Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-14, 12:55 AM   #1226
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
出BD1的話我應該中招

青椒戰損parts要視乎價錢......
孤記見到訂價好似只需1字頭...
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 01:02 AM   #1227
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: hiyoko 查看文章
孤記見到訂價好似只需1字頭...
落訂比$100

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 01:23 AM   #1228
hiyoko
Crazy Gamer

引用:
作者: mikemike 查看文章
落訂比$100
記憶中標出來個價唔係齊頭100,亦因為太平,所以有特別睇多次個價,應唔似訂金

總之求人路過再確認下
舊 05-12-14, 01:50 AM   #1229
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
記憶中標出來個價唔係齊頭100,亦因為太平,所以有特別睇多次個價,應唔似訂金

總之求人路過再確認下
其實連yen價和推出日期都未有

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

此篇文章於 05-12-14 02:10 AM 被 mikemike 編輯。
舊 05-12-14, 01:57 AM   #1230
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
"参考出品"係咪會出都成問題

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 01:12 PM   #1231
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:

總之求人路過再確認下
你見到的應該不是robot魂商品吧,我見ASSAULT KINGDOM的青椒parts剛好是$125
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-14, 08:05 PM   #1232
Dangerous-boy
D-boy

『ガンダムUC』最終章上映開始!ROBOT魂でユニコーンとクシャトリヤの最終章仕様登場!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-14, 12:13 PM   #1233
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
「龍神丸」が<SIDE MASHIN>に帰ってきた!

そして、あみブロ世界最速公開となる魔神が……

舊 05-19-14, 01:47 PM   #1234
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
竟然出空
仲以為一氣過出空王就算數

準備俾錢

舊 05-19-14, 01:59 PM   #1235
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

中咗還原靚靚拳

舊 05-20-14, 10:48 AM   #1236
clie

註冊日期: Dec 2001
以前盒空神得幾粒PARTS,唔知會唔會又賣6000羊
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 11:27 AM   #1237
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
睇返09年版真係笑左

舊 05-20-14, 11:29 AM   #1238
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Sar8 查看文章
睇返09年版真係笑左
右正貨左山寨
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 03:32 PM   #1239
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
ROBOT魂 シナンジュ(Animation Edit.)
7月再販

舊 05-20-14, 07:28 PM   #1240
clie

隻HI﹣NU中左SAD貨,雙肩波JOINT鬆飄飄,雙手不舉
點算好?
舊 05-20-14, 07:34 PM   #1241
Kaiser_rex
Junior Member

引用:
作者: clie 查看文章
隻HI﹣NU中左SAD貨,雙肩波JOINT鬆飄飄,雙手不舉
點算好?
我果隻都係咁...設計問題,盾太重,肩部關節唔夠力
我的解決方法係塞BLUE TACK 入去...
Kaiser_rex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-14, 08:57 PM   #1242
clie

引用:
作者: Kaiser_rex 查看文章
我果隻都係咁...設計問題,盾太重,肩部關節唔夠力
我的解決方法係塞BLUE TACK 入去...
睇返網上評測無人話過鬆肩問題,睇黎係黑仔
我果隻乜都唔拎隻手都跌返落黎,大腿關節都唔緊,未試過咁樣
岩岩用BLUE TACK搞掂,THANKS
舊 05-20-14, 09:09 PM   #1243
Kaiser_rex

引用:
睇返網上評測無人話過鬆肩問題,睇黎係黑仔
我果隻乜都唔拎隻手都跌返落黎,大腿關節都唔緊,未試過咁樣
岩岩用BLUE TACK搞掂,THANKS
我唔止一隻BALL JOINT 出事了...
魂限隻GUNDAM MARK V 腳板都係BALL JOINT,最近拎出黎玩,鬆到企都要慢慢就角度先企到,變左軟腳蟹!
我無咩點玩過隻野,擺擺下就變左咁!

我隻HI-NU依家大腿都好鬆..好難企
關唔關DISPLAY事?
舊 05-21-14, 12:01 AM   #1244
clie

引用:
作者: Kaiser_rex 查看文章
我唔止一隻BALL JOINT 出事了...
魂限隻GUNDAM MARK V 腳板都係BALL JOINT,最近拎出黎玩,鬆到企都要慢慢就角度先企到,變左軟腳蟹!
我無咩點玩過隻野,擺擺下就變左咁!

我隻HI-NU依家大腿都好鬆..好難企
關唔關DISPLAY事?
我隻聖天八極擺櫃幾年,上年中拎出黎抹塵,發覺對腳鬆晒,明明無乜玩過郁過
而家隻HI NU企一陣就變一字碼,大腿係咪都可以抆出黎攝BLUE TACK?

未試過玩ROBOT魂玩得咁辛苦,之前隻NU啲關節超緊

此篇文章於 05-21-14 12:03 AM 被 clie 編輯。
舊 05-21-14, 11:32 AM   #1245
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

9月一般のPICK UPグラビアが公開

http://tamashii.jp/special/pickup/201409bacg/

舊 05-21-14, 11:39 AM   #1246
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
小麻腰
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 11:51 AM   #1247
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
腳部屈曲度

舊 05-21-14, 11:59 AM   #1248
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
屈得愈多D JOINT 位愈易軟
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 08:14 PM   #1249
Kaiser_rex

引用:
我隻聖天八極擺櫃幾年,上年中拎出黎抹塵,發覺對腳鬆晒,明明無乜玩過郁過
而家隻HI NU企一陣就變一字碼,大腿係咪都可以抆出黎攝BLUE TACK?

未試過玩ROBOT魂玩得咁辛苦,之前隻NU啲關節超緊
我見重企到就無理到了...
不過已經令我對ROBOT D 關節失去信心
舊 05-22-14, 03:49 PM   #1250
hiyoko
Crazy Gamer

笨呆果然要死全家

標籤
ROBOT魂, 蘿蔔暈

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BANDAI新品牌「ROBOT魂」丨(SIDE MS,KMF,LFO,AS,魔神,VF,EV,HL) money 收藏品討論版 1003 11-10-09 01:08 AM
HASEGAWA 1:72 VF-19A [VF-XRAVENS] mudhole 收藏品討論版 4 10-08-05 09:46 PM
Macross 1/48 VF-1S & VF-1A~ Ogre 收藏品討論版 25 12-07-03 11:41 AM
MS HOBBY 機動模型誌Vol.5 MAZINKAISER 收藏品討論版 4 07-21-03 04:47 PM

現在的時間是 05:19 AM

手機版 | APP版