Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-09-11, 06:53 PM   #101
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我同事依家都仲未訂
因為佢同我一樣都想要白色
但我就決定先入手黑
等到白色出果陣, 視乎情況賣黑換白

頭先陪佢落左3 同123問
3就話要網上落ORDER, 預定要等2星期先有貨
123就話要親身落舖搞手續, 預定要等4-6星期先有貨

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 11-09-11, 08:20 PM   #102
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
訂 iPhone 4S扣數 官網無紀錄
2011年11月09日

【記者盧勁業報道】近日全城瘋購 iPhone 4S,未知是否因購買人數過多,令蘋果電腦系統無法負荷而出現問題。有 iPhone迷向本報反映,在蘋果網站成功訂機,信用卡亦已過數,惟蘋果網站卻沒顯示訂機紀錄,有人聯絡蘋果客戶服務部要求「回水」,卻被惡言相向,職員回應「幫你唔到」,求助無門。

致電查詢被 cut線

在正常情況下,消費者在蘋果網站購買手機後,定單會出現在官網中,消費者可登入其 iTune賬戶查看定單及付運狀況,蘋果約兩至三星期就會送貨。
蘋果迷蔡先生上周五在蘋果網站訂購了四部 64GB iPhone 4S,總數 3,031.59美元,即時輸入信用卡資料付款,之後手機收到恒生銀行短訊,通知他信用卡已被扣數:「我以為已經成功訂咗,點知過幾日再 login入蘋果網站查訂機狀況,竟然發現冇紀錄。」
蔡先生大驚,致電蘋果熱線查詢卻換來一肚氣,他憤怒地說:「條線聽落似係駁咗番大陸嘅客戶服務主任度,一個好重內地口音嘅職員聽電話,好唔耐煩,問極都話唔清楚冇 record,最後仲 cut我線,我家錢又畀咗,機就唔知有冇,又唔知可以去邊度投訴,真係好嬲!」
另一蘋果迷趙先生則指,他購買兩部 64GB iPhone 4S供女朋友及自用,「訂嗰陣有埋定單編號,我仲可以 print到 order,中銀都發短訊話扣咗我約 13,000蚊港幣,但之後打去蘋果熱線問,職員竟然話我訂購唔成功,好唔合理。」
記者發現,網上各大討論區均有網民留言反映類似情況,有網民指已被過數但沒收到蘋果的確認電郵,有人擔心貨款「凍過水」,又指去年 iPhone 4開賣時也曾出現類似混亂情況。有網民表示,蘋果曾經回覆他會向無法付運的客戶退款。本報曾經就事件聯絡蘋果公司,惟至截稿仍然未獲蘋果公司回覆。
希望這裡沒有師兄中招啦!
Dangerous-boy 目前離線  
舊 11-09-11, 08:47 PM   #103
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
都搏得過呀
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
南亞人 + 強國人 = 最強組合
香港人死心罷啦!!
友壇話差人清左場喎.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 11-09-11, 08:49 PM   #104
埃及使者
玻璃般的存在

日日都有人清場
FROM香話APPLE有派人出去講
佢地一日未SET Q俾人派
全部都唔會承認係買機的
咁囉

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 11-09-11, 09:26 PM   #105
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
友壇話差人清左場喎.....
排隊有人影咗相confirm
不過清場好似冇相證實......

就算真係清咗場
啲人聽日咪又再排過囉

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 11-09-11, 09:30 PM   #106
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
訂單到出呢圖

舊 11-09-11, 11:11 PM   #107
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
揮手/
打去問,佢話會自動放返出黎wor
我只好食住花生等月結

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線  
舊 11-09-11, 11:13 PM   #108
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Adobe屈服了...Flash is dead (on mobile, at least)

Metal Gear NT 目前離線  
舊 11-09-11, 11:16 PM   #109
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
揮手/
打去問,佢話會自動放返出黎wor
我只好食住花生等月結
咁開心?

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線  
舊 11-09-11, 11:35 PM   #110
7ming_格鬥苦手
小霸王

引用:
作者: antony chan 查看文章
咁開心?
明明過左數,已經係當日0840既事,都話冇,
我都唔知佢地用咩準則而定.....

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
舊 11-09-11, 11:40 PM   #111
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
明顯係server頂唔住,撞咗你個quota去第二條友度XD

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線  
舊 11-09-11, 11:47 PM   #112
7ming_格鬥苦手
小霸王

引用:
作者: antony chan 查看文章
明顯係server頂唔住,撞咗你個quota去第二條友度XD
唉~真係激死~
最抵死打去問,條女勁驚,係咁講,其實呢_生...即係呢_生...其實呢_生....
講大話都冇技巧

舊 11-09-11, 11:51 PM   #113
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
唉~真係激死~
最抵死打去問,條女勁驚,係咁講,其實呢_生...即係呢_生...其實呢_生....
講大話都冇技巧
都冇辦法
連續幾日係咁俾人問候
做CS都係跟上面咁答

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 11-10-11, 12:04 AM   #114
7ming_格鬥苦手
小霸王

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
都冇辦法
連續幾日係咁俾人問候
做CS都係跟上面咁答
我都了解佢都係打份工~
所以我都冇
等月結出埋先算~

舊 11-10-11, 12:08 AM   #115
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
我 DBS 係 hold 左數, 一路都無過到數
小白熊 目前離線  
舊 11-10-11, 12:09 AM   #116
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
我都了解佢都係打份工~
所以我都冇
等月結出埋先算~
依家最刺激既係IFC果邊
兩條隊
南亞 本地 大陸
炒家 代排 自用
後生 中年 老人

如果聽晚12點黎個大清洗
之後放鐵馬
咁肯定上硬報紙報警都得

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 11-10-11, 12:09 AM   #117
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
收到SMC通知, 11/11有得出機 (白色64GB)
nefrezx 目前離線  
舊 11-10-11, 12:22 AM   #118
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
Apple根本就唔會理,亦都唔洗理班cs答得好唔好
佢心諗你地班友嘈完未又係死死氣咁一見有貨又去搶

舊 11-10-11, 01:02 AM   #119
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
unwire最新消息 : 警方強行清場,所有人退至中環碼頭等候 

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 11-10-11, 09:18 AM   #120
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
unwire最新消息 : 警方強行清場,所有人退至中環碼頭等候 
但係如果條隊唔承認,姐係到時鬥快跑?

舊 11-10-11, 09:32 AM   #121
草薙さん
The One

引用:
作者: 小草 查看文章
但係如果條隊唔承認,姐係到時鬥快跑?
今日較後時間應該會整條鐵馬出黎比人排隊

メモリはプライスレス
草薙さん 目前離線  
舊 11-10-11, 09:33 AM   #122
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
點解要咁辛苦買機~
其實d南亞幫多唔多人會非法居留?

DC 97 目前離線  
舊 11-10-11, 09:43 AM   #123
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: DC 97 查看文章
點解要咁辛苦買機~
其實d南亞幫多唔多人會非法居留?
因為賺得多錢,只要等下就有1k以上落袋(我唔知佢地人工幾多,但先達至少收1k以上)
依家地盤打工一日都未必有1k,仲要日灑雨淋.
比著你,你只要係一聲令下,全速無雙達陣到指定位置就確保有收入,定想出賣勞力打足一日地盤工?
但得出的成果可能係相等..

又倒轉諗下,如果要你係指定時間鬥快F5 搶 apple shop ip4s, 一野十部,每部賺1k.
你打工一個月都係搵一皮.
咁你想個個月捕一日搶十部定想日日打牛工???
就算唔係賺錢,部部平手離場,但只要2X 萬就可以換機票去旅行, 我唔賺錢只賺里數都有著數.

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-10-11, 09:47 AM   #124
草薙さん
The One

只要搵人打個電話話有班人嚮度非法集會
叫警察每個人登記身份證 / 加多個入境處職員
就可以減少部份人

メモリはプライスレス
草薙さん 目前離線  
舊 11-10-11, 09:49 AM   #125
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
只要搵人打個電話話有班人嚮度非法集會
叫警察每個人登記身份證 / 加多個入境處職員
就可以減少部份人
我驚開大片(南亞幫)

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
因為賺得多錢,只要等下就有1k以上落袋(我唔知佢地人工幾多,但先達至少收1k以上)
依家地盤打工一日都未必有1k,仲要日灑雨淋.
比著你,你只要係一聲令下,全速無雙達陣到指定位置就確保有收入,定想出賣勞力打足一日地盤工?
但得出的成果可能係相等..

又倒轉諗下,如果要你係指定時間鬥快F5 搶 apple shop ip4s, 一野十部,每部賺1k.
你打工一個月都係搵一皮.
咁你想個個月捕一日搶十部定想日日打牛工???
就算唔係賺錢,部部平手離場,但只要2X 萬就可以換機票去旅行, 我唔賺錢只賺里數都有著數.
但系唔確保有機先系大問題

DC 97 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
itunes更新iphone內mp3問題 lunn Mac 討論區 0 06-07-11 03:21 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[Iphone] Super Monkey Ball Iphone - US $9.99, 110 Level GimGim 手提遊戲機討論版 6 06-11-08 02:15 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版