Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
GN00508771 11:58 AM 02-02-19
我諗如果冇你口中既「垃圾外傳七代」既話
今集亦都有可能唔會誕生、麻煩尊重一下你自己都喜愛既遊戲系列
血之淚 12:38 PM 02-02-19
作者: GN00508771:
我諗如果冇你口中既「垃圾外傳七代」既話
今集亦都有可能唔會誕生、麻煩尊重一下你自己都喜愛既遊戲系列
同佢講道理都㗰氣,佢會選擇性失明
最經典都係真三八個討論,呢度都算,巴哈都見到類似文筆
LTKS 12:41 PM 02-02-19
作者: 權愛真:
(略)
5. 敵人個頭硬過鋼鐵?爆頭既設定差到無倫……變相亦令技術性減低。
正正係限制大咗先需要「技術」。
記憶、計算,從而逃走,仲需要埋臨場反應嘅「求生」

RE:2要嘅技術唔係你想嘅咁解

我唔知你心目中嘅BIO係咩類型
但掃蕩喪屍唔係BIO主旨
真!DC 12:45 PM 02-02-19
1,4同意
其他唔回了
GN00508771 12:59 PM 02-02-19
作者: 血之淚:
同佢講道理都㗰氣,佢會選擇性失明
最經典都係真三八個討論,呢度都算,巴哈都見到類似文筆
原來有前科
失敬失敬
Marco 01:50 PM 02-02-19
垃圾七代?垃圾得過五同埋六?
根本第七集完全睇到 CAPCOM 將 biohazard 系列新生化嘅決心
舊果班主角,故事,橫跨二十年
真係你唔悶我都厭
如果一直起用舊角色舊故事,都唔知點繼續做 biohazard 8, biohazard 9......
真!DC 02:09 PM 02-02-19
BIO7令我重新對BIO系列有番希望
今次RE2用番同一遊戲方向我好滿意, 新舊玩法融合倒

比較不滿係改到兩個主角冇乜交流
A同B線又MATCH唔倒變左4條平行世界線

要用舊角色都用SHERRY 同JAKE好了
其他角色都老了唔好要佢地再上前線
STRIFE 02:27 PM 02-02-19
Bio7唔玩第一身既我就skip
就其他遊戲故事方面黎講冇問題喎

Rebecca幾時出番黎?
GP03D 02:34 PM 02-02-19
咁佢d觀點我有d都認同既,7我直情冇玩,因為第一身搞唔掂

其實有呢d remake都啱好多我地呢d老餅,不過真係有大把進步空間,同埋如果冇玩過以前個集既話真係會有d迷,故事cut左太多。。
GP03D 02:35 PM 02-02-19
作者: STRIFE:
Bio7唔玩第一身既我就skip
就其他遊戲故事方面黎講冇問題喎

Rebecca幾時出番黎?
rebecca
rebecca有喎。。。
佢張靚相

シェンムー 03:05 PM 02-02-19
5,6就一定係垃圾,7唔叫bio其實無問題,我都打左一陣無玩了

Sent from my iPhone using Gaforum
zzzdx 03:20 PM 02-02-19
作者: シェンムー:
5,6就一定係垃圾,7唔叫bio其實無問題,我都打左一陣無玩了

Sent from my iPhone using Gaforum
不能同意更多

另外幾位師兄都話5同6係垃圾,我想加埋隻4落去
真!DC 03:21 PM 02-02-19
改叫 biohazard VR (支援非vr mode)
由手機版發出
シェンムー 03:27 PM 02-02-19
作者: zzzdx:
不能同意更多

自從出左5/6後,4已變神作了

ComeLOLoh 04:30 PM 02-02-19

Akira 明 05:10 PM 02-02-19
作者: zzzdx:
不能同意更多

BIO應該由4開始轉型,無記錯個年代有唔少用後方視點玩既動作槍GAME
(個人較有印象係GEAR OF WAR),掉怪打寶,武器商人,但至少有D智力謎題玩下
不過就無咗異次元箱,成過流程一本道,唔使同一地方來來回回煩安置道具(最多執行李位)

5,6就完全打喪屍(其實已經唔係喪屍.係寄生體)一直線,主角們都超能力化
所謂既謎題都已經唔係考智力,都係一個去A點,一個去B點開門,
同埋一隻恐怖GAME有得二人合作,已經唔叫恐怖(除非你遇到個豬隊友)

4至少仲有BIO味,5,6就完全無(係搵返班主要角色),或者CAP廠都知衰,係3DS出隻REV
點知又受歡迎又話有返BIO味,結果食住條水,明明一機獨享變全機種制霸

7明顯受OUTLAST,PT,再加上谷VR,好唔好玩,有無BIO味就真係睇玩家接唔接受到
(所以當時就整隻KITCHEN試水溫)

如果係先由4開始玩動作派既BIO.再玩返迷宮派既元祖BIO,可能真係未必適應
大懶財 05:32 PM 02-02-19
肩越式動作射擊潮流應該算係bio4帶起
TSZ 05:42 PM 02-02-19
作者: 大懶財:
肩越式動作射擊潮流應該算係bio4帶起
系, GEAR OF WAR制作人都表明視點系受bio4啟發,4系好多人心中神作,不過吾鍾意呢類型game既人就無得講
aquarius 05:57 PM 02-02-19
bio4之前應該都有同類型FPS game?

不過bio唔只玩恐怖玩打喪屍
我like佢由2開始嗰B級爆谷片流程,愈玩愈爽

ComeLOLoh 06:12 PM 02-02-19
無記錯第一隻越肩式動作game係Red Dead Revolver。
第二隻係Biohazard 4。

Red Dead Revolver個越肩式動作畫面公佈左無耐,就Bio4都公開越肩式畫面。
我記得當年我見到之後話正呀,用番Red Dead Revolver個種越肩式方度。

有錯指正,但好似n年前係呢個壇post過。定另一個?
aquarius 06:16 PM 02-02-19
作者: ComeLOLoh:
無記錯第一隻越肩式動作game係Red Dead Revolver。
第二隻係Biohazard 4。

Red Dead Revolver個越肩式動作畫面公佈左無耐,就Bio4都公開越肩式畫面。
我記得當年我見到之後話正呀,用番Red Dead Revolver個種越肩式方度。

有錯指正,但好似n年前係呢個壇post過。定另一個?

赤兵尉SETH 06:17 PM 02-02-19
彈盡可以試下

大懶財 06:29 PM 02-02-19
肩越式真係劃時代設計,想當年我都係因為生化4買GC
STRIFE 06:53 PM 02-02-19
Bio3到4明顯係正面進化黎
未必人人buy,但係真係一個劃時代設計呢點應該冇人質疑
小昭Teddy 08:12 PM 02-02-19
作者: 赤兵尉SETH:
彈盡可以試下

其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面