Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-29-17, 05:40 PM   #1176
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
唔怪之得Xenogear 3月有個音樂會
為重製做準備?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 06:09 PM   #1177
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
聽聞已經開始做Xenoblade X的工作,
但我想佢移植Xenoblade 1 先.....
來源pls
移植定新作?

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 12-29-17, 06:58 PM   #1178
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
如果移植X係最容易,睇馬車同pokemon拳就知。
依家有傳聞緊接嘅project係Xenogears remake (Monolith Soft開發,SE發行)!
Source plz
BTW隻game好多獵奇描寫
又有飛哥同艾莉啪啪啪
除非出係ps4,出係NS老任點會俾呢d野出街。。。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 06:59 PM   #1179
HM

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Xenogears Remake如果Keep到XB2畫面水準同XBX地圖水準既我會好期待
當然講緊要故事寫番足啦:o)
我反而想睇除左高橋兩夫婦之外無人知咩黎既第6章
舊 12-29-17, 08:18 PM   #1180
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
其實9000信賴 一個任有四百多 更身就有

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 08:27 PM   #1181
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
Source plz
又有飛哥同艾莉啪啪啪
Doom同L.A. Noire都出到,Xenogears嘅尺度問題不大,
外國討論區都有流出咁嘅消息,基於:
1. 明年係Xenogears 20週年
2. SE會於Switch平台推出舊名作重製
3. 高橋响以前嘅訪問中希望可以補完Xenogears嘅故事

希望呢個係真,不過如果佢地用X2嘅 engine remake X1都係正。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 10:07 PM   #1182
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: HM 查看文章
Source plz
又有飛哥同艾莉啪啪啪
NS有Wolfenstein 2 , No More Heroes
仲有乜唔出得街

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
Doom同L.A. Noire都出到,Xenogears嘅尺度問題不大,
外國討論區都有流出咁嘅消息,基於:
1. 明年係Xenogears 20週年
2. SE會於Switch平台推出舊名作重製
3. 高橋响以前嘅訪問中希望可以補完Xenogears嘅故事

希望呢個係真,不過如果佢地用X2嘅 engine remake X1都係正。
高橋接受訪問個陣乜都話想做架啦
佢連Xenosaga Episode 4,Baten Kaitos新作 都話想做
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 10:38 PM   #1183
HM

網絡無名氏估估下就算啦。。。
舊 12-30-17, 10:29 AM   #1184
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005

今日同事送了焰同光俾我

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 03:08 PM   #1185
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
作者: sugoteam 查看文章

今日同事送了焰同光俾我

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-30-17, 03:11 PM   #1186
ZERO NEKO

想問下任務打撈之王鎚仔要甚麼天氣 黃金罐得吾得

舊 12-30-17, 03:54 PM   #1187
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
雷天氣在一入去果戰傷海灣(好似呢果名)打撈

舊 12-30-17, 05:56 PM   #1188
ZERO NEKO

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
雷天氣在一入去果戰傷海灣(好似呢果名)打撈

Thx 要用最貴的氣

舊 12-30-17, 06:12 PM   #1189
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
我想問下傭兵任解牽絆點既問題,點解有D就可以用任黎夾硬解,有D鎖就一定解唔到

利申:我有一把劍真係A完就靠呢D任解到變S
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 07:34 PM   #1190
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: fortel 查看文章
我想問下傭兵任解牽絆點既問題,點解有D就可以用任黎夾硬解,有D鎖就一定解唔到

利申:我有一把劍真係A完就靠呢D任解到變S
有d技能條件例如一擊傷害同用指定道具果d一定要手動解

如果你話成個牽絆圈既話通常係解鎖條件同信頼度無關,另有條件

Rare果d神劍有唔少騎呢條件一定要手動,最好升之前查定
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-17, 08:46 PM   #1191
ZERO NEKO

力男我真係吾想扲出黍升...覺吾覺男主角雖然係萬能key ...可以拆散任何人 但自己果件就拆吾甩 XD

舊 12-30-17, 08:59 PM   #1192
fortel
Game Master

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
有d技能條件例如一擊傷害同用指定道具果d一定要手動解

如果你話成個牽絆圈既話通常係解鎖條件同信頼度無關,另有條件

Rare果d神劍有唔少騎呢條件一定要手動,最好升之前查定
THZ,我見好似打怪如果係打OVER 1隻有時都會解到,不過1隻果D就一定要人手解
舊 12-30-17, 09:08 PM   #1193
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
THZ,我見好似打怪如果係打OVER 1隻有時都會解到,不過1隻果D就一定要人手解
一隻通常係有名嘅精英怪,所以要人手解。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 12:47 AM   #1194
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
終於都爆左
但感覺上都仲有好多好多野未做咁

想問吓龍之胃係咪要做左傭兵任先去到架???
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 12:59 AM   #1195
fortel
Game Master

引用:
作者: rinxlun 查看文章
終於都爆左
但感覺上都仲有好多好多野未做咁

想問吓龍之胃係咪要做左傭兵任先去到架???
爆機只係開始,大把劍任等緊你....
舊 12-31-17, 01:00 AM   #1196
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
爆機只係開始,大把劍任等緊你....
係…
依家都係乖乖地去同七冰玩任務…
舊 12-31-17, 01:17 AM   #1197
fortel
Game Master

引用:
係…
依家都係乖乖地去同七冰玩任務…
七冰玩到想嘔,到底要幾多要出個LV5比我,我都玩到56歌唱啦
舊 12-31-17, 12:39 PM   #1198
細路翔
The One

基本上要極速爆機只需要第8章全員會合後死返出去整左JD華先

之後就可以一路碾過去

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-17, 12:59 PM   #1199
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
七冰玩到想嘔,到底要幾多要出個LV5比我,我都玩到56歌唱啦
但其實我仲有好多野都未搞
都仲未有一隻Blade既技能盤係升完
好多怪都唔知響邊度先搵到

上網見到話有D可以升LV打怪既地方,我又係未搵到
爬文之後原來要做任務先有,但又唔見個任務…(即係龍之胃果個)

總之依隻Game要玩真係大把野玩
爆機只係其中一個情節黎,爆左之後係比你安心清side quest咁…
舊 12-31-17, 01:08 PM   #1200
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
但其實我仲有好多野都未搞
都仲未有一隻Blade既技能盤係升完
好多怪都唔知響邊度先搵到

上網見到話有D可以升LV打怪既地方,我又係未搵到
爬文之後原來要做任務先有,但又唔見個任務…(即係龍之胃果個)

總之依隻Game要玩真係大把野玩
爆機只係其中一個情節黎,爆左之後係比你安心清side quest咁…
隻GAME其中要改既地方是9800信賴度,完全是沒必要+浪費時間,始終唔係ONLINE GAME咁花時間唔值

PS 見到A9有神人ALL 劍SS,得閒過頭嗎?

發現原來食乜都會加信賴,咁結果變成選擇唔會有語音播出得,結果一分鐘必定食到40+個,即使如此,琴日都追返半季FLASH先得幾件S……餘下的真不知點算好

此篇文章於 12-31-17 01:12 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 12:44 AM

手機版 | APP版