PSV黎講就一流
好過某T_LES好多囉
NB你顏面何存
舊 12-15-12, 12:39 AM   #11
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: lineage19 查看文章
見到閃軌就決定放棄追PC版了....

我想借樓問下VITA的零軌操作似唔似PC版空軌?
似的話就買返隻, 因為當時買PC版零軌的時候就係想玩返O個種操作, 但最後都係失望
一個用MOUSE 一個用方向鍵-.-點解會似...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 12:43 AM   #12
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: GN00508771 查看文章
一個用MOUSE 一個用方向鍵-.-點解會似...
我意思係戰鬥的時候可唔可以用TOUCH?
好似PC版咁出必殺的時候TOUCH個ICON就可以出咁

PSP/PC的零軌出必殺出得好唔方便= =
舊 12-15-12, 12:52 AM   #13
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

印象中係唔可以.............

老實講 真係唔覺有咩唔方便-.-

------------------------------------------

PS3/PSVita『英雄伝説 閃の軌跡』目標販売本数は50万本以上!

舊 12-15-12, 12:54 AM   #14
lineage19
Crazy Gamer

引用:
印象中係唔可以.............

老實講 真係唔覺有咩唔方便-.-

------------------------------------------

PS3/PSVita『英雄伝説 閃の軌跡』目標販売本数は50万本以上!
玩慣PC按一下就可以搶效果
呢家唔可以咁做真係好唔爽

唔可以就唔買LU, 省返
舊 12-15-12, 12:56 AM   #15
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
死...買咩版好?

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 11:41 AM   #16
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
會唔會買一次可以2邊玩呢

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 02:48 PM   #17
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: lineage19 查看文章
玩慣PC按一下就可以搶效果
呢家唔可以咁做真係好唔爽

唔可以就唔買LU, 省返
psp嗰陣都係用十字制啫,一樣咁快
何況psv有輕觸

舊 12-15-12, 03:07 PM   #18
leotam3

註冊日期: Oct 2003
即係叫我出果日出埋PSV....................

好想知呢個系列既天使羊會點3D化.............

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 03:03 PM   #19
怪盜小G
しゃろとも

我頂佢廢老哥訂野

佢寄俾我話收我1520運費,但EMS張單寫1240

舊 12-18-12, 03:13 PM   #20
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
碧軌講到明係熱血宰相將舊貴族驅逐內戰中得到勝利 a

點埋尾 a
子安武人

舊 12-18-12, 04:02 PM   #21
怪盜小G
しゃろとも

王族唔同貴族

FC都講左盧安市長原本係貴族,而利貝爾係FC時代已經廢除左貴族制,但一樣由女王話事

另外卡普亞一家都係帝國沒落貴族

舊 12-18-12, 06:32 PM   #22
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
王族唔同貴族

FC都講左盧安市長原本係貴族,而利貝爾係FC時代已經廢除左貴族制,但一樣由女王話事

另外卡普亞一家都係帝國沒落貴族
其他Forum 吹到果4個主角係 Rin 係樂園果四個人格

一陣最尾熱血大叔話自己做埋使徙真係好笑, 除左空軌, 結社果面死左劍聖同教授外 d敵人無減少, 反而一次比一次增加

期待雪拉會同王子一齊出場

No 0 今集應該都係食花生 (碧軌都係度食緊花生)

舊 01-09-13, 12:14 AM   #23
武藤遊戲
The One

https://twitter.com/nihonfalcom/stat...78654643048448

近藤社長、SCEさんと「閃の軌跡」極秘ミーティング中

舊 01-09-13, 01:01 AM   #24
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

睇FAMI通專訪

F社今年只會出一隻GAME 就係呢隻......

舊 01-09-13, 11:05 AM   #25
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
睇FAMI通專訪

F社今年只會出一隻GAME 就係呢隻......
咁有信心?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Trails of Cold Steel I,II VOL.2 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 508 02-13-15 10:23 AM
[業界] 激進組織連日攻擊網絡 FBI介入調查針對 SEN(Sony Entertainment Network)總裁的炸彈威脅 安安 電視遊戲討論版 1 08-25-14 08:39 PM
[FS]行版 PS3 LEGO Marvel Super Heroes, 美版LEGO Batman 2: DC Super Heroes jackybat09 買賣專區 1 05-06-14 04:41 PM
[器材] Canon EOS 5D Mark II / EF 24mm f/1.4 L II USM Rabbidas 照相館 181 01-08-09 10:06 AM
[新D-SLR]Canon EOS 1D II (Mark II)---已update z_plus 照相館 12 02-03-04 12:25 PM

現在的時間是 02:18 PM

手機版 | APP版