Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-02-19, 11:58 AM   #676
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我諗如果冇你口中既「垃圾外傳七代」既話
今集亦都有可能唔會誕生、麻煩尊重一下你自己都喜愛既遊戲系列

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 12:38 PM   #677
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: GN00508771 查看文章
我諗如果冇你口中既「垃圾外傳七代」既話
今集亦都有可能唔會誕生、麻煩尊重一下你自己都喜愛既遊戲系列
同佢講道理都㗰氣,佢會選擇性失明
最經典都係真三八個討論,呢度都算,巴哈都見到類似文筆
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 12:41 PM   #678
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 權愛真 查看文章
(略)
5. 敵人個頭硬過鋼鐵?爆頭既設定差到無倫……變相亦令技術性減低。
正正係限制大咗先需要「技術」。
記憶、計算,從而逃走,仲需要埋臨場反應嘅「求生」

RE:2要嘅技術唔係你想嘅咁解

我唔知你心目中嘅BIO係咩類型
但掃蕩喪屍唔係BIO主旨

此篇文章於 02-02-19 12:59 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 12:45 PM   #679
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
1,4同意
其他唔回了

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 12:59 PM   #680
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 血之淚 查看文章
同佢講道理都㗰氣,佢會選擇性失明
最經典都係真三八個討論,呢度都算,巴哈都見到類似文筆
原來有前科
失敬失敬

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 01:50 PM   #681
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

垃圾七代?垃圾得過五同埋六?
根本第七集完全睇到 CAPCOM 將 biohazard 系列新生化嘅決心
舊果班主角,故事,橫跨二十年
真係你唔悶我都厭
如果一直起用舊角色舊故事,都唔知點繼續做 biohazard 8, biohazard 9......

舊 02-02-19, 02:09 PM   #682
真!DC
Banned User
奉行我道

BIO7令我重新對BIO系列有番希望
今次RE2用番同一遊戲方向我好滿意, 新舊玩法融合倒

比較不滿係改到兩個主角冇乜交流
A同B線又MATCH唔倒變左4條平行世界線

要用舊角色都用SHERRY 同JAKE好了
其他角色都老了唔好要佢地再上前線

此篇文章於 02-02-19 02:13 PM 被 真!DC 編輯。
舊 02-02-19, 02:27 PM   #683
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Bio7唔玩第一身既我就skip
就其他遊戲故事方面黎講冇問題喎

Rebecca幾時出番黎?

舊 02-02-19, 02:34 PM   #684
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
咁佢d觀點我有d都認同既,7我直情冇玩,因為第一身搞唔掂

其實有呢d remake都啱好多我地呢d老餅,不過真係有大把進步空間,同埋如果冇玩過以前個集既話真係會有d迷,故事cut左太多。。

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 02:35 PM   #685
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: STRIFE 查看文章
Bio7唔玩第一身既我就skip
就其他遊戲故事方面黎講冇問題喎

Rebecca幾時出番黎?
rebecca
rebecca有喎。。。
佢張靚相

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 03:05 PM   #686
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
5,6就一定係垃圾,7唔叫bio其實無問題,我都打左一陣無玩了

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 02-02-19, 03:20 PM   #687
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: シェンムー 查看文章
5,6就一定係垃圾,7唔叫bio其實無問題,我都打左一陣無玩了

Sent from my iPhone using Gaforum
不能同意更多

另外幾位師兄都話5同6係垃圾,我想加埋隻4落去

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 03:21 PM   #688
真!DC
Banned User
奉行我道

改叫 biohazard VR (支援非vr mode)
由手機版發出

此篇文章於 02-02-19 03:24 PM 被 真!DC 編輯。
舊 02-02-19, 03:27 PM   #689
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: zzzdx 查看文章
不能同意更多

自從出左5/6後,4已變神作了

舊 02-02-19, 04:30 PM   #690
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 02-02-19, 05:10 PM   #691
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: zzzdx 查看文章
不能同意更多

BIO應該由4開始轉型,無記錯個年代有唔少用後方視點玩既動作槍GAME
(個人較有印象係GEAR OF WAR),掉怪打寶,武器商人,但至少有D智力謎題玩下
不過就無咗異次元箱,成過流程一本道,唔使同一地方來來回回煩安置道具(最多執行李位)

5,6就完全打喪屍(其實已經唔係喪屍.係寄生體)一直線,主角們都超能力化
所謂既謎題都已經唔係考智力,都係一個去A點,一個去B點開門,
同埋一隻恐怖GAME有得二人合作,已經唔叫恐怖(除非你遇到個豬隊友)

4至少仲有BIO味,5,6就完全無(係搵返班主要角色),或者CAP廠都知衰,係3DS出隻REV
點知又受歡迎又話有返BIO味,結果食住條水,明明一機獨享變全機種制霸

7明顯受OUTLAST,PT,再加上谷VR,好唔好玩,有無BIO味就真係睇玩家接唔接受到
(所以當時就整隻KITCHEN試水溫)

如果係先由4開始玩動作派既BIO.再玩返迷宮派既元祖BIO,可能真係未必適應
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 05:32 PM   #692
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
肩越式動作射擊潮流應該算係bio4帶起

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 05:42 PM   #693
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: 大懶財 查看文章
肩越式動作射擊潮流應該算係bio4帶起
系, GEAR OF WAR制作人都表明視點系受bio4啟發,4系好多人心中神作,不過吾鍾意呢類型game既人就無得講

舊 02-02-19, 05:57 PM   #694
aquarius
Game Master

bio4之前應該都有同類型FPS game?

不過bio唔只玩恐怖玩打喪屍
我like佢由2開始嗰B級爆谷片流程,愈玩愈爽

aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 06:12 PM   #695
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
無記錯第一隻越肩式動作game係Red Dead Revolver。
第二隻係Biohazard 4。

Red Dead Revolver個越肩式動作畫面公佈左無耐,就Bio4都公開越肩式畫面。
我記得當年我見到之後話正呀,用番Red Dead Revolver個種越肩式方度。

有錯指正,但好似n年前係呢個壇post過。定另一個?

舊 02-02-19, 06:16 PM   #696
aquarius
Game Master

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
無記錯第一隻越肩式動作game係Red Dead Revolver。
第二隻係Biohazard 4。

Red Dead Revolver個越肩式動作畫面公佈左無耐,就Bio4都公開越肩式畫面。
我記得當年我見到之後話正呀,用番Red Dead Revolver個種越肩式方度。

有錯指正,但好似n年前係呢個壇post過。定另一個?

aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 06:17 PM   #697
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
彈盡可以試下

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 06:29 PM   #698
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
肩越式真係劃時代設計,想當年我都係因為生化4買GC

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-19, 06:53 PM   #699
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Bio3到4明顯係正面進化黎
未必人人buy,但係真係一個劃時代設計呢點應該冇人質疑

舊 02-02-19, 08:12 PM   #700
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
彈盡可以試下

其實係咪等時間過????
我頭先打到冇晒彈, 用刀仔片佢原來咁岩我又係企佢左手邊, 片左一陣蘇玉華就俾左支火箭砲俾我

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 08:04 PM

手機版 | APP版