Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-11, 06:06 PM   #151
tong21093126
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 小光 查看文章
點解可以咁正架, 好想快d玩呀

笑鳥
引用:
作者: diabloex 查看文章
個制作人好似美斯, 條飛龍又好似轟龍.
哈哈 我都笑左
tong21093126 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 09:20 PM   #152
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
想問下你地升lv加血,魔法定力量
仲有邊到升lv快d=o=...
同埋有冇得洗點?=o=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 09:24 PM   #153
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: 風無霜 查看文章
想問下你地升lv加血,魔法定力量
仲有邊到升lv快d=o=...
同埋有冇得洗點?=o=
你玩咩職業先,之前睇人話行殺手線可以玩30倍傷害暗殺
攪到想開過隻人玩,同埋你每次升LV之前,可以搵左npc導師升5個skill lv先
果5個額帶唔到去下個lv
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-11, 09:35 PM   #154
風無霜

引用:
作者: BlackWing 查看文章
你玩咩職業先,之前睇人話行殺手線可以玩30倍傷害暗殺
攪到想開過隻人玩,同埋你每次升LV之前,可以搵左npc導師升5個skill lv先
果5個額帶唔到去下個lv
咁個npc導師係邊架
我用緊好似豹頭個種族
舊 11-17-11, 09:37 PM   #155
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
咁個npc導師係邊架
我用緊好似豹頭個種族
之前自己係個外國網抄落來的,睇下o岩唔o岩用

02.SKill Trainer
-----------------------------Combat Skill-----------------------------

Heavy Armor
---Journeyman:Hermir Strongheart(Windhelm)
-------Expert:Gharol of Dushnikh(Reach)
-------Master:Farkas of the Companions(Whiterun)

Block Skill
-------Expert:Njade Stonearm of the companions(Whiterun)
-------Master:Larak of Mor Khazgur(Reach)

Two-Handed
-------Expert:Torbjorn Shatter-Shield(Windhelm)
-------Vikas of the companions(Whiterun)

One-Handed
---Journeyman:Amren(Whiterun)
-------Expert:Athis of the companions(Whiterun)
-------Master:Burguk of Dushnikh Yal(Reach)

Archery
---Journeyman:Faendal(Riverwood)
-------Expert:Aela the Huntress of the companions(Whiterun)
-------Master:Niruin of the Thieves Guild(Riften)

Smithing
---Journeyman:Ghorza(Markarth)
-------Expert:Balimund(Riften)
-------Master:Eorlund Gray-Mane(Whiterun)

-----------------------------Stealth Skills-----------------------------

Sneak
---Journeyman:Khayla(Khajiit Caravans)
-------Expert:Garvey(Markarth)
-------Masterelven Mallory of the Thieves Guild(Riften)

Lockpicking
-------Expert:Majhad(Khajiit caravans)
-------Master:Vex of the Thieves Guild(Riften)

Pickpocketing
---Journeyman:Ahkari(Khajiit caravans)
-------Expert:Silda the Unseen(Windhelm)
-------Master:Vipir of the Thieves Guild(Riften)

Speech
---Journeyman:Revyn Sadri(Windhelm) or Dro'marash(Khajiit Caravans)
-------Expert:Ogmund the Skald(Markarth)
-------Master:Geraud Gemaine of the Bards college(Solitude)

Alchemy
---Journeyman:Lami(Morthal)
-------Expert:Arcadia(Whiterun)
-------Master:Babette in the Dark Brotherhood Sanctuary

Light Armor
---Journeyman:Scouts-Many-Marshes(Whiterun)
-------Expert:Grelka(Riften)
-------Master:Mazir in the Dark Brotherhood sanctuary

-----------------------------Magic Skills-----------------------------

Alteration
---Journeyman:Melaran(Solitude)
-------Expertravynea of Kynesgrove(Eastmarch)
-------Master:Tolfdir of the college in Winterhold

Conjuration
---Journeyman:Runil(Falkreath)
-------Expert:Phinis Gestor of the College in winterhold
-------Master:Falion(Morthal)

Destruction
---Journeyman:Wuunferth the Unliving(Windhelm)
-------Expert:Sybille Stentor(Solitude)
-------Master:Faralda of the college in winterhold

Enchanting
-------Expert:Sergius Turrianus of the college in winterhold
-------Master:Hamal(Markarth)

Illusion
-------Expert:Atub in Largoshbur in The Rift
-------Masterrevis Neloren of the college in Winterhold

Restoration
-------Expert:Keeper Carcette(Hall of the Vigilant) of Colette Marence of the college in winterhold
-------Masteranica Pure-Spring(Whiterun)

同埋你都係確定左大約想玩咩方向職業先,怪物係有一個浮動LV
你第一次進入果個區域就會決定左怪物係咩LV,當然都有d地區怪物一開始既lv係高過主角
但如果你呢個技能升少少,果個技能又升少少攪到個四不像的話
到最後都幾惡攪下
舊 11-17-11, 11:18 PM   #156
風無霜

引用:
同埋你都係確定左大約想玩咩方向職業先,怪物係有一個浮動LV
你第一次進入果個區域就會決定左怪物係咩LV,當然都有d地區怪物一開始既lv係高過主角
但如果你呢個技能升少少,果個技能又升少少攪到個四不像的話
到最後都幾惡攪下
thank
我而家玩Kahjiit果個
不過而家lv 7
好似你話齋,果樣加d,依樣加d=.=
諗緊重唔重玩好...
舊 11-17-11, 11:28 PM   #157
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
thank
我而家玩Kahjiit果個
不過而家lv 7
好似你話齋,果樣加d,依樣加d=.=
諗緊重唔重玩好...
kahjiit好似內建+10潛行?
如果唔係差太遠的話,升到50學Assassin's Blade之後再加入兄弟會拎手套
應該仲有得攪
舊 11-18-11, 05:15 AM   #158
風無霜

引用:
kahjiit好似內建+10潛行?
如果唔係差太遠的話,升到50學Assassin's Blade之後再加入兄弟會拎手套
應該仲有得攪
去邊到打升lv快d?
舊 11-18-11, 09:41 AM   #159
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
去邊到打升lv快d?
每個技能都唔同,呢隻game個系統係你個技能用得多
果個技能就升lv,技能升夠一定數值就輪到你個人升lv嘛

so,要睇你升咩技能
潛行的話,好悶咁可以搵間只有店主一個人既店
係佢睇唔到既地方潛行後用自動移動(唔知家用機版有無)
總之搵間得店主一丁友既店,係佢背後既位置卡住移動就得
舊 11-19-11, 08:57 AM   #160
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
去邊到打升lv快d?
升Sneak有一個勁cheap既方法, 我都係上網睇同朋友話我知, 就係一開始帶你逃走條友解開左你既綑綁之後, 佢會叫你search個箱搵盔甲, 你唔好search, 喺牆上面拎把刀, 跟住狂sneak attack佢, 佢唔會死, 亦唔會反擊, 你唔嫌悶可以喺哩個位Sneak升到100

另外再後少少第一次見到隻熊, 佢咪話叫你一係靜靜雞兜路行, 一係正面交鋒, 你就喺隻熊附近sneak, 搵條橡筋cool住左控制桿, 由得你個角色對住個角落頭不斷行埋牆, 之後你可以去睇下電視呀上下網咁, 返黎應該就升夠100 但要留意你既位置唔可以離隻熊太遠, 否則唔會升, 你試下搵個位喺佢附近睇下sneak升唔升先, 如果升用橡筋

再之後叫你上山搵greybeards學shouts, 都可以用同樣方法, 但麻煩在佢地有可能死, 所以sneak attack要用赤手空拳

EDIT: 不過其實隻GAME既好處就係種族唔會限死你向邊一個方向發展, 只係初期D扶助屬性同能力有少少分別, 玩落之後你愈用得多邊個Skill就愈升得多, 可以全部升到100都得, 但perks就冇可能加晒, 因為所有技能升晒100都只係Lv 八十幾, 一個Lv一點perk比你加, 但D星座夾埋有二百幾點

此篇文章於 11-19-11 09:01 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 08:59 AM   #161
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: whassupbun 查看文章
升Sneak有一個勁cheap既方法, 我都係上網睇同朋友話我知, 就係一開始帶你逃走條友解開左你既綑綁之後, 佢會叫你search個箱搵盔甲, 你唔好search, 喺牆上面拎把刀, 跟住狂sneak attack佢, 佢唔會死, 亦唔會反擊, 你唔嫌悶可以喺哩個位Sneak升到100

另外再後少少第一次見到隻熊, 佢咪話叫你一係靜靜雞兜路行, 一係正面交鋒, 你就喺隻熊附近sneak, 搵條橡筋cool住左控制桿, 由得你個角色對住個角落頭不斷行埋牆, 之後你可以去睇下電視呀上下網咁, 返黎應該就升夠100 但要留意你既位置唔可以離隻熊太遠, 否則唔會升, 你試下搵個位喺佢附近睇下sneak升唔升先, 如果升用橡筋

再之後叫你上山搵greybeards學shouts, 都可以用同樣方法, 但麻煩在佢地有可能死, 所以sneak attack要用赤手空拳
一早講過橡筋係世紀大發明嚟,
由玩100小時、升LV100等任何掛機成就都用得著…

舊 11-19-11, 09:05 AM   #162
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
學緊溝藥 以爲英文攻略本會好似芒亨嗰啲咁列哂每樣點溝
點知佢只係講理論同俾幾個實用例子就算

過癮嘅係嘗百草 搵出藥材部分成效
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 10:03 AM   #163
whassupbun

引用:
作者: An0raku 查看文章
學緊溝藥 以爲英文攻略本會好似芒亨嗰啲咁列哂每樣點溝
點知佢只係講理論同俾幾個實用例子就算

過癮嘅係嘗百草 搵出藥材部分成效
我個friend都買左本攻略, 依家喺我手上
第85頁咪列晒邊種potion效果要邊種藥材先有
搵自己做白老鼠真係好正, 成日食完D材料之後有有害屬性, 出番inventory個角色即刻慘叫, 笑鬼死我
如果唔係睇本攻略我都唔知原來可以equip把pickaxe之後攻擊採礦, 等我之前仲戇居居等佢慢慢扑, 依家dual-welding兩把pickaxe極速採礦

舊 11-19-11, 10:30 AM   #164
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
引用:
第85頁咪列晒邊種potion效果要邊種藥材先有
Thx 我喺index查potion所以搵唔到
成日賴rockjoint所以諗住自己溝......
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 06:43 PM   #165
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
唔好勁升1樣技能, 睇住人物LVL升, 有人因為玩無限錢BUG黎升TRADE SKILL, 最後SKILL升到100, 但係冇ARMOR/ COMBAT 技能...連初階地城都打唔贏.....慢慢跟住QUEST打就OK

我自己玩到LV34, 弓87 SNEAK 92, 不過冇升ARMOR 技能, 放血放得好快, 要好少心打.....XDDDD

此篇文章於 11-19-11 06:46 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 07:25 PM   #166
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
好慢咁玩
想問上左山頂跟4個大師學龍吼,
之後其中一個開左道閘,好似要我修練一個技能,
但我完全唔知要做咩?

舊 11-19-11, 07:59 PM   #167
whassupbun

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
好慢咁玩
但我完全唔知要做咩?
叫你用新學個Whirlwind sprint, 去Magic > Shouts果度揀, 佢一開閘你就衝過去, 超簡單

舊 11-19-11, 07:59 PM   #168
風無霜

引用:
好慢咁玩
但我完全唔知要做咩?
依個要企係A字頭個人隔離
之後等個閘開門按RB衝過去就得
舊 11-19-11, 08:01 PM   #169
風無霜

引用:

EDIT: 不過其實隻GAME既好處就係種族唔會限死你向邊一個方向發展, 只係初期D扶助屬性同能力有少少分別, 玩落之後你愈用得多邊個Skill就愈升得多, 可以全部升到100都得, 但perks就冇可能加晒, 因為所有技能升晒100都只係Lv 八十幾, 一個Lv一點perk比你加, 但D星座夾埋有二百幾點
咁我過左喎...咁我依家去邊到升sneak好?
洗唔洗重玩?
舊 11-19-11, 08:42 PM   #170
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
想問第三身視點時點樣可以較個view遠些?
我唔知禁左乜,依家第三身時個人好近,個view好窄!
Thx
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 08:48 PM   #171
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-11, 08:57 PM   #172
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
叫你用新學個Whirlwind sprint, 去Magic > Shouts果度揀, 佢一開閘你就衝過去, 超簡單
哦,原來要去Shouts果度揀,我仲以為有其他操作方法
唔該晒~

舊 11-19-11, 10:38 PM   #173
maxlina

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
作者: carloslee 查看文章
想問第三身視點時點樣可以較個view遠些?
我唔知禁左乜,依家第三身時個人好近,個view好窄!
Thx
按實際R3 , 左anlog 上下較遠近
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-11, 11:29 AM   #174
whassupbun

引用:
咁我過左喎...咁我依家去邊到升sneak好?
洗唔洗重玩?
其實橡筋大法好多地方都可以用 你是但搵間屋有人就得, 我琴日先喺魔法學院D教員宿舍度趁佢地訓教果時喺床隔黎sneak, 不過升左陣就冇耐性等了, 倒不如自己落場玩

不過上面都有講, 狂升一個Skill有可能搞到隻GAME唔平均, 本官方攻略都有提你, D怪始終跟你升Lv, 如果你狂練既skill 係D non-combat skill, 咁會打得好辛苦。但係我有個friend都係出古惑狂升Sneak, 佢話依家超易打, 只要加左Sneak星座最尾個perk, 就算你打緊敵人, 日光日白喺佢正前面都好, 只要你一踎低就會唔見左, 你唔郁佢地就搵唔到你, 勁屈機

引用:
哦,原來要去Shouts果度揀,我仲以為有其他操作方法
唔該晒~
係呀新學既Shouts同魔法佢唔會自動裝備, 要自己揀

引用:
作者: maxlina 查看文章
按實際R3 , 左anlog 上下較遠近
哩隻game真係日日都學到新野
鏡頭較遠D喺野外有用呀, 成日都比D劍齒虎從後一野撲埋黎KO我

此篇文章於 11-20-11 11:31 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 11-20-11, 12:12 PM   #175
BlackWing
World Order
↘本氣度0

30倍傷害+立即鬼隱
咩都易打啦,今集殺手真係太強

聽聞附魔都幾掂
附魔有無咩方法易d屈lv?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
The Elder Scrolls Online KUTAR# PC電腦遊戲討論版 76 02-02-15 09:48 AM
上古卷軸V - The Elder Scrolls V: Skyrim darren PC電腦遊戲討論版 9 05-07-11 10:46 PM
The Elder Scrolls IV - Game of the Year Edition kevinltb PC電腦遊戲討論版 6 03-26-08 12:07 PM
Elder Scrolls IV Oblivion Video 電視遊戲討論版 26 03-27-07 08:36 PM
The Elder Scrolls 4 Oblivion畫面公開 Orphan PC電腦遊戲討論版 4 10-03-04 01:51 PM

現在的時間是 12:32 AM

手機版 | APP版