Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-18, 01:33 PM   #176
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實V嘅大和號戰闘動畫係做得出色嘅
PS4都去到後期機戰都應該要做到呢種水準

奈何其他都只係重用PS3 Z嘅場面多(可能銷量問題做唔起全部翻新)

機戰DD中文
https://www.youtube.com/watch?v=HT_ptps7bR8

此篇文章於 11-20-18 01:35 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 01:34 PM   #177
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Bx ux咪冇馬沙寶爺
都好評
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 01:54 PM   #178
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
gundam nt開始之後估計有下隻機戰
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:01 PM   #179
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: HM 查看文章
先唔講資源再用果批
今次參戰作明顯有下一番功夫揀過
要彈既都係唔知出黎做乜既G7同連續三次出場既勇者特急
無seed無00無獨角獸無macross無天使龍無鐵孤無國家隊要還神啦
唔明有咩好鬧

不過要鬧
都係鬧無OG囉
泰勇氣係twitter叫左幾耐黑天使呀

劇本越爛,越要入機戰喎
你睇下小真真終於有得做返主角個效果幾好

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:03 PM   #180
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
dc出3d個時你們又唔o岩...
畫靚d又話重用...
好難服侍喎....
見識過龍珠fighter 個style
依家用3D 應該 okay 掛
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:05 PM   #181
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
講到招式迫力
呢幾代戰鬥畫面好多時手部動作離奇地生硬
打擊感又怪(至從手制唔識震,hp唔係每hit都扣)

但係望下隻dd,
隻eva,art-7,zeta,nu又做得好唔錯囉
證明根本唔係做唔到既問題
奈何時代就係課金賺大錢
大家嫌招式睇多幾次悶,
我相信變成課金果陣,
新玩家出住招ssr beam saber都異常高潮
關卡難度仲有一定保證,
唔課唔農唔駛旨意過關

由手機版發出

此篇文章於 11-20-18 02:08 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:16 PM   #182
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 真!DC 查看文章
Bx ux咪冇馬沙寶爺
都好評
由手機版發出
好似3DS先係咁???
仲要係地形2D...呢下好緊要...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:17 PM   #183
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
由手機版發出
果隻3D好似話仲煩過手繪?
由手機版發出
舊 11-20-18, 02:17 PM   #184
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: gingq7 查看文章
我覺得鐵三角:阿寶+甲兒+流龍馬, 真係不能沒有
證明你係舊世代人....雖然我都係....
舊 11-20-18, 02:19 PM   #185
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
由手機版發出
而加集集都插要佢重畫...比你係笨大你覺得應該點做..
REMAKE F完結篇算啦...
舊 11-20-18, 02:20 PM   #186
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
zeta,nu本家有電池人做對比
會覺得DD唔錯既應該係盲

DD畫面係廉價式3D轉2D,曲線多既機仔細睇會睇得出多邊形既角

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count

此篇文章於 11-20-18 02:26 PM 被 強化人間ですの~★ 編輯。
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:27 PM   #187
真!DC
Banned User
奉行我道

DD睇過落以前g gen果種做法
3D model cap 2D圖?
定格睇T哩邊好好多
不過DD節奏比較好冇咁累贅
由手機版發出
舊 11-20-18, 02:30 PM   #188
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
以手遊來說dd戰斗畫面是不錯

記著是「手遊」來說

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:44 PM   #189
gingq7

註冊日期: May 2008
比我係笨大都將資源放落DD度而唔會揀T
手機game成本低, 又keep住有現金流入

如果將來DD成功的話, 主機版權作應該就可以bye bye或幾年先出一隻 (OG就更加唔駛諗)

但其實只要課金程度和農度不太離譜, 對玩家黎講都有好處,
起碼機戰唔會消失, 參戰作品極多, 劇情上亦應該唔會比主機版縮水, 戰鬥演出理論上亦唔會縮水(只要錢到位), 難度亦應該會比主機版難
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 02:46 PM   #190
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
以手遊來說dd戰斗畫面是不錯

記著是「手遊」來說
一開始FGO的戰鬥演出都係很流, 但只要錢到位, 都可以越整越華麗
手機呢個媒體用來做機戰理論上係足夠有餘
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 03:04 PM   #191
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
今次到底仲有無得用鐵也
原作:
連大絕都唔批準用
OP前被捉
全程被綁
最後被救之後只用過一次合體技
寺田昨晚講左會有既 連唔批准用既招都會整埋

————————
命を懸けて護るべき故郷――それは地球(TERRA)だ

就算寺田話機戰T個T 唔係寺田個T

但一樣有人(包括我)估呢段係咪真係寺田既SOS

—————————
唔係話ALPHA唔好玩
但ALPHA3戈陣咪重多空氣、連續參戰 點解戈陣冇咁多人嘈w
幾時都話遊戲業界衰退、玩家都要負好大責任。尤其亞洲地區係唔係都鬧左先

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 03:09 PM   #192
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
比我係笨大都將資源放落DD度而唔會揀T
手機game成本低, 又keep住有現金流入

如果將來DD成功的話, 主機版權作應該就可以bye bye或幾年先出一隻 (OG就更加唔駛諗)

但其實只要課金程度和農度不太離譜, 對玩家黎講都有好處,
起碼機戰唔會消失, 參戰作品極多, 劇情上亦應該唔會比主機版縮水, 戰鬥演出理論上亦唔會縮水(只要錢到位), 難度亦應該會比主機版難

而且手遊嘅定期event
多元世界次元震就變得合理化..

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 03:10 PM   #193
真!DC
Banned User
奉行我道

Alpha3係系列作情況唔同
故事連續落上集角色失蹤左反而唔正常

單集作品你每玩一集玩家都要自己腦內reset過晒角色關係
集集都係果班人發生差不多但又有d唔同既劇情會好煩厭同認知混亂
由手機版發出
舊 11-20-18, 03:11 PM   #194
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
一開始FGO的戰鬥演出都係很流, 但只要錢到位, 都可以越整越華麗
手機呢個媒體用來做機戰理論上係足夠有餘
但笨大既手遊都無邊隻愈攪愈好
FGO 起初成日死機,係賺到大錢先肯花錢去改善
理論上隻DD 唔係做得太差太坑應該都吸引到唔少人去試
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 03:31 PM   #195
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 真!DC 查看文章
Alpha3係系列作情況唔同
故事連續落上集角色失蹤左反而唔正常

單集作品你每玩一集玩家都要自己腦內reset過晒角色關係
集集都係果班人發生差不多但又有d唔同既劇情會好煩厭同認知混亂
由手機版發出
出Z2、Z3戈陣咪一樣有人講:XXOO仲放落去做乜
在我角度 我覺得一樣

戰國魔神、CB、ブレンパワード、V高達、ジャイアント・ロボ⋯and more 表示:係呀係呀

舊 11-20-18, 04:12 PM   #196
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
我覺得鐵三角:阿寶+甲兒+流龍馬, 真係不能沒有
後面兩個換左幾個version所以無咩所謂
今次都有新野
但係阿寶永遠都只係阿寶
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 04:13 PM   #197
12號四分衛
Game Master

XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
而加集集都插要佢重畫...比你係笨大你覺得應該點做..
REMAKE F完結篇算啦...
哈哈當然明
但始終比起2d
3D model build 完個一種可以animate 過的重用
長遠其實都係cut cost
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 04:15 PM   #198
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: GN00508771 查看文章
出Z2、Z3戈陣咪一樣有人講:XXOO仲放落去做乜
在我角度 我覺得一樣

戰國魔神、CB、ブレンパワード、V高達、ジャイアント・ロボ⋯and more 表示:係呀係呀

ALPHA3有戰國魔神架...

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-18, 04:51 PM   #199
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: mario0606 查看文章

ALPHA3有戰國魔神架...
........

舊 11-20-18, 05:48 PM   #200
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GN00508771 查看文章
寺田昨晚講左會有既 連唔批准用既招都會整埋

————————
命を懸けて護るべき故郷――それは地球(TERRA)だ

就算寺田話機戰T個T 唔係寺田個T

但一樣有人(包括我)估呢段係咪真係寺田既SOS

—————————
唔係話ALPHA唔好玩
但ALPHA3戈陣咪重多空氣、連續參戰 點解戈陣冇咁多人嘈w
幾時都話遊戲業界衰退、玩家都要負好大責任。尤其亞洲地區係唔係都鬧左先
係有少少唔捨得隻emperor

大鐵人先係真正禁忌

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 04:05 AM

手機版 | APP版