Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-16-18, 10:00 AM   #2926
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 冬雨 查看文章
嗯,如果張卡有"ぽけっと"就代表有手機版
另外也可以在搜尋條件 篩選
個篩選最蠢嘅地方只可選 有 唔可以選 無

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 11:17 AM   #2927
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 蝦片人 查看文章
我打算蜀起手(其實唔知邊副deck岩新手,不肻我試控一隻馬先)
係咪呢個網有兩種卡面都print得?
https://3594t.net/datalist/?v=GENERAL
由手機版發出
蜀起手想控一馬可以試下圍6大德先既
又或者4枚呂凱/8卦,大大力
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 12:41 PM   #2928
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
轉咗玩下9卦就link到呂布

原來王表唔係SR
有無得乞返張
我想玩王表赤火

鏟手遊保平安
舊 04-16-18, 01:43 PM   #2929
蝦片人
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
4枚係咪唔好用大德
用8卦好啲?
太多卡怕控唔掂
武神又推唔推薦?
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 02:12 PM   #2930
6eo
美波様!

引用:
作者: LR猫 查看文章
轉咗玩下9卦就link到呂布

原來王表唔係SR
有無得乞返張
我想玩王表赤火
王表係乜?紡績?
唔係金黎架咩?
引用:
作者: 蝦片人 查看文章
4枚係咪唔好用大德
用8卦好啲?
太多卡怕控唔掂
武神又推唔推薦?
4枚大德無話唔得既,戰術簡單過8卦添但應對力低D

武神算係易控既,但唔岩時代... 不如玩桃園
我打緊桃園白銀錯雷關平
舊 04-16-18, 02:16 PM   #2931
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
王表係乜?紡績?
唔係金黎架咩?

我打緊桃園白銀錯雷關平
紡績,王表降臨,我起初都以為係SR
但R嚟架咋,應該係插畫啲金色劍氣搞到一眼睇上去以為係金卡

無挑園呢張EX
張呂布都未打到出嚟住

鏟手遊保平安
舊 04-16-18, 02:45 PM   #2932
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
個篩選最蠢嘅地方只可選 有 唔可以選 無
那麼只好用埋其他關鍵字

.e.g. 國家 / 兵種 / COST..

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 04-16-18 02:47 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 02:52 PM   #2933
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
那麼只好用埋其他關鍵字

.e.g. 國家 / 兵種 / COST..
講緊手遊版,佢只可能撰有手遊版
要搵邊啲無手遊版嘅就要兩個window,一個Full list,一個手遊版,咁對返邊啲無

除咗最新ver
部份都係合作類(TONY二喬,小志強)先無手遊版
但係張皇后,魏關羽又唔知點解無手遊版

鏟手遊保平安
舊 04-16-18, 03:00 PM   #2934
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
講緊手遊版,佢只可能撰有手遊版
要搵邊啲無手遊版嘅就要兩個window,一個Full list,一個手遊版,咁對返邊啲無

除咗最新ver
部份都係合作類(TONY二喬,小志強)先無手遊版
但係張皇后,魏關羽又唔知點解無手遊版
原來如此!
滅葬都冇,張皇后,令人費解

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 04-16-18 03:02 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 03:31 PM   #2935
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
原來如此!
滅葬都冇,張皇后,令人費解
畫圖條友貴咪畫少張....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 04:45 PM   #2936
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
畫圖條友貴咪畫少張....
魏關羽,滅葬係獅子猿一直都畫唔少啦,但又無手遊版

鏟手遊保平安
舊 04-16-18, 08:17 PM   #2937
番薯勤

註冊日期: Jun 2011
引用:
一直好想要手機版紅關
但出左除晃之後已經覺得冇咩需要

新手冇龍玉禁桃園啦
唔計桃園 蜀4人deck應該8掛最勁掛
但兩隻大馬要識停騎

舊 04-17-18, 01:36 AM   #2938
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
印左一隻征壓曹華
發覺1COST騎1征同2征分別真係差天共地
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 09:48 AM   #2939
GUSTAV
The One
poor

引用:
假設畫1張圖用1蚊
同一個人畫兩張 1.7-1.8
畫2張唔同圖2

貴既緊係畫多張都唔畫多個VERSION 啦:0)

舊 04-17-18, 01:51 PM   #2940
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
雷太我覺得係畫唔切
合作就預咗未必有第二張, 版權合約之類可能要再攪

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 03:34 PM   #2941
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: b_boy 查看文章
雷太我覺得係畫唔切
合作就預咗未必有第二張, 版權合約之類可能要再攪
雷太有邊張係得ver1?

雷太睇住佢有三國一代張呂蒙,到宜家啲咁好prpr嘅,進步咗太多

點解YOUTUBE有人可以實況三國嘅
見佢打一品=霸者loop,好多一品都打桃園

鏟手遊保平安

此篇文章於 04-17-18 07:22 PM 被 LR猫 編輯。
舊 04-17-18, 09:42 PM   #2942
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
雷太有邊張係得ver1?

雷太睇住佢有三國一代張呂蒙,到宜家啲咁好prpr嘅,進步咗太多

點解YOUTUBE有人可以實況三國嘅
見佢打一品=霸者loop,好多一品都打桃園
一品表示唔係對到桃園就係徐晃張遼龐德
久唔久見到呂布....
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 10:00 PM   #2943
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: kev00269270 查看文章
一品表示唔係對到桃園就係徐晃張遼龐德
久唔久見到呂布....
仲有啲下流霸咁囉

鏟手遊保平安
舊 04-18-18, 11:22 AM   #2944
6eo
美波様!

我1品反而咩都對到d
呂布 烏丸鄭 回舞 差電 蜀4 下流霸 魏武
但魏4徐晃最多
試過打9場對3場....
舊 04-18-18, 11:28 AM   #2945
GUSTAV
The One
poor

連打幾場馬單就覺得呢隻廢GAME

舊 04-18-18, 12:20 PM   #2946
6eo
美波様!

騎兵係太強勢
我覺得騎兵白兵力同攻城力減低少少會平衡d...
舊 04-18-18, 12:23 PM   #2947
GUSTAV
The One
poor

引用:
騎兵係太強勢
我覺得騎兵白兵力同攻城力減低少少會平衡d...
騎兵唔可咁易封到槍兵槍先係基本 槍中減速啦 一係迎擊麻痺啦

依家槍兵唔係弱 細槍勁 但大槍好Q廢

攻城力都要減 個D 連環後用7COST隻守你8COST 最後係對面打多D城簡直係廢GAME 之證

舊 04-18-18, 04:44 PM   #2948
LR猫
ˊ_>ˋ

弓嘅就不斷nerf,下修完攻擊將器,再下修守城將器

又睇人實況
好多魏四騎

鏟手遊保平安

此篇文章於 04-18-18 06:16 PM 被 LR猫 編輯。
舊 04-18-18, 06:19 PM   #2949
番薯勤

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
騎兵唔可咁易封到槍兵槍先係基本 槍中減速啦 一係迎擊麻痺啦

依家槍兵唔係弱 細槍勁 但大槍好Q廢

攻城力都要減 個D 連環後用7COST隻守你8COST 最後係對面打多D城簡直係廢GAME 之證
+1 最大問題係大馬

封槍 油色 白兵 攻擊輸出 乜都做曬
而家有城特技連打城都做埋

舊 04-18-18, 07:15 PM   #2950
蝦片人

註冊日期: Jul 2006
引用:
王表係乜?紡績?
唔係金黎架咩?

我打緊桃園白銀錯雷關平
決定用八卦,張苞 夏侯覇 陳到(馬超未換到)
而家得閒就入機鋪希望執到好野
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:12 PM

手機版 | APP版