Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-15-15, 08:58 AM   #551
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 飛機王 查看文章
今日見報紙,美麗華旅遊有九州團鹿兒島入宮崎走,但真係跟團唔係自由行
因為本身就旅行社包機,包得就實係旅行團優先,
條線開左一段時間我未聽過有自由行分享經呢兩個航點出入,
我諗就算俾你單買機票應該會勁貴,做團油水好過賣機票吧

引用:
作者: 天哈7 查看文章
11月19日(四)會坐哩班車
由布院->別府 ゆふ1号(10:02am-11:02am)

想問下用北九州jr pass的話, 可唔可以預約指定席?
我見大部分既人都係講ゆふいんの森, 唔肯定ゆふ1号可唔可以預約

定其實大部分既人都會係由布院落車? 如果係的話我坐自由席就ok了
呢d普通車你拎住張pass去坐
不過我記得上次由布院去別府d車人流相當旺

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 02:00 PM   #552
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用:
作者: Hitomi 查看文章
呢d普通車你拎住張pass去坐
不過我記得上次由布院去別府d車人流相當旺
希望自由席有位啦
thx

舊 10-15-15, 10:49 PM   #553
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
但係宮崎好似係唔記得邊間旅行社包機做旅行團~直接好似買唔到機票?
有呀.
http://www.egltours.com/pdf_src/fit/...1509080928.pdf

舊 10-18-15, 07:45 PM   #554
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
有無人試過用JTB 訂hotel房 ?

http://www.jtb.co.jp/

舊 10-18-15, 09:05 PM   #555
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
焗買PACKAGE

應該係旅行團的貨尾

舊 10-23-15, 10:53 AM   #556
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
請問各位日本通,奈良除左同鹿仔玩同埋睇古建築,仲有D咩值得睇或者玩?

去關西打算抽兩日去奈良行吓
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 07:16 PM   #557
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
請問各位大大,有冇山手線範圍既貓頭鷹Cafe介紹o下,THX

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-15, 06:07 PM   #558
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
焗買PACKAGE

應該係旅行團的貨尾
w
啱啱發現有機票單買1799?
你去門市問問啦.
http://www.egltours.com/pdf_src/fit/...1510221815.pdf

出年HX 的宮崎機會取消?

舊 10-24-15, 07:36 PM   #559
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
想問有無人去過立山,可有行程參考一下? PLAN緊一下6月去

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-15, 11:12 PM   #560
DXG
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
想問有無人去過立山,可有行程參考一下? PLAN緊一下6月去
預算多少天?要不要去埋上高地?留不留在室堂一天?
DXG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-15, 01:00 AM   #561
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 驚寂 查看文章
請問各位日本通,奈良除左同鹿仔玩同埋睇古建築,仲有D咩值得睇或者玩?

去關西打算抽兩日去奈良行吓
2日太多吧, 不過要遊哂成個山有排行

舊 10-25-15, 11:13 AM   #562
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

九州 - 熊本縣分享

馬肉刺身 - 菅乃屋
的確非常好食

more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/10/day-33.html

分唔清食咩部位啦~不過除左"馬肉"本身~~仲有鮮內臟...例如胃...心臟...肝...

舊 10-26-15, 02:53 AM   #563
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
2日太多吧, 不過要遊哂成個山有排行
我打算去行山啊!
成個山有排行你指邊個山?
依家計劃喺南奈良留3日3夜,想等京都D龐大遊客潮冇咁勁先上去
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 04:57 AM   #564
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: DXG 查看文章
預算多少天?要不要去埋上高地?留不留在室堂一天?
暫時打算7日6夜。下年6月頭睇雪牆。 可能住室堂。之後都應該去埋金澤同高地。如時間許可就去埋白村鄉吧。
不過如果去埋成日搬行李又係問題

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 02:08 PM   #565
Hunter

註冊日期: Jan 2002
http://www.jreast.co.jp/tc/tokyowidepass/index.html

JR關東地區通票將從2015年12月19日(週六)脫胎換骨,以「JR東京廣域周遊券」全新登場。
於2015年12月18日(週五)前開始使用的旅客請使用JR關東地區通票。

10, 000日圓連續3日使用

==================================

今年先第1次用, 覺得幾抵
估唔到咁快就話加價

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-15, 10:53 AM   #566
天哈7
Game Master
大塚小愛

下星期日出發去廣島+北九州了
今年紅葉好似遲左, 希望天公造美啦

好期待御船山夜紅葉祭

舊 11-06-15, 11:21 AM   #567
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

御船山夜祭舊年去完~係唔錯~~
而且地方大~要"攝"位影相都唔算大難
我地都換到幾個位影相

不過日頭就無咩特別...我地買日夜劵下午踩到夜晚7點閃人

other : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/07/day-24.html

舊 11-06-15, 11:29 AM   #568
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
御船山夜祭舊年去完~係唔錯~~
而且地方大~要"攝"位影相都唔算大難
我地都換到幾個位影相

不過日頭就無咩特別...我地買日夜劵下午踩到夜晚7點閃人

other : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/07/day-24.html

我一早已經參考左你個blog
我應該6點左右到, 8點會走
係擔心個日會多人 (21/11係日本假期), 不過好在地方大, 應該唔會太迫

舊 11-06-15, 09:13 PM   #569
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 天哈7 查看文章
我一早已經參考左你個blog
我應該6點左右到, 8點會走
係擔心個日會多人 (21/11係日本假期), 不過好在地方大, 應該唔會太迫
6點又太晏wo~~我驚你影唔到magic hour

影magic hour好過影夜晚

舊 11-16-15, 12:07 AM   #570
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
11月尾-12月頭
去東京5日4夜....住新宿
女朋友話想去日歸溫泉,有冇咩推介??
熱海,箱根適唔適合日歸??
同埋呢兩個地方有咩景點睇??
最好可以影下相睇下紅葉啦(如果有)

舊 11-16-15, 09:11 AM   #571
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

番來了
貼幾張大圖

仙台
仙台城

大崎八幡宮入口

日光
神橋

戦場ヶ原

竜頭の滝

中禅寺湖

日光真係好靚,希望有機會春天時再去多一次戦場ヶ原

舊 11-23-15, 03:12 PM   #572
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
下個月就去九州了,今次只去北九州(計晒搭車時間,得9日落唔到南九州玩 ORL )

DAY1 : 博多->佐賀(hotel)
DAY2 : 佐賀->豪斯登保->佐世保(hotel)
DAY3 : 長崎->博多天神(Hotel)
DAY4 : 由布院(即日來回)->博多天神(Hotel)
DAY5 : 太宰府->博多(hotel)
DAY6:熊本(Hotel)
DAY7 : 黑川(Hotel)
DAY8 : 門司港,小倉->博多(Hotel)
DAY9 : 回香港

行程咁樣有冇的大問題?
今次係誇年自由行,的酒店真係好貴,有好多日子都要睇酒店錢做人。。
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:04 PM   #573
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: 飛機王 查看文章
下個月就去九州了,今次只去北九州(計晒搭車時間,得9日落唔到南九州玩 ORL )

DAY1 : 博多->佐賀(hotel)
DAY2 : 佐賀->豪斯登保->佐世保(hotel)
DAY3 : 長崎->博多天神(Hotel)
DAY4 : 由布院(即日來回)->博多天神(Hotel)
DAY5 : 太宰府->博多(hotel)
DAY6:熊本(Hotel)
DAY7 : 黑川(Hotel)
DAY8 : 門司港,小倉->博多(Hotel)
DAY9 : 回香港

行程咁樣有冇的大問題?
今次係誇年自由行,的酒店真係好貴,有好多日子都要睇酒店錢做人。。
由布院你都係咬緊牙關住一晚啦
同埋長崎可以睇下比多一日,都幾多野行
反而太宰府我我覺得麻麻地

舊 11-24-15, 08:44 AM   #574
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: maxwaver 查看文章
由布院你都係咬緊牙關住一晚啦
同埋長崎可以睇下比多一日,都幾多野行
反而太宰府我我覺得麻麻地
由布院個行程我係重諗緊(比較想搭由布院之森架車ONLY XD)
長崎我都覺唔夠,但我真係遲左去搵酒店(10月頭先搵),DAY4 果日其實係12/31,酒店真係貴到爆炸,平果的真係唔想住 ( 之前有陰影 )
太宰府係諗緊1/1 有邊度去
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-15, 10:21 PM   #575
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

係HX website 訂左宮崎入,熊本走.
去九州又多幾個選擇 w

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 04:43 PM

手機版 | APP版