Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-16, 08:48 AM   #276
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: sorlohk 查看文章
五日銷量已經多過第一集一年既銷量....
我想要中文版~
係5日多過第2集 (現在是3哦)

-----------------------------------
剛開始玩到紅白戰

我超後悔把露露提野插太多強化道具了

我插了防守+10%,迴避無限,防守無限,hp+10%

她一直在迴避 防守 又各回合自動回HP
我抽中的人物又沒有克佢系(仲要比佢克
全員圍佢,次次打到就死
佢就升lv HP 完全回覆了
佢一場由lv10升到去18

最後要按認輸

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 09:13 AM   #277
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
係5日多過第2集 (現在是3哦)

-----------------------------------
剛開始玩到紅白戰

我超後悔把露露提野插太多強化道具了

我插了防守+10%,迴避無限,防守無限,hp+10%

她一直在迴避 防守 又各回合自動回HP
我抽中的人物又沒有克佢系(仲要比佢克
全員圍佢,次次打到就死
佢就升lv HP 完全回覆了
佢一場由lv10升到去18

最後要按認輸
劇情果場輸左無影響的
同埋本身for你升lv用,只係贏左有bp
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-16, 09:52 AM   #278
pet3
The One

引用:
作者: HM 查看文章
劇情果場輸左無影響的
同埋本身for你升lv用,只係贏左有bp
由手機版發出
之後我改成防守+10%,陽動,防守無限,hp+10%
後邊幾隻放隻戰犯

兩人擋大部人

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 09-29-16, 12:25 AM   #279
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
64個鐘爆機了( 上一集55個鐘就爆埋夢幻演武啦...) , 依集D 戰鬥 突然有哂D噁心RPG 既設計, 難打唔係難打, 只不過係咁噁心你, 係咁扣你氣, 扣你最大HP,係咁停你, 召喚, 最慘係來來去去都係打個班人, 同一班人可以打3~4次........

依2集比我最大滿足就係當年既情懷..... 當年既角色, 當年既BGM, 更有歌
d bgm 位用得好好, 連夢想歌都有 仲有1個時專屬場景/戰鬥, 係3 同樣出現既情況出返同返當年既BGM, 真係淚流滿面..

對比2, 個故事緊湊得多, 當然仍唔可以同1 比, 但已經少左好多日常故事, 多左好多戰鬥

基本上無咩驚喜, 貼吧既人玩完2 既時候都猜到 6,7 成....

透, 感想
印象中大部分flag都回收哂, 但係白樓閣點解有通道去到皇宮仲係未知

女角描寫正如上邊有人講了, 肯定係阿圖衣, 其實心之妻係第二集個時開始都係不錯的, 但係去到第三集, 佢既故事只不過茶番.....

master key... 根本就係小山的禍.... 其實所謂可以得到master key 既證明係點? 只要係人類? 咁又問人原因? 問左明知係用來做壞事都仲要比佢, 最好笑係自己既鍋整到自己個女出事就叫返小白幫佢, 最後仲有埋肉身, 嘩真係咁到得!?

久遠太少描寫..... 可以發揮既空間極大, 可惜....

整個作品都叫完整, 收尾收得幾好`

此篇文章於 09-29-16 12:30 AM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-16, 01:14 AM   #280
HM

到第11關卡關
集雀高血高攻補血又周圍走
打完d血過一陣又補番

引用:
作者: tat0gd 查看文章
64個鐘爆機了( 上一集55個鐘就爆埋夢幻演武啦...) , 依集D 戰鬥 突然有哂D噁心RPG 既設計, 難打唔係難打, 只不過係咁噁心你, 係咁扣你氣, 扣你最大HP,係咁停你, 召喚, 最慘係來來去去都係打個班人, 同一班人可以打3~4次........

依2集比我最大滿足就係當年既情懷..... 當年既角色, 當年既BGM, 更有歌
d bgm 位用得好好, 連夢想歌都有 仲有1個時專屬場景/戰鬥, 係3 同樣出現既情況出返同返當年既BGM, 真係淚流滿面..

對比2, 個故事緊湊得多, 當然仍唔可以同1 比, 但已經少左好多日常故事, 多左好多戰鬥

基本上無咩驚喜, 貼吧既人玩完2 既時候都猜到 6,7 成....

透, 感想
印象中大部分flag都回收哂, 但係白樓閣點解有通道去到皇宮仲係未知

女角描寫正如上邊有人講了, 肯定係阿圖衣, 其實心之妻係第二集個時開始都係不錯的, 但係去到第三集, 佢既故事只不過茶番.....

master key... 根本就係小山的禍.... 其實所謂可以得到master key 既證明係點? 只要係人類? 咁又問人原因? 問左明知係用來做壞事都仲要比佢, 最好笑係自己既鍋整到自己個女出事就叫返小白幫佢, 最後仲有埋肉身, 嘩真係咁到得!?

久遠太少描寫..... 可以發揮既空間極大, 可惜....

整個作品都叫完整, 收尾收得幾好`

...
關於master key既事情上,ハクオロ作為神,佢既立場係中立的,對待ハク同ヴォシス呢兩個白皇繼承人候補係一視同仁,至於佢兩個得到master key會做d咩,ハクオロ原則上唔會過問,不過佢都清楚ヴォシス唔係咩好人,所以將佢個原始面具交俾ハク,亦都搵定トゥスクル大軍過去ヤマト以備不時之需,其實送面具就係佢選擇左ハク做佢繼承人既意思,面具比master key重要太多

簡單d講,ハクオロ已經係用神既角度黎睇野,佢會俾提示俾key item,但唔會直接提供協助同講答案,所有野要由人類自己解決...另外ハクオロ都有暗示舊人咀咒係自己傑作,ハク係瞭解晒前因後果先去接受面具的

クオン唔係無描寫,不過佢描寫主要都係關於對ハク既感情,自身血緣反而無咩著墨
舊 09-29-16, 09:40 PM   #281
tat0gd

引用:
到第11關卡關
集雀高血高攻補血又周圍走
打完d血過一陣又補番

...
關於master key既事情上,ハクオロ作為神,佢既立場係中立的,對待ハク同ヴォシス呢兩個白皇繼承人候補係一視同仁,至於佢兩個得到master key會做d咩,ハクオロ原則上唔會過問,不過佢都清楚ヴォシス唔係咩好人,所以將佢個原始面具交俾ハク,亦都搵定トゥスクル大軍過去ヤマト以備不時之需,其實送面具就係佢選擇左ハク做佢繼承人既意思,面具比master key重要太多

簡單d講,ハクオロ已經係用神既角度黎睇野,佢會俾提示俾key item,但唔會直接提供協助同講答案,所有野要由人類自己解決...另外ハクオロ都有暗示舊人咀咒係自己傑作,ハク係瞭解晒前因後果先去接受面具的

クオン唔係無描寫,不過佢描寫主要都係關於對ハク既感情,自身血緣反而無咩著墨
第6關突然難左好多, 卡左好耐都過唔到, 對面一協力就出唔到鍊技, 又好死高攻, 又回血... 唉.
舊 09-29-16, 10:02 PM   #282
HM

到第12關了
卡係兩部5000血既機人度(無錯,係1果堆)
出擊數唔係咁少或者少一部機人都仲有得打

引用:
第6關突然難左好多, 卡左好耐都過唔到, 對面一協力就出唔到鍊技, 又好死高攻, 又回血... 唉.
搵人做誘餌過對面,引佢地番去基佬身邊(最好係姐姐打到但冠童打唔到)
姐姐行得唔遠,冠童過晒黎之後逐隻處刑
到姐姐走到番黎已經唔係問題
舊 10-01-16, 07:03 PM   #283
tat0gd

我無去過紅白/回想升過, 我諗我最多應該去到11關, 到哂極限? 隻雀咁樣, 我諗唔到我有咩方法一波爆佢4000幾血......
舊 10-02-16, 01:08 AM   #284
HM

引用:
我無去過紅白/回想升過, 我諗我最多應該去到11關, 到哂極限? 隻雀咁樣, 我諗唔到我有咩方法一波爆佢4000幾血......
前面版友貼既無限combo
舊 10-03-16, 08:52 PM   #285
pet3
The One

媽媽那段
我和主角一起淚線崩潰OTL

我輸了

FGO 目標預算
舊 10-05-16, 01:41 AM   #286
HM

突破到12關了...又到14關卡住...
今次係クオン+1代角色+MS 1部...
舊 10-05-16, 12:30 PM   #287
tat0gd

引用:
突破到12關了...又到14關卡住...
今次係クオン+1代角色+MS 1部...
小白安名鏡, 乳近安勇氣之瞳, 劍豪安防氣絕, 雙子安檔/避法術, 皇女安死中求活, 芙迷露安檔/避法術

第二階段: 小白向右邊行, 皇女被 暴力女打一下唔死, 即爆氣, 跟著小白KO 埋暴力女,大賢憎正, 乳近唔好理貝爺, 跑洛去同胃痛打死古拉, 跟著一起收拾埋具爺, 跟著所有人一起打高達

第3階段, 小白過右邊同雙子一起打死釘宮, 打埋二"手" 流, 劍豪收拾冬瓜後, 拉 久遠去右邊小白到, 邊境女人行唔到咁快, 追唔到久遠, 跟著3打1, KO
舊 10-05-16, 06:57 PM   #288
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
其實演武邊有咁難
14同15分別都係3分鐘同5分鐘就可以過,我D人平均75級.而前面果D最花時間就係12,只有呢個我會覺得煩(我一直唔用永動機)

14靠裝備配搭只打目標
15帶抗氣絕同精神抵抗,推薦只出少數精英,出晒11人中混亂反而更煩
(除非有11個防混亂或精神抵抗,我果陣冇)

BP求其就得,裝備優先開晒兩洞,其他五圍有一半就夠

睇PO睇到我有D覺得你地玩緊0BP

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-16, 07:36 PM   #289
tat0gd

引用:
作者: Kello820 查看文章
其實演武邊有咁難
14同15分別都係3分鐘同5分鐘就可以過,我D人平均75級.而前面果D最花時間就係12,只有呢個我會覺得煩(我一直唔用永動機)

14靠裝備配搭只打目標
15帶抗氣絕同精神抵抗,推薦只出少數精英,出晒11人中混亂反而更煩
(除非有11個防混亂或精神抵抗,我果陣冇)

BP求其就得,裝備優先開晒兩洞,其他五圍有一半就夠

睇PO睇到我有D覺得你地玩緊0BP
無打過紅白, 無打過試煉, 去到15 先67LV,

打14, 重打過2 次先知要安D 咩, 最後一次都係咁回棋 我total起碼打左3~4 粒鐘
舊 10-05-16, 08:03 PM   #290
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
無打過紅白, 無打過試煉, 去到15 先67LV,

打14, 重打過2 次先知要安D 咩, 最後一次都係咁回棋 我total起碼打左3~4 粒鐘
三四個鐘咁都幾誇張=.=
我紅白只打左20次拎左獎杯就冇再打,印象中係lv30之前去打既,對而家幫助唔大

lv其實同你差唔多,大部份人我都係66
係有幾個鐘意既角色輪流用雙倍經驗值卷物,於是比其他人高左一截,大概74~76,最高果個79
17人除返開嚴格上並唔係平均lv75,岩岩只係順口

紅白同打敵人升呢太慢,我主要都係靠初回過關經驗黎升
但因為只有第一次先有,所以大家既lv唔會差距太大,正常黎講一周目大部份角色都係65以上70以下吧

呢次演武其實做得幾有意思,比假面難左同好玩左
主要都係講方法,初見慢少少正常,但未至於會差幾個鐘咁遠,應該係某D地方出左問題
特別係15,第一次冇著防氣絕精神抵抗,打左兩回合我就retire算,無謂受苦.反正又冇懲罰,經驗又照落袋

此篇文章於 10-05-16 08:45 PM 被 Kello820 編輯。
舊 10-05-16, 08:09 PM   #291
Kello820
Crazy Gamer

最近一同人傾二白獎杯,幾乎個個都會問係唔係紅白超麻煩,煩到要開新檔打
有D聽到厭

主要想刷多個萬死比劍豪用,而家打緊紅白順手CAP左幾張圖

如果有D人非得要好似上面第1張圖咁玩,我都真係冇野好講
第2張圖先係正路玩法

4500血肥雞,王子淚目XD
不過後面主力一落黎都係秒殺

無論lv30之前或60之後去打,都係10分鐘內一場
但不能否認角色抽選既影響都幾大下,有時見到冇主力角色喺自己呢邊我會重新黎過

PS.完全冇脫過裝備,打完又要重新著返,懶

此篇文章於 10-05-16 08:46 PM 被 Kello820 編輯。
舊 10-05-16, 09:11 PM   #292
tat0gd

引用:
三四個鐘咁都幾誇張=.=
我紅白只打左20次拎左獎杯就冇再打,印象中係lv30之前去打既,對而家幫助唔大

lv其實同你差唔多,大部份人我都係66
係有幾個鐘意既角色輪流用雙倍經驗值卷物,於是比其他人高左一截,大概74~76,最高果個79
17人除返開嚴格上並唔係平均lv75,岩岩只係順口

紅白同打敵人升呢太慢,我主要都係靠初回過關經驗黎升
但因為只有第一次先有,所以大家既lv唔會差距太大,正常黎講一周目大部份角色都係65以上70以下吧

呢次演武其實做得幾有意思,比假面難左同好玩左
主要都係講方法,初見慢少少正常,但未至於會差幾個鐘咁遠,應該係某D地方出左問題
特別係15,第一次冇著防氣絕精神抵抗,打左兩回合我就retire算,無謂受苦.反正又冇懲罰,經驗又照落袋

我剛剛打左轉, 最高68,66,67, 其他63~60 XD

下下對面都一下秒, 行錯一步就死, 係咁回棋, 差唔多啦

放低下先, 我都係差15, 睇下點分配對抗精神應該就差唔多
舊 10-05-16, 10:18 PM   #293
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我剛剛打左轉, 最高68,66,67, 其他63~60 XD

下下對面都一下秒, 行錯一步就死, 係咁回棋, 差唔多啦

放低下先, 我都係差15, 睇下點分配對抗精神應該就差唔多
點解會差咁遠
係唔係冇繼承前作果個雙倍經驗值特典.有用既話冇理由咁低
演武後期開雙倍一場二三千初回經驗,如果一直集中比一個人用,我估去到lv85以上都得

舊 10-05-16, 10:44 PM   #294
tat0gd

引用:
點解會差咁遠
係唔係冇繼承前作果個雙倍經驗值特典.有用既話冇理由咁低
演武後期開雙倍一場二三千初回經驗,如果一直集中比一個人用,我估去到lv85以上都得
上一集我玩PS3, 依集係PS4, cross save 唔到, so....
舊 10-05-16, 11:07 PM   #295
Kello820
Crazy Gamer

引用:
上一集我玩PS3, 依集係PS4, cross save 唔到, so....
原來係咁

=====

不過我岩岩問左個假面玩PS3既朋友,佢話佢PS4用CROSS繼承到
會唔會係有D誤會.佢話兩邊都UP上去最新PATCH就得

舊 10-06-16, 07:03 AM   #296
pet3
The One

只要2代是正版
玩ps34v都可以用"遊戲中"的save上傳

三代用任何一版本都能讀取到

FGO 目標預算
舊 10-06-16, 08:00 AM   #297
HM

15關了,無人過lv66
有繼承上集save但拎唔到加經驗值
舊 10-06-16, 08:12 AM   #298
pet3
The One

引用:
15關了,無人過lv66
有繼承上集save但拎唔到加經驗值
你上集無白金到?

白金一定有人LV50的

這集只要肯練LV 就能輕易過吧? (現在先剛剛去到久遠玩機械人)

FGO 目標預算
舊 10-06-16, 08:27 AM   #299
HM

引用:
你上集無白金到?

白金一定有人LV50的

這集只要肯練LV 就能輕易過吧? (現在先剛剛去到久遠玩機械人)
我又唔係對白金有特別執著
唔係今集夢幻演武有劇情我一早棄機
舊 10-06-16, 08:30 AM   #300
tat0gd

引用:
只要2代是正版
玩ps34v都可以用"遊戲中"的save上傳

三代用任何一版本都能讀取到
唔得, 我9月頭仲突登check 個save係無問題, up 左上psn+ 都係唔得

引用:
你上集無白金到?

白金一定有人LV50的

肯定比上集難, 唔睇人玩, 唔睇攻略前題下, 有D 關卡肯定至少都衰一次先知點玩
上集我去到last 果2 關先卡左一陣(同樣無限意去刷去升), 依集基本上除左頭1~2關, 之後差唔多關關都重打過

此篇文章於 10-06-16 08:34 AM 被 tat0gd 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] AQUAPLUS「うたわれるもの 偽りの仮面」2015年10月放送開始丨WHITE FOX制作 全2クール money 日本動漫畫討論版 257 12-18-22 01:06 PM

現在的時間是 02:11 PM

手機版 | APP版