Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 08-25-04, 10:34 AM   #1
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
超級大獲!!notebook芒撞壞左!!!

好大獲!!!!!!!!!!!
尋晚俾個hdd下墜撞左落個notebook mon度之後就......(可想而知)

我只係想問一個問題,
請問仲有冇得救?個notebook仲供緊......

一億個thx!

舊 08-25-04, 10:56 AM   #2
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
什麼品牌??
不過點都好,所有人為意外都要比paths 錢的.
一般來說以iBM計...一隻全新lcd要$4XXX
街價二手nb lcd都要約$2k

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-04, 11:38 AM   #3
ase
H.P.小博士

引用:
作者: 嘿哈兒
什麼品牌??
不過點都好,所有人為意外都要比paths 錢的.
一般來說以iBM計...一隻全新lcd要$4XXX
街價二手nb lcd都要約$2k
我果部係toshiba!
NOTEBOOk都可以換芒既咩???

thx reply

舊 08-25-04, 11:40 AM   #4
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 春月
我果部係toshiba!
NOTEBOOk都可以換芒既咩???

thx reply
可以....不過現在要睇你點壞.
phy dam 就一定要錢的了.
如果不是的話你拎返去toshiba center 吧,正常在保養期內是free檢查的.

舊 08-25-04, 12:10 PM   #5
男
God of Gamer
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
>>一般來說以iBM計...一隻全新lcd要$4XXX
我入大學買個部ibm$5000左右, 爆mon要整佢話4000左右, 另加人工........(所以無整...)

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-04, 12:12 PM   #6
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 男
>>一般來說以iBM計...一隻全新lcd要$4XXX
我入大學買個部ibm$5000左右, 爆mon要整佢話4000左右, 另加人工........(所以無整...)

人為意外要收修理費的
我公司ibm NB死mon一定唔整...買過部仲抵
部死機當desktop 用就算.

舊 08-25-04, 03:35 PM   #7
ase
H.P.小博士

引用:
人為意外要收修理費的
我公司ibm NB死mon一定唔整...買過部仲抵
部死機當desktop 用就算.
頭先問左保餋果度,要$51xx.......................
我都諗住唔整,我想問可唔可以就咁將部機駁落另一個mon度用???
要點做??

唔該各位reply過我既好朋友!

舊 08-25-04, 03:48 PM   #8
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
頭先問左保餋果度,要$51xx.......................
我都諗住唔整,我想問可唔可以就咁將部機駁落另一個mon度用???
要點做??

唔該各位reply過我既好朋友!
部notebook有 vga output的話直駁mon就得

舊 08-25-04, 07:07 PM   #9
ase
H.P.小博士

引用:
作者: Hallucino
部notebook有 vga output的話直駁mon就得
vga output係點樣架??內置定外置?
需要幾錢買??

thx

舊 08-25-04, 07:12 PM   #10
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

註冊日期: Aug 2003
引用:
vga output係點樣架??內置定外置?
需要幾錢買??
thx
每部notebook機都有~ 你check下~
garuda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-04, 08:24 PM   #11
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
用vga out mon 咁就唔係notebbok啦........都係買過部啦.....

舊 08-25-04, 08:26 PM   #12
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

引用:
作者: Norm
用vga out mon 咁就唔係notebbok啦........都係買過部啦.....
我依家都係咁做wor!!!
舊 08-26-04, 12:04 PM   #13
ase
H.P.小博士

引用:
作者: garuda
每部notebook機都有~ 你check下~
我尋日試插左個mon落部notebook度,但係佢冇開著到,加上notebook mon又乜都睇唔到開左機都唔知點做....
之後按住F8開機用VGA模式是否正確???
但係就o係呢度出左問題,
用唔到640x480以上既解象度,一轉就即熄mon.....

又唔知點做,請教各位!

舊 08-26-04, 12:07 PM   #14
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
我尋日試插左個mon落部notebook度,但係佢冇開著到,加上notebook mon又乜都睇唔到開左機都唔知點做....
之後按住F8開機用VGA模式是否正確???
但係就o係呢度出左問題,
用唔到640x480以上既解象度,一轉就即熄mon.....

又唔知點做,請教各位!
個mon行唔到1024 X 768真係無野可以做...一係問人借mon 較返低個解像度先..

舊 08-26-04, 12:32 PM   #15
Zaku
The One

只係行到 640x480?!!
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 12:38 PM   #16
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
真係一個奇mon,
我個mon五年半前購入都唔止呢個像素la

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 12:47 PM   #17
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: ZONDAS
真係一個奇mon,
我個mon五年半前購入都唔止呢個像素la
以前d14'真的只有 640x 480...
係15'或者可以上到1024x768..

舊 08-26-04, 12:55 PM   #18
Zaku
The One

引用:
以前d14'真的只有 640x 480...
係15'或者可以上到1024x768..
但留意下樓主話部機仲供緊..... 段估部機唔會舊得去邊掛~
舊 08-26-04, 12:59 PM   #19
亞索龍α
Game Master

註冊日期: Feb 2003
XBox Live GamertagAzierua
供緊就應該重有保養
拿拿淋拎去整

專用坐駕改造計劃Final Part無限延期…
亞索龍α 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 01:08 PM   #20
S.W.A.T
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
你都唔算慘LA~起碼有得整.....
我同學個老豆因工作上的需要買o左部notebook($1xxxx ),
買o左唔夠1個星期就飛o左落地,去電腦店/鴨記/原廠都整唔到
依家仲供緊
S.W.A.T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 01:17 PM   #21
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

引用:
作者: S.W.A.T
你都唔算慘LA~起碼有得整.....
我同學個老豆因工作上的需要買o左部notebook($1xxxx ),
買o左唔夠1個星期就飛o左落地,去電腦店/鴨記/原廠都整唔到
依家仲供緊
玩原廠機~ 應該有1年 maintenance
舊 08-26-04, 01:20 PM   #22
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
...notebook唔係大部份都有俾人做presentation的outlet嗎...?
點會限...a

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 01:33 PM   #23
S.W.A.T
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: garuda
玩原廠機~ 應該有1年 maintenance
係整唔到 壞到整唔到
S.W.A.T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-04, 01:54 PM   #24
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: Zaku
但留意下樓主話部機仲供緊..... 段估部機唔會舊得去邊掛~
mon 喎.....唔係話佢部NB既LCD......請在頭post追下來看吧

舊 08-26-04, 01:58 PM   #25
Zaku
The One

引用:
mon 喎.....唔係話佢部NB既LCD......請在頭post追下來看吧
係喎!!
佢一路講緊跌壞個 nb mon... 跟住見佢講解像度... 等我仲無情情就套落去 nb mon 樹~
唔好意思~ 係我發左傻~

論壇跳轉

現在的時間是 01:31 PM

手機版 | APP版