Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-16, 10:02 AM   #176
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
講夾既話melo應該係數一數二難夾

舊 11-30-16, 10:31 AM   #177
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 阿聰 查看文章
MELO真係冇辦法⋯⋯依家仲有傳會被交易去CAVS或者BULLS,唔好去BULLS拜託⋯⋯
我睇法相反,Melo去Bulls都有好處,
起碼有Rondo、Wade帶住 (除非Bulls腦殘攞自己啲大牌去換我就真係無話可說 ),
叫多個攻擊利器都好,始終Bulls而家除左Bulter同Wade外其他得分點都唔算太穩

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 10:47 AM   #178
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
完第3節,AD 35pt、13reb、3stl、2blk.....什麼鬼神數據嘛 (不過近來開始嬴番波,算係值得吧)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 10:56 AM   #179
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
我睇法相反,Melo去Bulls都有好處,
起碼有Rondo、Wade帶住 (除非Bulls腦殘攞自己啲大牌去換我就真係無話可說 ),
叫多個攻擊利器都好,始終Bulls而家除左Bulter同Wade外其他得分點都唔算太穩
你唔可以睇少GARPAX腦殘嘅能力,隨時真係夠膽死拎JB去換⋯⋯
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
完第3節,AD 35pt、13reb、3stl、2blk.....什麼鬼神數據嘛 (不過近來開始嬴番波,算係值得吧)
贏波比數據重要啦⋯⋯不過AD真係好波!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 11:25 AM   #180
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Clippers回晒塘,係咁輸俾d東岸球隊,今日對Nets都攪到要OT…雖然Blake無出,但都唔係咁掛
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 11:59 AM   #181
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
灰熊勁慘......Conley唔知傷成點

舊 11-30-16, 12:55 PM   #182
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
Clippers回晒塘,係咁輸俾d東岸球隊,今日對Nets都攪到要OT…雖然Blake無出,但都唔係咁掛
......大河學隔離walton 做戰術大師
pp開季坐多過打,一黎就正選打29min
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:03 PM   #183
Penny仔

..............一定又係神奇叔叔教既sosad
舊 11-30-16, 01:44 PM   #184
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
輸埋⋯⋯
快艇、馬刺、騎士今日全部輸波⋯⋯

舊 11-30-16, 01:56 PM   #185
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
輸埋⋯⋯
快艇、馬刺、騎士今日全部輸波⋯⋯
我覺得騎士輸都ok,公鹿近年都有呢d神經刀feel,上年都係佢地破左Warriors不敗之身。
雖然隊波有好多缺陷,但佢地d平均身高同埋Parker、Greek Freak都可以製造好多麻煩…所以我都幾留意佢地…

有報導指賭場開盤,估計呢三隊今日同時輸波0既可能性係低於1%,但又真係發生左
舊 11-30-16, 02:02 PM   #186
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Penny仔 查看文章
......大河學隔離walton 做戰術大師
pp開季坐多過打,一黎就正選打29min
今日又唔係back to back,除非Blake有傷,否則我都唔知點解要俾佢休息,留力後日打cavs?但對cavs同樣唔係back to back,真係唔make sense。

講真,Doc Rivers除左識同球員相處之外,我認為佢真係overrated,d即場execution 差到呢…

近呢3場係輸俾Pistons、Pacers同Nets呀大佬…呢三隊你根本應該都要贏晒的,仲要三隊都有主力缺陣(Reggie Jackson、PG、Lin)
舊 11-30-16, 02:04 PM   #187
阿聰

引用:
我覺得騎士輸都ok,公鹿近年都有呢d神經刀feel,上年都係佢地破左Warriors不敗之身。
雖然隊波有好多缺陷,但佢地d平均身高同埋Parker、Greek Freak都可以製造好多麻煩…所以我都幾留意佢地…

有報導指賭場開盤,估計呢三隊今日同時輸波0既可能性係低於1%,但又真係發生左
我覺得公鹿其實一D都唔差!係三分差D。同埋地理上太近芝加哥了,焦點去晒牛棚度⋯⋯
但呢個亦都係小城市小市場球隊嘅悲哀,好難吸引大球星去建立有爭標能力嘅隊伍。
加上過去五至七年D球星都興「組團」,比起以往隊隊都有球星時更難組軍⋯⋯

舊 11-30-16, 02:48 PM   #188
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
我覺得公鹿其實一D都唔差!係三分差D。同埋地理上太近芝加哥了,焦點去晒牛棚度⋯⋯
但呢個亦都係小城市小市場球隊嘅悲哀,好難吸引大球星去建立有爭標能力嘅隊伍。
加上過去五至七年D球星都興「組團」,比起以往隊隊都有球星時更難組軍⋯⋯
今時今日無三分已經好大鑊了,陣中最可靠射手又傷出有排唔出得…

Greek Freak真係好勁,似係強化版AK47,而Jabari Parker暫時對辦的,似係明日之星。

講起佢真係幾有趣,今年22ppg、上年16.9ppg,原來34分已經係career high,打破只係時間問題,不過真係好surprise 34pt 已經係career high

此篇文章於 11-30-16 02:55 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 11-30-16, 02:52 PM   #189
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...ing-forces-nba

呢單野真係得啖笑,兩條麻煩友想走埋一齊(重拾當年情)…
舊 11-30-16, 03:24 PM   #190
阿聰

引用:
今時今日無三分已經好大鑊了,陣中最可靠射手又傷出有排唔出得…
無三分,馬上令我諗起灰熊,次次季後賽要追分時就90%輸梗了。
引用:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...ing-forces-nba

呢單野真係得啖笑,兩條麻煩友想走埋一齊(重拾當年情)…
JW我覺得還好,表弟球商真係麻麻⋯⋯

舊 11-30-16, 04:40 PM   #191
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
無三分,馬上令我諗起灰熊,次次季後賽要追分時就90%輸梗了。

JW我覺得還好,表弟球商真係麻麻⋯⋯
John Wall今年都搞出好多問題…同埋佢d turnover真係多到呢…

灰熊而家真係灰喇,Mike Conley傷出6星期…3個Max player裡面得Gasol出得
舊 11-30-16, 05:28 PM   #192
Penny仔

引用:
John Wall今年都搞出好多問題…同埋佢d turnover真係多到呢…

灰熊而家真係灰喇,Mike Conley傷出6星期…3個Max player裡面得Gasol出得
負負未必會得正(笑)
john wall 同表弟一樣,自身問題一樣咁多
成日話nba唔重視佢,覺得自己懷才不遇咁....又唔諗下自己打法有咩不足
排你前面既, 真係勁好多,死剩把口又有咩用
領導能力又一大問號,同beal鬧不和...仲"傳聞"眼紅人地拎頂薪
我覺得佢帶領下, 隊波感覺死氣沉沉...充滿負能量咁
舊 11-30-16, 06:59 PM   #193
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Penny仔 查看文章
負負未必會得正(笑)
john wall 同表弟一樣,自身問題一樣咁多
成日話nba唔重視佢,覺得自己懷才不遇咁....又唔諗下自己打法有咩不足
排你前面既, 真係勁好多,死剩把口又有咩用
領導能力又一大問號,同beal鬧不和...仲"傳聞"眼紅人地拎頂薪
我覺得佢帶領下, 隊波感覺死氣沉沉...充滿負能量咁
無錯,而且佢今年0係場上紀律都好有問題。
舊 12-01-16, 09:56 AM   #194
阿聰

引用:

WALL表現都係太唔穩定,同埋場外問題呢下真心難攪⋯⋯

灰熊就打得好地地時又有球員傷,黑氣真係勁⋯⋯

舊 12-01-16, 10:14 AM   #195
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
除左熊仔真係好灰之外, 力羊都唔知傷成點, Russell 又唔知幾時先出得返黎, 難得班後生夾得幾好, 唉......

舊 12-01-16, 10:51 AM   #196
阿聰

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
除左熊仔真係好灰之外, 力羊都唔知傷成點, Russell 又唔知幾時先出得返黎, 難得班後生夾得幾好, 唉......
LAKERS比想像中要好,起碼唔係當輸波輸到變家常便飯,WALTON應記一功。

舊 12-02-16, 02:33 PM   #197
Penny仔

....對cavs 反而贏, 神經刀clippers
火箭對勇士ot緊
ai 駛唔駛咁淆, 空晒起碼2次都唔射
舊 12-03-16, 02:13 AM   #198
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

JR Smith今年真係差到…簽左份約就現晒形
舊 12-03-16, 06:20 PM   #199
Penny仔

找數真漢子
未開波個勢已經輸左, 所以cavs理所當然地3連敗
.....反正下場對速龍又會贏
舊 12-06-16, 10:11 AM   #200
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
韋小寶繼續三雙
馬刺第二節得9分

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 11:22 PM

手機版 | APP版