Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-28-18, 11:10 PM   #11701
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
射大作有咁勁咩﹖我有隻凸爆係度喎 @@ 你盾筆BUFF YF29秒號之後大作逐隻秒﹖另外2隻BUFF﹖

佢唔俾我RETRY直頭彈我出標題,以前我都試過RETRY得番,係屋企坐定定反而死

此篇文章於 01-28-18 11:12 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:14 PM   #11702
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
射大作有咁勁咩﹖我有隻凸爆係度喎 @@ 你盾筆BUFF YF29秒號之後大作逐隻秒﹖另外3隻BUFF﹖
2部我無同時出,對面無野擋住號or擋住個隻係大積加之類的話就用YF29
對面係destroy/盾筆擋住號,號隔離王者j魔女之類呢d洗唔到珠就電神清場

射電神+盾筆打拳12萬
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:16 PM   #11703
ShinDou

冇盾筆射大作夠唔夠秒大積加果D﹖不過射大作打唔到拳GGGG,而家多左人擺拳GGGG,我又少左用堆分身射機有時都有意外,同埋我都冇咩用洗珠機慢慢磨 @@
舊 01-28-18, 11:18 PM   #11704
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
即使擺太陽之牙後面勇氣打號都萬7x2
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:19 PM   #11705
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: dragonar226 查看文章
2部我無同時出,對面無野擋住號or擋住個隻係大積加之類的話就用YF29
對面係destroy/盾筆擋住號,號隔離王者j魔女之類呢d洗唔到珠就電神清場

射電神+盾筆打拳12萬
其實你有咩機係冇的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:19 PM   #11706
ShinDou

@@ 係喎射大作斬兩野只要每下過半就可以1招斬死號喎,係咪應該換番個勇氣加番黎俾大作用 XD

諗落好似易殺好多,我之前係等運到咁岩連續兩隻係我郁同夠珠先秒到 @@
舊 01-28-18, 11:20 PM   #11707
dragonar226

你都有號嘛,擺gggg面前反反下都反死佢

無盾筆都夠火力,盾筆主要係加大作速,速戰速決姐,不過無盾筆既電神,要打號+王者j魔女呢d就應該好難夾硬全部清晒

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
其實你有咩機係冇的
好多我都無

真31盾天威etc

此篇文章於 01-28-18 11:23 PM 被 dragonar226 編輯。
舊 01-28-18, 11:20 PM   #11708
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
但要盾杯buff,唔係未必夠力

有啲號buff hp總共去到超過3萬㗎,我試過一次打剩1滴秒唔到而炒咗

此篇文章於 01-28-18 11:28 PM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-18, 11:27 PM   #11709
ShinDou

盾筆我注定唔會有架啦,佢拍住白NU咁出,我果陣就算唔爬山最多都係得150石射白NU/大馬沙

聽日再慢慢試下夠唔夠用先,我之前用無限甲兒成日好多勁拳機1招秒唔晒
舊 01-29-18, 08:49 AM   #11710
ShinDou

Ssr ex飛中劍狼話係new,開心左1陣,點知係紫,廢到呢

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 01-29-18, 12:54 PM   #11711
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
去左旅行,比人殺到嘔
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 02:36 PM   #11712
ShinDou

你擺咩守?我好少人打,尋日結算完之後冇人再打過我,以前最少都幾個打我,淨係等反擊就得唔駛主動打人,搞到試唔到得隻射大作夠唔夠用?

舊 01-29-18, 03:35 PM   #11713
ShinDou

岩岩主動打左個古鐵大積加陣,射大作真係超正喎,勇氣加出必打積加,第1下4萬幾第2下2萬幾,就算唔cri可能都秒到大積加喎,真係超神,不過打射機純白就扣得萬7兩下,打盾機應該都係差唔多?

舊 01-29-18, 04:14 PM   #11714
dragonar226

唔剋屬都打到3萬幾都夠啦

你可以試埋布魯斯配號,發狂大激勵哥必殺打落去都係扣得千幾2千
布魯斯招6珠必打佢又中硬
舊 01-29-18, 05:04 PM   #11715
ShinDou

紅落黑人岩岩先中冇升呀,要成6珠喎應該要凸爆先夠秒大激勵哥啦?佢個3千幾輕減甲有咁勁咩?

舊 01-29-18, 05:06 PM   #11716
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
大激勵哥我放destroy頂佢算
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 05:07 PM   #11717
ShinDou

同埋號企隔離食大激勵哥必應該會1野打剩20%喎,好快玩晒果6次補血

舊 01-29-18, 05:07 PM   #11718
ShinDou

大激勵哥我係gb擋

舊 01-29-18, 05:26 PM   #11719
dragonar226

引用:
作者: ShinDou 查看文章
紅落黑人岩岩先中冇升呀,要成6珠喎應該要凸爆先夠秒大激勵哥啦?佢個3千幾輕減甲有咁勁咩?

好明顯佢個傷害公式係扣左50%先再處理防禦barrier同特甲呢d
射閣布魯斯王者j魔女lockoff呢堆擺係號隔離,只要號無死根本唔會點扣血咁滯

我部號3萬幾hp食發狂大激勵哥一下都係2萬左右,加埋我用不屈,好安全

引用:
作者: J+1 查看文章
大激勵哥我放destroy頂佢算
由手機版發出
我原本都係咁做,不過布魯斯用落200速+追風250
好似好用d
舊 01-29-18, 05:30 PM   #11720
ShinDou

我知秒唔到號,但大激勵哥加3千行動郁超快喎,同埋而家d人通常唔出風歌直接放號係中激勵哥隔離,好易俾大激勵哥半血開晒技,應該好快玩晒6次補血喎,不過你有盾筆秒人好易,我學你唔到要慢打,不過射大作真係好正,而家

舊 01-29-18, 05:36 PM   #11721
dragonar226

我之前忘記放號隔離個部反擊,射閣成日搞到大激勵哥發狂
但次次號都好輕鬆咁生存到尾

同埋正常計逐部處理,最尾先打大激勵哥的話無事既
舊 01-29-18, 05:44 PM   #11722
ShinDou

反而我通常殺到既就大激勵哥先,得番1隻如果咁岩打中佢第1下半血就煩

舊 01-29-18, 06:51 PM   #11723
ShinDou

岩岩試左次太陽之牙後既號,射大作兩野每下萬3秒到,不過佢應該唔係加最多血,如果最多血果D我可能秒唔到,用用下覺得不屈都有用,除非係用純白YF29黎打,不過呢排我冇用了,試過幾次唔夠佢快俾佢DUM死左,加3千幾行動佢郁3次先到我1次,基本上不屈常註咁濟

暫時得2條友反我,都係1半半守贏

有烏冬打喎,佢1406

佢個陣係:

X,大激勵哥,X

X,號,太陽牙

綠UC,盾筆,X

試下打先 XD

贏左,估唔到佢呢個陣個號係秒唔到,磨左好耐下,仲諗住好易食,要佢隻太陽牙死左先秒到,其他類似陣明明易秒好多,唔知係咪佢D VPART勁﹖

清晒珠1411已經排46 @@ 咁早冇人打上去,慢慢等反擊再試陣 XD

此篇文章於 01-29-18 07:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-29-18, 07:40 PM   #11724
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
一個唔覺原來今次鬥滅boss變左做拳...用左白鎗打
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 01:01 AM   #11725
dragonar226

岩岩又特登打到D大激勵哥發狂試下號+布魯斯
今次部布魯斯扣9千,睇黎之前幾次扣1,2千係咁岩無爆擊到
都係用番destory頂安定

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 05:04 AM

手機版 | APP版