Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-14, 11:28 AM   #126
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Trevor Ariza 4 yr 32M 去火箭

gasol 去bulls, 要特赦boozers 先會簽

jazz match 返 Gordon Hayward,
小蜜鋒即刻簽了Marvin Williams 2yr 14m, 似乎對jazz兵情有獨鍾

Anthony Morrow 3yr 10m 去 thunder
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 12:03 PM   #127
Penny仔

Paul Pierce Agrees To Sign With Wizards

.........震驚
舊 07-13-14, 12:05 PM   #128
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Paul Pierce Agrees To Sign With Wizards

.........震驚
咁搞法 GARNETT一係CLIPS一係退咋喎...
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 12:07 PM   #129
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章
咁搞法 GARNETT一係CLIPS一係退咋喎...

KG一係退休, 或者要nets buy out 先走得
舊 07-13-14, 01:29 PM   #130
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
想問下
今年d星頂薪22至2300萬
點解kobe可3000萬?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 02:18 PM   #131
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Rockets 追星不成仲弱過上年。

Mavs 有啲睇頭!
Bulls 簽到gasol拍住Noah, 前場組織能力超高!十足十當年帝王divacs + webber 咁
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 02:20 PM   #132
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: DC 97 查看文章
想問下
佢好似兩年每年2千4
舊 07-13-14, 02:37 PM   #133
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
如果Bulls特赦Boozers, Suns去兢價啱唔啱用呢?可以同 Dragic打pick & roll.

PP去Wizards是狙擊LBJ的嗎?

下年東岸有返d睇頭,應該唔會一隊獨大....?
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-14, 03:37 PM   #134
srx
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
想問下
今季岩岩完呢份約係跟舊 CBA 先可以 3000 萬
黎緊呢季先開始佢舊年簽果兩年 extension
srx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 02:57 AM   #135
JMi

結果DENG去埋HEAT 20M兩年
MELO都正式簽返KNICKS 唉
舊 07-14-14, 06:24 AM   #136
JMi

ROCKETS唔MATCH
MAVS執到PARSONS返來了

到底家陣ROCKETS想點呢 個個TARGET都簽晒啦喎 lol
舊 07-14-14, 06:27 AM   #137
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
ROCKETS唔MATCH
MAVS執到PARSONS返來了

到底家陣ROCKETS想點呢 個個TARGET都簽晒啦喎 lol
昨日簽左Ariza啦

舊 07-14-14, 06:28 AM   #138
JMi

引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
昨日簽左Ariza啦
又係... 基本上同類型

唔太震撼 睇完都唔記得 XD
舊 07-14-14, 09:38 AM   #139
Penny仔

引用:
又係... 基本上同類型

唔太震撼 睇完都唔記得 XD
因為預左佢過2季就比人換走...
舊 07-14-14, 12:40 PM   #140
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

如果Hayward呢d都可以max,Chandler Parsons絕對值15m一年。
呢幾年俾個智障教練帶都ok,我諗俾Rick Carlisle 作用同進步應該更大。

Ariza基本上係contract year先俾貨,西岸競爭太強,不進則退,而家Rockets仲差過上年。
季後賽應該都仲入到,但排名可能會跌到第7第8位。

此篇文章於 07-14-14 02:44 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 07-14-14, 04:36 PM   #141
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
下年 MAVS 好似仲強過 rockets?!
PG 廢頓 (最弱的位)
SG Ellis
SF Parsons
PF Dirk
C Chandler

後備又有 marion, wright

反而 rockets 就補弱 ... 執返個 ariza 算佢好彩 ...
又無左 lin + asik
即管睇下有無第二個 PG lead bench 同埋有無後備 C 頂超人

唔知超人下年會唔會叫 trade me??

另外希望 lakers 下年會再出 hollywood night 波衫!!
咁可以買件 lin

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 05:24 PM   #142
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
下年 MAVS 好似仲強過 rockets?!
PG 廢頓 (最弱的位)
SG Ellis
SF Parsons
PF Dirk
C Chandler

後備又有 marion, wright

反而 rockets 就補弱 ... 執返個 ariza 算佢好彩 ...
又無左 lin + asik
即管睇下有無第二個 PG lead bench 同埋有無後備 C 頂超人

唔知超人下年會唔會叫 trade me??

另外希望 lakers 下年會再出 hollywood night 波衫!!
咁可以買件 lin
我估佢地會再諗辦法簽另一件PG, 好難對Felton寄予厚望...
又或者索性用Devin Harris打正選?

on paper 呢個陣容的確見得下人, 但係好多隱憂
舊 07-14-14, 08:27 PM   #143
Penny仔

heat 今日一口氣續Birdman, Mario Chalmers
然後再簽入Deng
之後應該會續返Wade 同 Haslem, 再加埋Granger 同 McRoberts,班底大致上係咁啦
其實同上年差不多....但Deng 唔係LBJ
如果靠Wade 代替LBJ 發板,佢大概半季都頂唔住
下季heat 打法會點改值得留意...
舊 07-15-14, 12:52 AM   #144
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
Rockets 依家想拎 love/rondo
但我唔知佢拎到 d 乜同人 trade ...

真係想睇佢乜都 trade 唔到下年 playoff 又立刻 bye bye

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 11:48 AM   #145
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
boozer肯定bye bye架啦,睇下咩形式咁解…
melo唔嚟都預咗,簽gasol都係好事,補強bulls個前場先,後場要補強比較容易。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 01:44 PM   #146
Penny仔

引用:
作者: 阿聰 查看文章
boozer肯定bye bye架啦,睇下咩形式咁解…
melo唔嚟都預咗,簽gasol都係好事,補強bulls個前場先,後場要補強比較容易。
Bulls仲簽左Mirotic,內線應該夠用既
McDermott ok既話, dunleavy 應該都會放

不過冇左Augustin,呢個位要再搵
舊 07-15-14, 02:04 PM   #147
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Bulls仲簽左Mirotic,內線應該夠用既
McDermott ok既話, dunleavy 應該都會放

不過冇左Augustin,呢個位要再搵
內線應該夠人用,而且變化都可以好多。
McDermott睇落似係強化版Korver,希望教練能夠多用。

我覺得bulls除咗要補返augustin個位之外,仲差個sg。只有butler + snell人手唔夠。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-14, 11:10 PM   #148
JMi

PARSONS公開話ROCKETS好唔比面佢 完全唔當佢可以做BIG3
喂喂... 你當自己係BOSH定MELO
人地唔出900K要你打多年 你無啦啦袋多十幾銶美金一年 仲要係度嘈? 傻的嗎
舊 07-15-14, 11:52 PM   #149
JMi

終於明PP點解去WIZARD
原來係想CAVS對WIZ呢個MATCHUP好似以前咁有返D睇頭 XD
舊 07-15-14, 11:57 PM   #150
Penny仔

引用:
PARSONS公開話ROCKETS好唔比面佢 完全唔當佢可以做BIG3
喂喂... 你當自己係BOSH定MELO
人地唔出900K要你打多年 你無啦啦袋多十幾銶美金一年 仲要係度嘈? 傻的嗎
當日DH12加盟火箭, Parsons亦好似有充當說客
原本諗住今年打得好可以加人工+確立自己隊中地位
Parsons經營左咁耐,結果轉個頭被wfc...
追完melo,衰左之後走去追3弟,自己都唔知排到第幾
佢肯定條氣唔順架喇...火箭口就話仍然會續parsons, 但實際上大家心照

Parsons唔同林書豪,呢條友唔係善類
火箭本身因為林書豪已經陷入公關災難, Parsons唔會放過機會再踩多腳

不過火箭對人冇情, 人地自然對你冇義.....好fair啦

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 08:21 PM

手機版 | APP版